Hogyan zajlik le az inszemináció? Milyen vizsgálatok kellenek hozzá?
Szia!
Vizsgálat : andrológia, hormonlabor, és átjárhatósági. Ez az alap, de a doki dönthet úgy a pár előtörténete, vagy tünetek alapján, hogy kér mást is.
Ezek alapján dönt a doki, hogy inszem, vagy gyógyszeres kezelés, esetleg lombik jöhet szóba.
Az inszemnél először kapsz egy kis hormonturbót, hogy nagyobb legyen az esély. A cél 2-3 tüsző érlelése. Általában clostival, de van, aki mást kap.
Ezt a ciklus első felében kell szedni pár napig. Amikor már lehet látható eredménye, ultrahangon követni kezdik a tüszőnövekedést. Amikor már majdnem érettek, (érettnek a kb 20mmes tüsző számít), egy egyszeri tüszőrepesztő szuri, és kb 36 óra múlva apa leadja az anyagot, amit kicsit megturbóznak, és egy nagy fecskendővel a méhedbe juttatnak. Csak kis kellemetlenség, mint a rákszűrés.
Utána kb fél óra fekvés, aztán lehet hazamenni. Innentől progeszteron pótlás a ciklus hátralévő részében, a megtapadás elősegítésére. 14 nap múlva teszt. Ha pozi, tovább kell szedni a progipótlást, ha negatív, egy HCG vérvételt érdemes csináltatni, hogy biztos legyen, nehogy gond legyen, ha mégis sikerült, és a teszt még nem mutatná.
Kb ennyi.
Mióta vártok a babára? Hol tartotok a vizsgálatokkal?
Szia!
Milyen kivizsgálásokon voltatok eddig? Találtak vmi problémát?
Szia!
A páromnak nagyon rossz a spermaképe mert kevesen vannak de mozognak s nekem meg gyógyszer nélkül nincs normális peteérésem.
Hát akkor még el kéne menni átjárhatóságira szerintem, és érdemes lenne kideríteni, miért nincs rendes peteérésed. Nagyon gyakori, hogy inzulin rezisztencia miatt nincs peteérés. :-(
Inszemet egyébként átjárhatósági nélkül nem is csinálnak, mert tök felesleges, ha nem vagy átjárható.
Én biztosan nem hagynám, hogy tovább kísérletezzenek rajtam minden vizsgálat nélkül.
Szia!
Tavaly voltam minden vizsgálaton még átjárhatóságin és minden negativ lett csak a progeszteron szintem alacsony.
Szia!
Akkor most inszem lesz nektek?
Gondolom, akkor annyira nem rossz a párod spermaképe, mert akkor kapásból a lombikot javasolják. :-)
Nálunk első körben nem találtak semmi problémát, később magánszorgalomból elmentem endokrinológushoz, és ott derült ki, hogy alulműködik a pajzsmirigyem, és IR-em van. ez csak egy vérvétel, de érdemes megcsináltatni, akinek peteérés gondja van, mert abba tudnak ezek bekavarni, és a vetélés esélye is nagyobb. És sajnos elég gyakori, és olyan sokféle tünete van, hogy többnyire nem derül ki, csak ha megcsinálják ezt a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!