Endometriozist kinek hogyan kezelték? Nálam laparoszkopián derült ki 3 sikertelen inszemináció és 2 sikertelen lombik után, hogy endometriozisaim vannak. GnRh kezelést fogok kapni 3 vagy 6 hónapig. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Igen...Jogos...
Elég hosszú a történetem....Lényeg,hogy HSG vizsgálatom volt már 2 éve,ott azt találták,hogy a bal petevezetőm el van záródva...A nőgyógyászom Pestre irányított a Forgács Intézetbe,ahol nagyon kedvezőtlen tapasztalataink voltak...3 sikertelen inszem...még 3-at meg akart csinálni a Dr Úr a lombik előtt...de azt mondta,hogy a fizetős lombikot máris kezdhetjük,az ingyenesre fél évet kell várnunk... 34 éves vagyok........ NO COMMENT!!! Így váltottunk önhatalmúlag a debreceni Kaáli felé. Ott a két sikertelen lombik után javasolta az orvosom a laparoszkopiát,ami most hétfőn volt... És igen!!! Teljesen jogos,amit írsz....Feleslegesen szenvedtem végig az injekciókat,gyógyszereket...nem beszélve a rengeteg mászkálásról....és pénzről.....
Szia
Nekem az endometriozist még babavállalást előtt diagnosztizálták, volt laparaszkópiám, és 3 hónapig kaptam a GNRH kezelést, tovább nem bírtam a mellékhatásokat. Ez 4 hónapra megszüntette a mensimet. Utána jött 1 év próbálkozás a teherbeeséssel, majd sikertelen inszemek, és most jutottunk el az első lombikig.
Nekem onnan tudni, hogy hatott a kúra, hogy megszűntek a mensikor jelentkező rettenetes fájdalmaim
Én is is GnRh-t kaptam a második laparszkópiám után és ez hatott: endometriózis elmúlt. Terhes (egyelőre) nem lettem, de nálam más rendellenesség is van az endometriózison kívül, sajnos...
Nekem nem ellenőrizték, hogy hatott-e a kúra. Azt mondta a prof ha még egyszer panaszkodni mernék, kipakolnak... meg hogy milyen drága ez is injekció...hogy képzelem hogy első műtét után ilyen hamar visszaesek!...
két éve tájukra sem mentem
Nekem uh-on látszott az endometriózis, ezért laparoszkópiát végeztek. Az orvosom felajánlotta rögtön, hogy megkapom a gnrh kúrát, vagy próbálkozunk spontán, mert a műtét során igyekezett mindent eltávolítani. Fél évet kaptunk, a 6.hónapban fogant a kisfiúnk:-))Így megúsztam a szurikat. Attól is függ, hogy hol van az endó.Nekem szerencsére csak a petefészkemben volt, és meg tudták oldani a műtéttel. Eddig szerencsére nem jött vissza(2és fél éve).
Szorítok neked nagyon!!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN AZ EDDIGI SEGÍTSÉGEKET!!!
NAGYON HASZNOSAK VOLTAK!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!