Az abortusz hányadik héttől hányadik hétig engedélyezett?
Köszönöm a válaszokat, vívódom rendesen. Nekünk van egy 3 éves gyermekünk is. Fél éve mentem vissza dolgozni 6 órában, párom hiába vállalkozó, nem jut egyről a kettőre. Munkájából adódóan szinte az egész gyereknevelés, a háztartás, minden egyéb más rám hárul. Az anyagi problémák miatt - a mérvadó - lesz a döntés. Elvileg 2 hét múlva hétfőn kell menni a nőgyógyászhoz és utána nem tudom hogyan tovább, mennyi napot kell még várni a műtétre. Ma jeleztem a terhességmegszakítási szándékomat, hogy dilemmában vagyok.
Hányingerem van, émelygek, egész nap aludnék, rosszul viselem. Kezdek lelki roncs lenni...
Kedves Kérdező, először is nyugodj meg, az idegeskedéssel csak magadat készíted ki, semmi értelme. A dologgal a Magyarországon adott feltételek között a 6. terhességi hétig (elmaradt menstruáció + 2 hét) nem is érdemes foglalkozni, egyfelől, mert természet ősanyánk igen gyakran megoldja a dilemmát (ugye a beágyazódás problemái) - mi is jártunk már így, azért biztos, mert "méhenkívüli gyanú" okán készült hüvelyi UH - másfelől az orvos sem tud még igazolást kiadni a biztos terhességről, ami feltétele a művi megszakítás folyamata elindításának. (amely országban engedélyezett a menstruáció-szabályozás nevű eljárás, ott meg pont ilyenkor a legegyszerűbb a beavatkozás, nálunk nem az).
Na, amikor megvan a 6 hét, és már biztosnak tűnik a helyzet, akkor megbeszélitek a pároddal, hogy mit szeretnétek, és akkor elmész a nőgyógyászhoz, és ha biztosan megállapítja a terhességet, akkor megkérdi a szándékod, és eszerint eligazít a teendőkről, a gondozásba vételről, vagy a művi abortusz folyamatáról. Ennyi.
Különben, ahogy már írták, 18 év felettieknél a 12. hétig, 18 év alattiaknál a 18. hétig.
Kedves Kérdező!
Tudom, hogy másnak semmi köze hozzá, ahogy nekem sem, és nem is akarok senki pénztárcájában nyúlkálni, nem tudom mennyit kerestek, és hogy van-e hiteletek vagy ilyesmi, de nem maradtak dolgok a 3 éves gyermeked után? Ha nem, akkor nincs ismerős, aki esetleg tudna segíteni? Akár mi is tudunk segíteni ezzel-azzal. Szerintem is nagyon fontold meg, egész életedben bánhatod! És visszacsinálni már nem fogod tudni!
http://www.youtube.com/watch?v=eJQFBpiBCJU
tudom nem seítettem,de ugye nem vetetted el mégis csak kedves kérdező??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!