Elemeznétek nekem a ciklus 5. napján készült hormoneredményemet?
Orvoshoz csak 2 hét múlva tudok menni, addig is jó volna tudni valamit. PCOS vagyok, babát szeretnék, az eredmények a következők:
TSH ultraszenzitív 3,044 mIU/L
Ösztradiol 124,0 pmol/L
Progeszteron 2,0 nmol/L
Prolaktin 116,6 uIU/ml
FSH 4,99 mIU/L
LH 7,59 mIU/L
Tesztoszteron 2,58 nmol/L
A TSH sok, határérték fölött is van, de babóhoz 1 alatt kellene lennie, és a tesztoszteron is picit magasabb a határértéknél. Belekezdtetek már valamilyen kezelésbe?
Nagyon szorítok a babóhoz! :)
Szintén PCOS/IR-es kismama :)
Köszönöm a választ! Igen, gondoltam, hogy sok a TSH, de a laborpapír szerint még a norm. tartományban van, 0,460-4,680 között írják, a tesztoszteront meg 2,6-ig, de az is a felső határon van, azt látom.
Kezelt PCOS beteg vagyok, Metformint szedek évek óta, a gyógyszer segítségével sikerült is teherbe esnem, kistesóra gyúrunk, kevés sikerrel. A dokim magas prolaktinszintre gyanakodott, de talán az nem magas (nem tudom mennyinek kell lennie, mert a többi eredményhez nincs tartomány megjelölve). Az FSH/LH arányomat meg látom, hogy nem jó, de tudom hogy PCOS esetén ez ált. így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!