Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Rágörcsölés vagy amikor jönni...

Rágörcsölés vagy amikor jönni szeretne a baba?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy lejárt lemez,nem is érveket és ellenérveket szeretnék hallani,egyszerűen csak a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.Fél éve próbálkozunk a vőlegényemmel a kis trónörökösön,eddig volt naptármódszer,nyákfigyelés,teák,minden hónapban számolgatás,stresszelés,stb.Most jutottam el oda,hogy nem görcsölök rá,majd amikor jönni szeretne a pici,akkor jönni fog.De félek,ha nem nézem a naptárat,és csak úgy éppen akkor vagyunk együtt,amikor kedvünk tartja,és semmi egyéb beavatkozás nincs,akkor még több időbe telik,mire sikerülni fog.
2011. júl. 19. 13:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Tanácsom: ne görcsöljetek rá, de jókor legyetek együtt :)

Avagy. Főként a peteérés (plusz-minusz2-3 nap) környéke az esélyes, tehát akkor 2 naponta célszerű. Vannak olyan nők, akik akár menzesz alatt is megfogannak, de valakinél ez nem olyan egyszerű! (ez a többség) Naptármódszert, teákat, pózokat, számolgatásokat meg gyorsan "elfelejteni":) sok sikert! :)

2011. júl. 19. 13:42
 2/21 anonim ***** válasza:
Én nem görcsöltem rá és elsö hónapban sikerült...2 naponta legyetek együtt...
2011. júl. 19. 13:45
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Én férjemmel 4.hónap volt most, hogy nem jött össze. 24 éves vagyok, és körülöttem minden ismerősömről most derül ki hogy babát vár, most szül meg, vagy nagy pocakkal mászkál :) Örülök az örömüknek, de én is nagyon várom a babát. Mi azt hittük, hogy jajjj majd nekünk is ha nem az első hónapban majd a 2.-ban összejön :) Kis naívak...és nem mondom,hogy most meg vagyok ijedve, mert neeem, cak meglepődve pislogok, hogy nem is olyan egyszerű ez??!!!

tegnapelőtt született meg barátnőm kislánya, és ő is a kórházban nézegetve a kis csöppséget , odaszólt: Nem ám rágörcsölsz nekem most meg, majd jön ha jönnie kell...

Könnyen beszélsz mondtam neki, mikor itt fekszik a kisbabád, de amúgy kezd idegesíteni hogy mindenki ezzel a NE görcsölj rá szlogennel jön! Szerintem ilyen nincs...egy babát várni kell és lélekben készülni rá! és nem parancsszóra megy, hogy Na mától nem gondolok rá!!! nekem minden nap eszemben van, ha "együtt vagyok "férjemmel akkor meg aztán pláne :)

én is még csak ovulációmat próbálom belőni és ennek megfelelően tuti szeretkezni... de félek ,ha most sem jön össze, nagyon magam alatt leszek. Sok ez a várakozás egy egy hónapban míg kivárod,hogy legyen középidő, aztán egy két hetet míg kiderül hogy sikerült e vagy sem :( Ha nem....újra egy hónap...

Sok sikert hozzá

Ui.: a várandósság nem csak akkor van, mikor kiderül,hogy babád lesz, az ezt megelőző állapot, azaz a miénk is az :)

Várunk...

2011. júl. 19. 13:49
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
A rágörcsölés meg a rákészülés, rágondolás két különböző. Természetes, ha két ember eldönti,hogy jöhet a baba, akkor sokat gondolnak rá, foglalkoznak ezzel. Nekem a rágörcsölés az, amikor akkor is magunkra rángatjuk apát, amikor nincs kedve. Amikor az életünket, a hő, a nyák meg a mittudomén minek a figyelése teszi ki. Amikor már szex közben nem azon jár az agyunk,hogy hú de jó,hanem,hogy jaj, csak most összejöjjön!
2011. júl. 19. 13:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Végül is ebben teljesen igazad van!!!

Csak a köznyelv szerintem nem így érti, mikor azt mondja hogy ne görcsölj rá, legalábbis az én környezetemben ezt így vettem ki, hogy ha már elmondom,hogy igen várom, és remélem most sikerül,akkor mááár rám förmednek,hogy ne görcsöljek ezen, mert nem jön össze!

de ettől még igazad van :)

2011. júl. 19. 14:04
 6/21 anonim ***** válasza:

Kedves 91%-os hsz!

Látom nagyon neki vagy keseredve, de 4 hónapnyi próbálkozás szinte a "kötelező" kör sokszor.

Akkor szokták először keresni az okokat, amikor 1- 1,5 év próbálkozás után se jön össze a baba. Szóval emiatt nem kell "összetörni" :) és ezt a Kérdezőnek is írom!:)

2011. júl. 19. 14:13
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi pont forditva voltunk,abbahagyom a gyogyszert,és ugy készültünk h majd kiélvezzük a nyarat,és talán ősszel összejön....ez volt 3 éve,és az elsö hónapban összejött ahogy fentebb irtam:))
2011. júl. 19. 14:32
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint nagyon "haragszom" érte, ha valakinek azt mondják "ne görcsölj rá". Nekem speciel nem mondta senki, mert pont ennek elkerülése érdekében senki nem tudott arról, hogy babát terveztünk. Sőt, most vagyok a 7. hétben, de még most sem tudja senki. Még a leendő nagyszülők sem, a 12. hétig nem mondjuk meg senkinek. Bár mivel elég karcsú vagyok, addigra lehet, hogy már szembetűnőbb lesz :S

De nem akarok eltérni a tárgytól. Egy babára igenis készülni kell lelkiekben is! Ez még nem rágörcsölés! De sokan már ezt is annak titulálják. A rágörcsölés az, amikor 0-24-ben csak a babán jár az agyad, és másról sem tudsz beszélni. De az, hogy minden nap eszedbe jut, főleg szex közben, az teljesen normális. Szerintem. Én is így voltam vele.

2011. júl. 19. 15:02
 9/21 anonim ***** válasza:
Főleg szex közben????? Hát az nekem nagyon nem normális!
2011. júl. 19. 15:05
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem is tudom. Olvastam itt olyat, hogy pé környékén. Nekem mindig 28 naposak voltak a ciklusaim. 3 év és 1 missed ab után úgy estem teherbe, hogy a 24. ciklusnapon (késői ovum volt) sikeredett. Azt hittem, hogy abban a hónapban nem is volt peteérésem. Hát, volt. Azóta 1 éves a lánykám.
2011. júl. 19. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!