Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rágörcsölés! Hogyan ne görcsöl...

Rágörcsölés! Hogyan ne görcsöljünk rá a babatémára?

Figyelt kérdés

Ahogy látom, ilyen kérdést még nem nagyon beszéltek itt meg. Sok helyen azt olvasom, hogy amint nem görcsöltek rá a babatémára, pár hónapon belül össze is jött. Hát ezt a nem görcsölés állapotot nagyon nehéz elérni, hiszen az olyan, mintha feladnám/már nem akarnám annyira és én nem vagyok ilyen típus. Persze az első pár hónapban én is úgy voltam, hogy csak élveztük az együttlétet, de ez pár hónap múlva már izgulás/idegeskedés/görcsölés lett belőle. Néha jobban, néha rosszabbul veszek egy hónapot, ahogy éppen sikerül. Különösen azért nehéz elfelejtenem a témát, mert most éppen az ovulációm ultrahangos követésénél és hormonális támogatásánál tartunk a dokival, tehét emellett nehéz nem venni tudomást róla (teljes kivizsgálás, átjárhatósági, speriogram megvolt, most closty+duphaston szedek)

És ahogy olvasom itt, a kérdések döntő többsége ilyen "rágörcsölős" nőktől érkezik.

Szóval olyan nők véleményére/tanácsára lennék kíváncsi, akiknek sikerült a rágörcsölős állapotból kitörni és írjátok le hogyan.

2012. máj. 29. 15:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Nekem 2 évembe került, mire alább hagyott a lelkesedésem. Úgy értem, hogy 2 sikertelen év után már kezdtem azt hinni magamban, hogy nekem nem lehet gyerekem. Elkezdtem másik munkahelyet keresni, és fél év 7tán végre sikerült. Szerintem csak úgy lehet nem rágörcsölni, ha valami más teljesen elvonja figyelmedet a témáról.
2012. máj. 29. 15:15
 2/25 anonim ***** válasza:
Én 5 évig görcsöltem a témán. Aztán "feladtam". Ez inkább amolyan elkeseredett lemondás volt, hogy jó, akkor nekem nem ez van megírva a Sors könyvében. 2 hónap múlva terhes lettem.. igaz, elment 8 hetesen, rá 3 hónap múlva újra terhes lettem. Mostmár 4 éves :)
2012. máj. 29. 15:18
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 és fél éve próbálok teherbe esni. Én is rágörcsöltem hőmérőzés, ovu teszt stb. A dokim azt mondta nekem csak clostyval van pém. de most abba kellett hagynom nehogy cisztám legyen tőle mert már 7 hónapja folyamatosan szedem. Most volt a 2. closty nélküli hónap. Nem hőmérőztem, nem ovu teszteltem. Sőt együtt is csak 2 szer voltunk mert hulla fáradtak vagyunk, mert építkezünk. Na erre most 3 napja hogy késett azt hittem, hogy a stressztől, de ma reggel nem maradt bennem a reggeli így csináltam egy tesztet. Olyan + hogy majd leugrik a tesztről. Úgy hogy most már én is azt mondom, hogy keresni kell mást amire rágörcsölsz és akkor megtörténik a csoda.
2012. máj. 29. 15:23
 4/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, szívből gratulások. És köszönömöm a tanácsot, hogy keressünk más rágörcsölnivalót. Igyekszem ezen elgondolkozni.

Még várom a további tanácsokat!

2012. máj. 29. 15:29
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok az előttem íróknak a babákhoz!!!! szerencsére van akinek sikerül amikor már szinte feladná, de van egy nagyon jó ismerősöm, akik 14 éve fogadtak örökbe egy 2 hetes pici babát. Ők is feladták, nem görcsöltek, teljesen más kötötte le a figyelmüket. Nekik mégsem adatott meg egy kihordott terhesség azóta sem, a gyönyörű nagylánykájukat nevelgetik.

Szerintem attól hogy rengeteg mindent teszel a teherbeesésedért, még nem görcsölsz. Legalább is én így vagyok vele -és hasonló cipőben járunk. Imádom a finom virágok illatát, imádom ha besüt a nap reggel, szeretek nagyokat sétálni a kutyákkal, ilyesmi. Akkor van gáz, ha már másról nem tudtok beszélni, és csak akkor szexeltek amikor kell. Ha ez a kettő működik, akkor nincs gond. Ahányan vagyunk lehetünk annyifélék, én így gondolom. Sikerüljön minél előbb:)

2012. máj. 29. 15:36
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi tavaly nyar ota porbalkozunk a parommal,julius ota. Oktoberben kiderult egy pajzsmirigybetegsegem,oktobertol februarig nem lehetett probalkozni,mert olyan gyogyszert kaptam ra. Aztan februartol ujra:)) ugye azert csak bennem volt,hogy mar kb fel eve elhataroztuk es meg mindig semmi,hogy kezdtem ragorcsolni a temara. Foleg,higy a csaladban tobben is terhesek lettek,spiral mellett,gyogyszer mellett. 21 eves vagyok,elkeseritett,higy ilyen fiatalon nekem nem sikerul:( ezutan volt egy pozi tesztem marciusban,de ra par napra megjott:((( aztan osszeszedtem magam es utanajartam,hogy mivel tudnam segiteni ezt a dolgot:

-200 mg E vitamin

-1000 mg C vitamin

Ezt a parommal minden nap szedtuk,neki a spermakat tuningolja,a noknel a mehnyalkahartyat vastagitja

-zafir baratcserje kapszula napi 1 szem

-cickafarkfu tea a peteeresig,palastfu tea a peteerees utan

-2 naponta egyutt voltunk

En nagyon ra voltam gorcsolve,szerettem volna nagyon, de hittem ezekben:)))

Es aprilisban mar nem jott meg:)) 9 hetes vagyok!!

Sok sikert,sikerulni fog!! Ne add fel!!!

2012. máj. 29. 17:36
 7/25 anonim ***** válasza:

kedves kérdező,

én tippet csak azt tudom adni,hogy keress valamit ami nagyon érdekel vagy amire vágysz és foglalkozzál azzal.Bármi,ami nem babás dologgal kapcsolatos.

Nekem a lányom elsőre sikerült és most azt mondják azért nem sikerül a baba már 10hónapja,mert rágörcsöltem.

Nálam is volt ultrahangozás félidőben,clostyl és utrogestan stb. így nehéz megfeledkezni a dologról,ezt elhiszem.

Utolsótól kérdezném mennyi volt a tsh értéked,amit kezelni kellett?

2012. máj. 29. 17:44
 8/25 anonim ***** válasza:
ugyanilyen érzések vannak bennem mint neked kedves kérdező,voltak aktus után gyertyaállás,1 órás fekvés, ez nem jött be de vannak akik állítják hogy így letek babásak,én ebbe a hónapba feláltam kimentem fűrdeni,eldöntöttem nem fogok ezzel is foglalkozni
2012. máj. 29. 22:12
 9/25 anonim ***** válasza:
azt elfelejtettem leirni hogy a hőmérőzésről még nem tudtam lemondani de 1x talán majd azt is elhagyom,10 hónapja próbálkozunk.
2012. máj. 29. 22:15
 10/25 A kérdező kommentje:

Ahogy látom, elég sokaknak nehéz megfeledkezni a babatémáról.

Mi már túlvagyunk a gyertyázáson, vitaminokat szedünk, az összes eddigi vizsgálatot megcsináltuk, ráadásul a dokim már pedzegeti az inszemináció témáját. Szóval igen, nehéz megfeledkezni a témáról úgy, hogy az ember minden nap vitaminokat szed, reggel hőmérőzik, méregeti az ovulációját (PG53 + ovu teszt) és még rendszeresen jár a nődokihoz különféle kivizsgálásokra. Ráadásul most veszünk házat amit be kell bútorozni és a munkahelyemen előléptetést is kaptam tehát minden okom meglenne mással foglalkozni, de valahogy mégis mindig eszembe jut a babatéma (hogy reagálnám le az első pozitív tesztet, hogy változna az életünk, hogyan mondanám meg a páromnak stb). És ahogy közeledik a nemvárt időpontja, egyre gyakrabban.

Monjuk én ezektől valamivel jobban érzem magam, mert olyan "mindent megtettem az ügy érdekében" érzésem van és ez megnyugtat.

Illetve megnyugtat az is, hogy sok sorstársammal találkozom itt akikkel megoszthatjuk gondolatainkat. :-)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat és tanácsokat!

2012. máj. 30. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!