2 vagy 3 gyerek?

Figyelt kérdés
Ebben a vilában amiben most élünk bevállalnátok a 3.gyermeket?
2012. jún. 28. 08:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Két égetnivaló fiam van, akik legalább négy gyereket kitesznek:))Sem időm, sem energiám nem lenne egy harmadikhoz és a mai bizonytalan világban nem is merném vállalni:(

Bár 3 gyerek után több támogatás jár, de azért ne mondja már senki, hogy olcsóbb.

Egy sima strandolásnál is meg kell venni neki is a belépőjegyet, fagyit, lángost stb.Vagy ha moziba, színházba megyünk, ott is.

Ha piciként örökli is a tesók ruháit(már ha egyneműek), kamaszként új kell majd neki is, márkás ruhák, cipők, még akkor is ha nem egy sznob családban nő fel.Később a továbbtanulás, életkezdéshez a sok-sok segítség, ami ha mindkét szülő is dolgozik, nagyon nehéz.

2012. jún. 28. 09:21
 12/22 anonim ***** válasza:

3, de nem olyan anyagi helyzetre, ahol a 2 ellátása is nehézkes.

Sajnos látok olyat, hogy bevállalták a 3-dikat, mert "elfér" meg több a kedvezmény.

Viszont azóta kölcsön hátán kölcsön, hisz elég gyakran beteg a kicsi, a pelenka is plusz, hisz náluk a középső is pelenkás. Annyira nem egyszerű.

Az más ha az ember időközben kerül rossz anyagi helyzetbe,előfordul, bár erre azért nem alapoznék. De éppen megélünk helyzetben nem vállalnék hármaskát.

2012. jún. 28. 09:21
 13/22 anonim ***** válasza:

2

Nem anyagi okokból, hanem mert úgy érzem ennyire van energiám, kapacitásom.

2012. jún. 28. 09:28
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

1 :D

Mindenki annyit vállaljon ,amennyit idegileg és anyagilag is minden körülmény között elbír.Legyen ez rossz lelkiállapot,munkahelyelvesztés,betegség,bármi...

Nekem 1 bőven elég,mert nem bírnék idegileg sem anyagilag többet...

Mert mi van ha betegek,akkor 2x3x annyi gyógyszer kell,pelus mindnek kell,abból nem lehet használtat adni rá :D.Ha 1 beteg ,nagyobb a valószínűsége,hogy a másik kettő is elkapja az + kiadás.És az élet bármit hozhat...válás,betegség stb.Ha megnőnek 3-nak kell pénzt adni,hogy moziba,szórakozni menjen.3-nak kell divatos ruhát venni,mert kinézik a társaik sbt.

Írom ezt én ,akinek 7 testvére van(én vagyok az utolsó előtti) és soha nem jutottam el sehova,mert a szüleim,amikor én 11éves voltam a jól menő vállalkozás becsődölése miatt teljesen tönkrementek,mind anyagilag,mind egészségileg :( Segíteni egyikőnknek sem tudnak már csak az első 3-nak tudtak...

És még egy valami,amit én nagyon rossz szemmel nézek,dehát ne vagyunk egyformák...Az az elv,hogy azért szüljünk harmadikat,mert akkor ingyen tankönyv,ingyen kaja,adómentesség stb...hát könyörgöm ne azért szüljünk már gyereket hogy az állam mart eltart bennünket,mert nem az állam fog,hanem az a csóró dolgozó,aki előregondolkozott és kevesebbet vállalt!

(bocsánat ezért a kis szösszenetért,de ez mindig b@ssza a csőröm,amikor valaki ezért szül hegyre halomra,aztán meg lesz ami lesz...)

2012. jún. 28. 10:37
 15/22 anonim ***** válasza:
Szívem szerint 3 lenne,eszem szerint 2 van!!! Nálam a korom is fontos tényező ebben.Egyébként kettő volt az álmunk,szóval jó ez így! :)
2012. jún. 28. 10:48
 16/22 anonim ***** válasza:
3! Mi is 3an vagyunk es jo, a ket lanyom utan talan most fiu erkezik :)
2012. jún. 28. 21:55
 17/22 anonim ***** válasza:
2!! Sem anyagilag, sem idegileg nem bírnék el 3 gyerekkel, és nem is akarok, 2 gyerek volt a vágyunk, 1 fiú, 1 lány, sikerült, így minden jó, nekik mindent meg tudunk adni. Úgy érzem, ha lenne 3. az felborítana mindent.
2012. jún. 28. 22:26
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat csajok.És mi a helyzet akkor ha gyógyszer mellett becsúszott a 3.?Nállunk ez a nagy helyzet sajnos:/
2012. jún. 29. 09:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Hát ez semmit nem jelent, azért még megtarthatjátok. Nekem a második, gyógyszer mellett lett.

Most várom a harmadikat, de nem bántam meg.

A fiam már viszonylag nagy, 10 éves, a lányom jövő hónapban tölti a 3-at.

30 hkm

2012. jún. 29. 09:45
 20/22 anonim ***** válasza:
17. vagyok. Hát ilyen esetben akkor mérlegelj, be tudjátok anyagilag, érzelmileg vállalni, szeretnétek-e, fel tudjátok-e viszonylag biztonságban nevelni. Pároddal beszéld meg, ebben csak ti dönthettek. Én nem tudom mit tennék, mert azért úgy más, ha már úton van. Nehéz ügy, ha nem terveztétek. :S
2012. jún. 29. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!