Van olyan lehetőség hogy megválasszuk a születendő gyermek nemét?
Figyelt kérdés
Beültetésre gondolok, ha nincs komolyabb indok csak az ha egy párnak már vannak egynemű gyermekeik, és szeretnének egy másik neműt is? Ha meg tudják fizetni, tud ebben nekik segíteni valaki? A kérdés elméleti jellegű.2012. jún. 6. 18:30
1/8 anonim válasza:
Elméletben igen, gyakorlatban nem. Legalábbis Magyarországon nem.
Volt róla szó, Czeizel Endre talán még "kampányolt" is érte, hogy engedélyezzék bizonyos esetekben.
Pl.:
-csak az egyik nemhez köthető öröklődő betegségeknél
-vagy ott, ahol már kettő vagy három (?) egynemű gyerek van,
De végül nem lett belőle semmi. Úgy tudom.
2/8 A kérdező kommentje:
Ha itthon nem engedélyezett, akkor hol az?
2012. jún. 6. 18:45
3/8 anonim válasza:
bocs az offért...de mégis hogy lehet úgy összerakni két sejtet, h a megtermékenyítő spermium tutkó x vagy y kromoszómát -t hordozzon? Ha biológiai ismereteim nem csalnak, ez nem látszik a spermium "fején"....
4/8 anonim válasza:
Itt a videó, amiben erről beszél:
6/8 A kérdező kommentje:
Elméletileg a fiú spermiumok könnyebbek, és centrifugálással választják szét őket. :)
2012. jún. 6. 19:07
7/8 anonim válasza:
Sajnos jelenleg tiltja a törvény, az ilyen beavatkozás öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető (Btk. 173/C §). Kivéve, ha egészségügyi okokból végzik (pl. olyan súlyos genetikai betegség van a családban, ami a gyerek neméhez kötődik, pl. hemofília.)
8/8 anonim válasza:
engem is érdekelne!
én már utánanéztem de ilyen csak amerikában,kanadában,ausztráliában a benelux államokban van.
victoria bechamnek sem a véletlen műve,hogy a 4. gyerek végre lány lett! de ő olyan helyen és helyzetben van,hogy megtehette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!