Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inszemináció előtt pontosan...

Inszemináció előtt pontosan milyen vizsgálatok vannak?

Figyelt kérdés
Mind a nőnél, mind pedig a férfinál érdekelne; ha lehet akkor sorban, és hogy kb. mennyi időbe és pénzbe telik a procedúra. Állami intézményben gondolkodunk.

2012. jún. 2. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hormonvizsgálatok a ciklus bizonyos napjain. Ingyenes.

Petevezeték átjárhatósági vizsgálat. Ingyenes.

Spermavizsgálat. ingyenes.

Mivel a hormonvizsgálat és a petevezeték vizsgálat a ciklusodhoz van kötve, ez legalább 2 ciklus. A sperma vizsgálat eredménye 2 héten belül megvan.

Nekem van saját dokim, így ő kérte a vérvételt, ő csinálta az átjárhatóságit. Meg mondta, hogy hol kell megcsináltatni a sperma vizsgálatot.

Másra nem emlékszem.

Ha a petevezeték nem átjárható vagy nincs elég számú kiskatona, nem csinálnak inszeminációt, lombikra küldenek.

32hkm

2012. jún. 2. 21:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Gondolom akkor ez már külön meddőségiben megy, ugye? Mi túl vagyunk a spermavizsgálaton (ez volt a 3.), és egy hormonvizsgálaton is. Csak a hormont eleve maszek laborban kellett csináltatni, mert azt mondták a kórházban (legalább megmondták...) hogy 1-3 hónapon belül lesz eredmény, mert az egyik hormont nem biztos hogy most meg tudják nézni, mert nincs hozzá ... nemtudom milyük. De szuper, akkor csak két hónap! Köszönöm!:)))
2012. jún. 3. 08:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát, a barátnőmék szeptemberben jelentkeztek inszemre és még mindig nincsenek a végén...ha a leletek nem jók, több hónapig kell gyógyszert szednie.
2012. jún. 3. 09:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem, nem kellett külön meddőségibe mennünk ezek miatt. Szegeden a Női Klinikán csinálta a dokim a vizsgálatokat, nem kellett maszek laborba mennünk. Mindent ott csináltak, az inszeminációkat is.

Ha nem sikerült volna a baba, akkor az ottani Kaáliba kellett volna mennünk. Oda sok a várakozási idő.

32hkm

2012. jún. 3. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:

MI 2011 októberében kezdtük a pécsi női klinikán a meddőségi központban. Először a páromat vizsgálták meg, a sperma leadása után pár órával már eredményt is mondtak. Minden rendben volt. Ezután kezdtek engem vizsgálni, 3 és 21 napon vérvétel, hormonokat néztek, két nap múlva megvolt az eredmény. Következő két ciklusban félidőben UH-on megnézték, hogy biztosan van e spontán peteérés. Volt! Ezután volt két cikluson keresztül petefészek stimulációm, hátha így sikerrel járunk. Sajnos nem lett baba. Márciusban laparoszkópiás vizsgálatom volt, kiderült minden rendben odabent és átjárható mindkét petevezeték. Így áprilisban végre eljutottunk az első inszeminációhoz! Májusban volt a második. Sajnos úgy néz ki ez is sikertelen volt. :( Most 3 hónap pihenőt tartunk és szeptemberben már lombik lesz!

Minden vizsgálatot ingyen elvégeztek, mivel a Tb támogatja! Inszeminációhoz kellett csak a gyógyszereket megvenni, ami nekem kb 30 ezer forintban volt.

Sok sikert!

2012. jún. 3. 16:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor úgy nézem ez is elég lutri. A babához gratulálok, nem is írtam:) Az utolsónk pedig kitartás, jönni fog a mi babánk is, csak ezek a babócák nagyon huncutok:) Azért bújkálnak...
2012. jún. 3. 16:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nekünk is sikertelen volt 4 inszemináció, majd az utolsó sikertelen inszemet követő spontán ciklusban fogant meg a kisfiunk. Gondolhatod, mennyire meglepődtünk :)

2012. jún. 3. 17:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Gratulálok a spontán teherbeeséshez!:) Olyan jó ilyeneket hallani! Sok sikert mindenkinek, és köszi a segítséget!
2012. jún. 10. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!