Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elemeznétek a 3. napi vérvétel...

Elemeznétek a 3. napi vérvételemet? Nagyon félek!

Figyelt kérdés

TSH: 0,047mU/L

Szabad T4:12,16pmol/L

Szabad T3:275pmol/L

Ösztradiol:275pmol/L

Luteinizáló hormon:3,51U/L

Follik.sim.hormon:6,56U/L

Progresteron:1,00nmol/L

Prolactin:194,1mU/L

Totál Tesztoszteron:1,95nmol/L

Köszönöm szépen!

2012. jún. 29. 07:54
 1/9 anonim ***** válasza:
a tobbihez nem ertek, en is az eredmenyt varom, de Tsh eleg alacsony, epphogy az also hatarerteken mozog.
2012. jún. 29. 07:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlen h az mire utal?Könnyen kezelhető?
2012. jún. 29. 08:03
 3/9 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigyprofil nagyon nem az igazi, nagyon alacsony a TSH, az fT3 és az fT4 is. Ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit, ill. az FSH-LH arány sem jó, tehát ez első ránézésre PCOS. Inzulinterhelést kellene nézni, lehetőleg 3 pontosat.

Menj vissza az orvosodhoz, és tudjátok kezelni!

2012. jún. 29. 08:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Pco?Én ezt nem értem mert, voltam uh-n és ott azt mondták hogy nincs pcom.
2012. jún. 29. 08:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Most nézem hogy a T3 T4 az jó mert a max T4-nél 19,50 nekem 12,16, a T3-nál a max 5,7 nekem 4,8 az szerintem jó.Nem alacsony.Szerintem.Várom még a 21. napi vérvétel eredményét is és majd utána kell vissza mennem.
2012. jún. 29. 08:22
 6/9 anonim ***** válasza:

PCOS! Az egészen más.

A PCO policisztás ováriumot, azaz mikrocisztákkal telt petefészket jelent. A PCOS már komplexebb dolog, aminek egyik tünete lehet a PCO, de nem feltétlenül van meg. Hormonsor igazolhatja a meglétét, és inzulinterhelést is kell nézni, mivel gyakran jár együtt az inzulinrezisztanciával, ez pedig gátolja a teherbeesést. A te laboreredményed sajnos a PCOS tipikus képét mutatja, de ha kezelik, akkor semmi gond nem lesz.

(Nekem is PCOS-em van, soha nem volt egy cisztám sem, túlsúlyom sem, de az FSH-LH arányom és az inzulinterhelésem rossz volt. Kaptam gyógyszert 3 hónap múlva már babáztunk. Arra ügyelj, hogy jó orvoshoz kerülj, nekem csak a Mensmentisben tudták kezelni a gondomat. Utána ez az én városomban megszűnt, azóta a férjem írja ki a gyógyszerem, mert a klinikai belgyógyászok szerint 200-as 60 perces inzulin belefér. Egyébként miután kezelték, azonnal babás lettem spontán hála Istennek, most 2 hónapja született meg a Manónk.)

2012. jún. 29. 08:25
 7/9 anonim ***** válasza:

A TSH elég alsó határon van, de szerintem a többi jó!

Nem kell elkeseredni, jó ez!

2012. jún. 29. 08:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Az fT4-ed éppen eléri az alsó határt, ez alacsonynak számít, TSH 1 körül ideális, ez ugye nálad nincs 0,1 sem, tehát a normál érték tizedét sem éri el, az fT3 pedig én úgy tudom, hogy ebben a mértékegységben 2,4 és 6,3 között jó, eszerint nagyon magas (bár gyanúsan ugyanaz, mint az ösztradiol, lehet, hogy elírtad a kérdésben).

Mindegy, a lényeg, hogy kezeljétek, és minden oké lesz. :)

2012. jún. 29. 08:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!Szerintem felkeresek egy endikronológust is.
2012. jún. 29. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!