Rágörcsölés! Hogyan ne görcsöljünk rá a babatémára?
Ahogy látom, ilyen kérdést még nem nagyon beszéltek itt meg. Sok helyen azt olvasom, hogy amint nem görcsöltek rá a babatémára, pár hónapon belül össze is jött. Hát ezt a nem görcsölés állapotot nagyon nehéz elérni, hiszen az olyan, mintha feladnám/már nem akarnám annyira és én nem vagyok ilyen típus. Persze az első pár hónapban én is úgy voltam, hogy csak élveztük az együttlétet, de ez pár hónap múlva már izgulás/idegeskedés/görcsölés lett belőle. Néha jobban, néha rosszabbul veszek egy hónapot, ahogy éppen sikerül. Különösen azért nehéz elfelejtenem a témát, mert most éppen az ovulációm ultrahangos követésénél és hormonális támogatásánál tartunk a dokival, tehét emellett nehéz nem venni tudomást róla (teljes kivizsgálás, átjárhatósági, speriogram megvolt, most closty+duphaston szedek)
És ahogy olvasom itt, a kérdések döntő többsége ilyen "rágörcsölős" nőktől érkezik.
Szóval olyan nők véleményére/tanácsára lennék kíváncsi, akiknek sikerült a rágörcsölős állapotból kitörni és írjátok le hogyan.
korábbi válaszoló vagyok.
nem tanácsnak szánom,csak az ismerőseim példája jutott eszembe.
3évig vártak hiába,minden rendben volt velük.
Akkor nagy nehezen belevágtak az inszemibe.4sikertelen után az 5.hónapban spontán lett terhes.
Szerintem tuti számított az a sok hormonális dolog,amiket közben kapott.Lehet jól "felturbósította" a szervezetét és így egyből sikerült.
Sziasztok!
Gondoltam megosztom a történetem befejezését, hátha ezzel segítek annyi rágörcsölő sorstársamon. Még emlékszem, milyen nehéz volt ez az időszak és itt a GYKn általában nem tudjuk meg a történetek végét, ezért olyan eredménytelennek tűnnek a tanácsok. De itt egy befejezett történet, hátha erőt merít belőle valaki.
Szóval akkor májusban már nagyon rágörcsöltem, minden gondolatom a baba volt. Rá 2 hétre pozitívat teszteltem, emlékszem sírva fakadtam a munkahelyi wcben. Megvolt a hatalmas hírközlés a párommal, ő is sírt örömében. Aztán mentünk a dokihoz, együtt, boldog voltam, csacsogtam össze-vissza. És a doki közölte, hogy nem lát semmit! Abba a pillanatban emlékszem, csak arra tudtam gondolni, hogy "nézze meg jobban, biztos ott van ő valahol", de mondta a doki, biztos elvetéltem. Aztán csináltunk vértesztet ami ezt alátámasztotta. Igaz, csak pár napig volt velem a babám és még el sem kezdett távozni a vérzéssel (borzalmas érzés, hogy kvári egy halott baba van benned) de az az érzés maga volt a pokol. Pont hatalmas családi összejövetelre mentünk, alig tudtam tartani magam.
És utána valahogy eltört valami. Csak sírtam és sírtam, borzalmasan magam alatt voltam, hetekig-hónapokig. Nem volt jó semmi, a párom se tudott segíteni (ő is azért kikészült rendesen), mindenen csak sírtam. És persze mindenki körülöttem terhes lett, első próbálkozós hónapban, többedik gyerekkel...
Aztán úgy 2 hónap után azt mondtam magamnak, hogy már bocsánat, de lesz*rom mi lesz. Elegem van a depresszióból, a rágörcsölésből, a rosszkedvűségből, hogy mindig bosszúból részegre iszom magam amikor megjön, hogy állandóan méricskéltem és tervezve voltunk már csak együtt stb. Olyan volt ez az egész mint egy betegség, amiből már ki akartam gyógyulni. Eldöntöttem, hogy nem görcsölök rá többet és majd egyszer úgyis terhes leszek, ha 5 év múlva akkor 5 év múlva.
Vettünk egy macskát, hogy "kiélhessem" dajkálási vágyamat. Tudom olcsó vigasz, de úgy éreztem egy kiscica pótolhatná a baba utáni vágyamat. Illetve épp akkor költöztünk be az új házunkba, tehát nagy volt az öröm.
Hiszitek vagy sem, 3 hét múlva pozitív volt a teszt. :-) Megjött időre, de olyan semmilyen vérzésem volt és sokáig tarott. Barnás, enyhe, hol volt hol alig volt. Amikor teszteltem, majd kiugrott a szemem. 3 tesztet is ellőttem. Mikor kiléptem a fürdőből, a párom meglátott és azt mondta mintha szellemet láttam volna, úgy néztem ki. Szóval ennyit a bejelentésről. :-) Azóta már 9 hónapos a kislányunk, aki szemünk fénye és a legjobb dolog az életünkben.
Érdekesség még, hogy pont akkor fejeztünk be egy méhpempő kúrát, talán ez is hatással volt a teherbeesésre.
Tehát összességében nekem a totális feladás jött be (igaz ehhez meg kellett járni a poklok poklát) és talán a méhpempő.
Remélem segítettem a történetemmel valakinek és talán sikerül neki is más szemmel látnia a teherbeesési mizériát.
Sok sikert és mielőbbi babásodást Mindenkinek!
Szívből gratulálok nektek kérdező, és sok boldogságot, egészséget, minden jót, ami csak létezik!
Azóta nekem is megszületett a 2. kislányom, ő most fél éves. Vigyázzunk nagyon ezekre a kis kincsekre. :):):)
"Hát ezt a nem görcsölés állapotot nagyon nehéz elérni, hiszen az olyan, mintha feladnám/már nem akarnám annyira és én nem vagyok ilyen típus."
pedig ez pont ezt jelenti. oké, h nem vagy ilyen típus, de be kell látni, h ezt nem kontrollálhatos 100%-osan és bizony el kell fogadni a sorsod v hívd, aminek akarod. Több helyen leírtam már itt, de akkor most neked is. én 36 évesen kezdtem először barátkozni a gondolattal, h talán soha nem lesz gyermekem. előtte mindig azt mondtam, h kizárt, h gyerek nélkül haljak meg, és így is gondoltam. 16 éves korom óta volt egy eü problémám, ami gyakorlatilag kizárja a terhességet, a férjemnek is, szóval reálisnak tűnt szembenézni a tényekkel. emlékszem, 2013 elején olyan február -március környékén kezdtem őszintén elgondolkodni erről, h bizony, lehet, h már nem leszek anya. Novemberben fogant a kisfiam, tök természetes úton, úgy hogy ez életem első terhessége... azóta már féléves cukorfalat, épp alszik a másik szobában...
Gratulálok!! És sok boldogságot kívánok!
Tök jó, hogy kiemelted és befejezted a történetet - így meg pláne, hogy heppiend a vége! Engem is zavar, hogy sokszor nem tudom, hogy mi lett egy-egy emberrel, pedig pont érdekes lenne tudni.
Mi valamivel hamarabb kezdtünk próbálkozni, és most tartok lassan 3 sikertelen évnél.
Én még nem tudtam letenni, pedig építkezünk, felújítunk, lett háziállatunk, munkahelyet váltottam. De valahogy mindig ott lebeg... nem tudom kiiktatni.
Talán majd ha költözünk.
És igen, körülöttem is újra van négy kismama, ami kiborító... sajnos még mindig ott tartok, hogy nem szívesen találkozom velük.
Most jövőhéten jön meg. De igazából csak a szívem mélyén remélem. Az eszem meg azt mondja, hogy miért jött volna össze pont most???? Mitől volt másabb ez a hónap, mint a többi??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!