Rágörcsölés! Hogyan ne görcsöljünk rá a babatémára?
Ahogy látom, ilyen kérdést még nem nagyon beszéltek itt meg. Sok helyen azt olvasom, hogy amint nem görcsöltek rá a babatémára, pár hónapon belül össze is jött. Hát ezt a nem görcsölés állapotot nagyon nehéz elérni, hiszen az olyan, mintha feladnám/már nem akarnám annyira és én nem vagyok ilyen típus. Persze az első pár hónapban én is úgy voltam, hogy csak élveztük az együttlétet, de ez pár hónap múlva már izgulás/idegeskedés/görcsölés lett belőle. Néha jobban, néha rosszabbul veszek egy hónapot, ahogy éppen sikerül. Különösen azért nehéz elfelejtenem a témát, mert most éppen az ovulációm ultrahangos követésénél és hormonális támogatásánál tartunk a dokival, tehét emellett nehéz nem venni tudomást róla (teljes kivizsgálás, átjárhatósági, speriogram megvolt, most closty+duphaston szedek)
És ahogy olvasom itt, a kérdések döntő többsége ilyen "rágörcsölős" nőktől érkezik.
Szóval olyan nők véleményére/tanácsára lennék kíváncsi, akiknek sikerült a rágörcsölős állapotból kitörni és írjátok le hogyan.
Kedves Kérdező, teljesen megértelek, én ugyanígy éreztem, szinte már a "bicska kinyílt a zsebemben", ha valaki anno ezzel jött, hogy "ne görcsölj rá".. hiszen hogy a túróba' tudnék nem gondolni arra, amit annyira szeretnék??
Nekem egy viszonylag hamar összejött (4 hónap próbálkozás után) terhességem a 10. héten elment, ezután fél év kényszerpihenő után még másfél évig nem történt semmi. Az a két évem minden egyes napja a kivizsgálások, számolgatások, gyógyszerszedések, hőmérőzések, irányított aktusok, várakozások majd rendre csalódások jegyében telt, és én egyre inkább "görcsöltem a témán". Előfordult olyan is, hogy nem mertem tatárt enni, mert mi van ha terhes vagyok, és abban nyers hús van.... agyrém!! Aztán a sors közbeszólt: volt egy olyan hónap, amikor egyszerre veszítettem el az egyik közeli rokonomat, a munkámat és a kiskutyámat, és ez padlóra küldött. Akkor hirtelen nem a kényszeredett együttlétek voltak fontosak, csak az, hogy túléljem a veszteségeket. Mégis voltunk együtt, mert "ha már úgyis szedem a clostyt"... aztán megtörtént a csoda: ebben a hónapban összejött a baba! Nem hittem el.. de ma már elmúlt 4 éves a kis krampusz, és van egy másfél éves öccse is, aki szinte azonnal összejött, mert nála már nem volt olyan égetően sürgős a dolog.. szóval azóta én is szentül hiszem, hogy van ebben valami! Hogy mivel tudod a várakozási időt addig elviselhetővé tenni? Járj sokat olyan helyeken, ahol visítozó kölkök vannak, és foglalkozz nagyon sokat magaddal és a pároddal, mert ha már ott lesznek a gyerekek, minderre már nem lesz időd! :) Ne hagyd, hogy a "gyerek előtti utolsó hónapokat" beárnyékolja a rossz érzés. Élvezd, mert utána minden átértékelődik.. jó és kevésbé jó értelemben is... :)) Jó egészséget, és kívánom, hogy a legjobbkor jöjjön az a baba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!