Igaz az, hogyha valaki tinikorban fogamzásgátlót szed, felnőttként megeshet, hogy nem lehet gyereke?
17 éves vagyok, kb. 1 éve szedem. Anyukám mondta, hogy aggódik,hogy nekem majd nem lehet emiatt, azóta nem hagy nyugodni a gondolat. Mit tegyek? Hagyjam abba, vagy folytassam a szedését, mert nincsenek ilyen maradandó hatásai?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
4-5 évenként tarts egy fél év szünetet. Azt mondják, h ezekben a mai tabikban nagyon kevés a hormon....de mégis egy mű dolog, nem természetes h leállítja vmi kívülről a peteérést!
Anyukám szeretné, hogy szedjem, nyilván nem akar még nagymami lenni:) és én sem anyuka. De ha ez lesz az ára annak, hogy most szedem, akkor inkább abbahagyom, védekezek máshogy.
Én egyébként csökkentett hormontartalmút szedek, szóval csaknem lesz olyan gond, hogy erős volt a tabletta. De neked kitartást kívánok! Az egyik ismerősömék 8 évig próbálkoztak, volt beültetés, meg minden, és nem jött össze a baba, de végül mikor letettek az egészről, teherbeesett:)
Hát ez nem egészen így van,ahogy írod kedves előző!
A fogamzásgátló-bár kicsi a hormontartalma- megkeveri teljesen a ciklust. Azzal hogy szabályos kb. 28 napos "rendet" csinál, azzal egyúttal több dolog változik: pl. nincs peteérés, és teljesen elvékonyítja a méhnyálkahártyát. Amikor vki abbahagyja hosszú évek után a fogitabit, ott kisebb esetben van rögtöni terhesség, sok esetben meg egy zavart ciklus, nincs peteérés, nem vastagodik vissza a méhnyálkahártya...Ezért kell(ene) 4-5 év után fél év szünet, nem 1-2 hónap, az semmit nem ér. Pco-ról hallottatok? Na, azért népszerű ez mostanság mert azokat a cisztákat nem a a szervezet generálja , alapesetben a tüszőknek fel kell szívódniuk peteérés után. Csak ha belekevernek a természet rendjébe....
De ettől függetlenül aktív szexuális életet élő lánynak , lehetőleg állandó partnerrel, nagyon jó "találmány" a fogitabi, csak szüneteltetni kell, ahogy írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!