Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Igaz az, hogyha valaki tinikor...

Igaz az, hogyha valaki tinikorban fogamzásgátlót szed, felnőttként megeshet, hogy nem lehet gyereke?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, kb. 1 éve szedem. Anyukám mondta, hogy aggódik,hogy nekem majd nem lehet emiatt, azóta nem hagy nyugodni a gondolat. Mit tegyek? Hagyjam abba, vagy folytassam a szedését, mert nincsenek ilyen maradandó hatásai?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. júl. 4. 12:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szia!

4-5 évenként tarts egy fél év szünetet. Azt mondják, h ezekben a mai tabikban nagyon kevés a hormon....de mégis egy mű dolog, nem természetes h leállítja vmi kívülről a peteérést!

2012. júl. 4. 12:40
 2/18 anonim ***** válasza:
micsoda hulyeseg! A baratnom is szedte es ma van egy szep kisfia! Szedjed nyugodtan,nehogy mar kioktassa a nogyogyaszokat anyukad! attol feltsen ha majd az iskoldat abba kell a kisbabad miatt hagyni...
2012. júl. 4. 12:41
 3/18 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megijeszteni, de én 4 évig szedtem (16 és fél évesen kezdtem) 20 és fél évesen eldöntöttük, hogy jöhet a baba, de most 26 leszek, de még mindig nem jött össze. Az orvosom szerint a korán elkezdett és túl erős fogamzásgátló miatt. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki így jár. Én
2012. júl. 4. 12:44
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megijeszteni, de én 4 évig szedtem (16 és fél évesen kezdtem) 20 és fél évesen eldöntöttük, hogy jöhet a baba, de most 26 leszek, de még mindig nem jött össze. Az orvosom szerint a korán elkezdett és túl erős fogamzásgátló miatt. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki így jár.
2012. júl. 4. 12:44
 5/18 anonim ***** válasza:
Bocs kétszer sikerült elküldeni!
2012. júl. 4. 12:45
 6/18 anonim ***** válasza:
Ennek semmi alapja nincs, amit anyukád mond. Ezek a peteérést gátló szerek. Abbahagyásuk után újra beindul a petefészkek működése. Érdemes néhány évente 1-2 hónap szünetet hagyni, hogy be-beindítsd őket, de semmi káros hatással nincs a fogamzásra a későbbiekben. A májfunkciót érdemes még nézetni, ott választódik ki, de amilyen gyenge szerek ezek már, nem szokott azzal sem gond lenni. Nem hiszem, hogy indoklás nélkül el kellene hinned mindent, amit anyukád mond. 17 évesen ideje szkeptikusan hozzáállni, mert amiket ő tapasztalt, min. 20 évvel ezelőtti események, vagy még több. Légy nyitott! Olvass utána dolgoknak!
2012. júl. 4. 12:49
 7/18 A kérdező kommentje:

Anyukám szeretné, hogy szedjem, nyilván nem akar még nagymami lenni:) és én sem anyuka. De ha ez lesz az ára annak, hogy most szedem, akkor inkább abbahagyom, védekezek máshogy.

Én egyébként csökkentett hormontartalmút szedek, szóval csaknem lesz olyan gond, hogy erős volt a tabletta. De neked kitartást kívánok! Az egyik ismerősömék 8 évig próbálkoztak, volt beültetés, meg minden, és nem jött össze a baba, de végül mikor letettek az egészről, teherbeesett:)

2012. júl. 4. 12:59
 8/18 anonim ***** válasza:

Hát ez nem egészen így van,ahogy írod kedves előző!

A fogamzásgátló-bár kicsi a hormontartalma- megkeveri teljesen a ciklust. Azzal hogy szabályos kb. 28 napos "rendet" csinál, azzal egyúttal több dolog változik: pl. nincs peteérés, és teljesen elvékonyítja a méhnyálkahártyát. Amikor vki abbahagyja hosszú évek után a fogitabit, ott kisebb esetben van rögtöni terhesség, sok esetben meg egy zavart ciklus, nincs peteérés, nem vastagodik vissza a méhnyálkahártya...Ezért kell(ene) 4-5 év után fél év szünet, nem 1-2 hónap, az semmit nem ér. Pco-ról hallottatok? Na, azért népszerű ez mostanság mert azokat a cisztákat nem a a szervezet generálja , alapesetben a tüszőknek fel kell szívódniuk peteérés után. Csak ha belekevernek a természet rendjébe....

De ettől függetlenül aktív szexuális életet élő lánynak , lehetőleg állandó partnerrel, nagyon jó "találmány" a fogitabi, csak szüneteltetni kell, ahogy írtam is.

2012. júl. 4. 13:00
 9/18 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm a megnyugtató szavakat:)
2012. júl. 4. 13:03
 10/18 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! A PCOS-nak ehhez az egészhez semmi köze, mert az nem nőgyógyászati betegség, és a fogamzásgátlók szedéséhez még annyi köze sincs. Bármennyire is egyetértek veled, hogy a fogamzásgátló belekever a normális női működésbe, ne keverjük a szezont a fazonnal. A PCOS egy anyagcsere betegség, melyben érintettek lehetnek (nem mindig!) a petefészkek is, és többnyire már tinédzserkorban lehetnek tünetei (fogamzásgátló szedése nélkül is!!!) [link]
2012. júl. 4. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!