Fogamzásgátló gyógyszer kismamiknak – mik a leggyakoribbak?
Figyelt kérdés
Túl vagyok egy lapar műtéten endometriózis miatt, és hogy ne térjen vissza, a doki azt javasolta, „hibernáljuk” a ciklusaim, a következő fél évben ne legyen mensim. Erre szoptatós kismamiknak való fogamzásgátlót írt fel…először Azaliát majd Cerazettet. A baj csak az, hogy mindkettő melett van vérzésem. 1 hét múlva megyek megint vissza hozzá…Kicsit unom már a gyógyszerkísérleteket. Van még olyan fogamzásgátló, amit kismamiknak szoktak felírni? Csak hogy mire számítsak?2012. máj. 18. 14:42
1/3 anonim válasza:
Én csak erről a kettőről tudok. Én Cerazette-t szedtem szoptatás alatt, és én is véreztem közben. Szerintem ha a vérzészt akarod megakadályozni, akkor rendes fogamzásgátlót kéne szedned szünet nélkül. De nem tudom, nem vagyok orvos, ő azért jobban tudja.
2/3 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ. A "normál" fogamzásgátlót el akarja kerülni a doki, mivel mi is babát szeretnénk, és nem lenne jó magas(abb) hormontartalmú gyógyszerekkel bombázni a szervezetem. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani...
2012. máj. 18. 15:57
3/3 Manka68 válasza:
Szia!
Szerintem is normál fogamzásgátló szünet nélkül. És ha egyszer nem elég a gyenge, akkor nem elég, kell az erősebb és kész. Amúgy meg lombik program keretében is szokták használni, nem hinném, hogy a későbbiekben akadályozná a babaprojectet, hiszen akkor ott sem lehetne használni. Sőt, az abbahagyáskor brutál módon beindulnak az addig "jegelt" petefészkek. :-)
De lehet hogy a dokid tud más módszert is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!