Vannak itt mások is akinek endometriózisa van? Vagy azzal
kezelték/kezelik?
Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 21:04
1/9 anonim válasza:
Engem megoperáltak, nem kaptam hormont.
2012. jún. 25. 00:02
2/9 anonim válasza:
Miért kérded? Első vagyok. A műtét után 1 hónappal teherbe estem, azóta már megszületett a fiam.
2012. jún. 26. 16:04
3/9 anonim válasza:
szia. Nekem is az volt,van. De a műtét után kicsit több , mint fél évvel terhes vagyok:) 5 évembe került mire kiderült hogy ez a baj. Nem kezelték utána semmivel, nem mentem bele ,hogy még több hormonnal kezeljenek. Ja és lombik előtt, spontán sikerült. de ha utána nézel akkor többen is arról számolnak be,hogy legtöbbször a műtét elég szokott lenni. Neked mikor derült ki? Mióta próbálkoztok?
2012. jún. 26. 19:09
4/9 A kérdező kommentje:
Mi is 5 éve próbálkozunk!A harmadik orvosnál értem el azt hogy megcsinálja a laparoszkópiát!Műtét alatt derül ki,de az orvosom már előtte gyanakodott!Szerncsére a petevezetők átjárhatóak!Tehát úgy néz ki az endo a hibás,hogy nincs baba.
Május végén volt a műtétem.A dokim már most akart küldeni GnRh hormon kezelésre,de erősködtem kicsit,hogy muszáj-e ez.Erre azt mondta hogy várhatunk 2-3hónapot hátha közben sikerül teherbe esnem (én nagyon bízom benne),de ha nem akkor nem kéne sokáig húzni az időt!
Szóval ennyi az én történetem.
2012. jún. 26. 21:23
5/9 A kérdező kommentje:
3-asnak!Gratulálok,nagyon szerencsés vagy hogy épp lombik előtt sikerült teherbe esned!Tökéletes példa vagy,de az én orvosom nem fog adni fél év türelmi időt!A kezelés után előbb így még "csak" inszemináció következne!
2012. jún. 26. 21:28
6/9 anonim válasza:
Szia. utolsó válaszoló vagyok. nekünk is úgy volt, hogy miután kiderült az endometriozis azt tanácsolta a doktor h menjük inszemre, de én úgy voltam vele hogy akkor már lombik, mert annak ugye nagyobb az esélye. (volt egy inszemináció 3. próbálkozós évben). Szerintem egyébként nálunk azt volt a legnagyobb probléma h nagyon akartuk és amikor elmentünk a lombikos konzultációra, akkor nyugodtunk bele hogy most már sikerülni fog és alig vártuk hogy április legyen - az első beültetés. Erre meg észrevétlenül mindenféle számolgatás meg gyógyszeres segítség nélkül terhes lettem:))
Szóval hidd el sikerülni fog vagy így; vagy úgy!!!
Pedig nekem súlyos fokú volt az endometriózis:(
Ha bármi kérdésed van írj!
niki
2012. jún. 27. 12:05
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Niki!Igérem bármi kérdésem lesz írok Neked!Boldog babavárást!!!:))
2012. jún. 27. 20:58
8/9 anonim válasza:
nagyon szépen köszönöm. tiszta szívből kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön nektek is
2012. jún. 28. 17:09
9/9 anonim válasza:
Nekem egy hete volt endo műtétem, az orvosom semmiféle hormonkezelésről nem beszélt, annyit tanácsolt, hogy amennyiben babát szeretnék a közeljövőben, minél előbb kezdjünk el a párommal próbálkozni, mert sajnos újra kialakulhat (nem törvényszerű, de akinek egyszer volt, előfordulhat többször is), és akkor megint akadályozni fogja a teherbe esést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!