Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szeretném a babát, mégis...

Szeretném a babát, mégis annyi félelem van bennem. Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés
31 éves vagyok,pár hónapja döntöttük el,hogy jöjjön a baba.Mostanában annyi minden hülyeség jut eszembe,félek attól hogy milyen lesz a jövő.Sokan írják itt is,hogy ők erre a világra nem szülnének.Most akkor az a felelőtlen aki mégis??Volt másnak is ilyen érzése?
2012. máj. 17. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
teljesen természetes, hogy így érzel, mindenki, aki tudatosan döntve vállal gyereket, megéli ezt a dilemmázást valószínűleg.
2012. máj. 17. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem. Tiszta hülye vagyok. Még nem is vagyok terhes, de már azon gondolkodom, mi lesz, ha nem lesz egészséges? Mi lesz, ha nem lesz elég pénzünk? Nem most, később. Mi lesz, ha nem leszek elég jó anyja? Mi lesz, ha elfelejtem megetetni? Mi lesz, ha az én hibámból szenved hátrányt? És közben egy felvilágosult, értelmes nő vagyok, aki az eszével tudja, hogy ezek akkkkkkora hülyeségek, de mégis...
2012. máj. 17. 10:00
 3/8 A kérdező kommentje:
:) Akár magamat hallanám!! Azért az megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül!
2012. máj. 17. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Én 26 éves vagyok, mi januárban döntöttük el, hogy jöhet a baba, és márciusban terhes lettem. A férjem abszolút nem pánikolt be, azt mondogatta, hogy ezt akartuk, nem? Meg, hogy örüljünk, hogy nem kell hosszú hónapokig próbálkozni és azon stresszelni magunkat, hogy vajon miért nem jön még a baba.

De rajtam kitört a pánik. Akartam a babát, terveztük, de egyszerűen megijedtem. Már azt is nehezen hittem el, hogy hopp, ilyen könnyen sikerült, tényleg várandós vagyok, most már valaki a pocakomban lakik.

Az első hetekben olyan dolgokon járt az eszem, hogy te jó ég, biztos, hogy jól döntöttünk? Most van itt az ideje? Meg tudunk majd mindent adni neki? Jó szülők leszünk? Mit kezdek majd vele, ha hazajövünk a kórházból? Milyen anya leszek? És még sorolhatnám...

Aztán szépen lenyugodtam, és most már boldogan és izgatottan várom a babánkat. Alig várom, hogy a kezembe vehessem a mi kis csöppségünket.

Szóval szerintem teljesen normálisak a félelmeid, ezen mindenki átesik, hidd el. Ha úgy gondoljátok, hogy most adottak a feltételek egy babához, akkor bátran vágjatok bele, hisz a jövőt senki nem tudja kiszámítani. Ki tudja, mi lesz 5, 10, 20 év múlva.

Sok sikert, és mihamarabbi babásodást kívánok! :)

12 hetes kismama

2012. máj. 17. 10:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hát bizony én is átestem ezeken a dilemmákon.

Úgy szerettem volna babát hogy, csuda de amikor beksznt a pocakomba úgy éreztem kicsit mint akit sarokba szorítottak.

Tele lettem a feljebb elsorolt félelmekkel és tudtam nincs vissza út, nincs más választás hiszen ott van és gyorsan el kell rendezgessem magamban a dolgokat hogy, mire megszületik már ne ilyeneken agyaljak.

Persze terhesség alatt ezek el is múltak.

Féltem nehogy, érezze az idegeskedéseim a kicsi és olyan szépen elcsillapodtam.

Viszont a tesónál is megvoltak ezek csak párosodott hozzá a többi.

Mi lesz ha nem jól készítem fel az elsőt és utálni a fogja a jövevényt. Mi lesz ha nem bírok a féltékenységével. Biztos mindent meg tudok adni két gyereknek? Biztos hogy, nem terhel túl anyagilag mikor úgy sincs sok-sőt? Jaj-jaj megannyi kérdés és félelem volt. Jó anya lesz e belőlem? De ezek is elcsillapodtak és most meg azon küzdök hogy, jó kapcsolatot építhessek ki a gyerekekkel. Vigyázok hogy, ne legyen bajuk semmiféle értelemben sem. Helyreteszem a kis gondjaikat amiket pl az oviban szenvednek el és sokat dilemnázok azon hogy, jól tettem e ezt vagy jól tettem e amazt. Most helyesen cselekedtem e. Ráadásúl a gyerekek írtó jó lelkikínzók. Megéreznek mindent és próbálják kihasználni azt. Nem semmik Komolyan mondom. Tudod szerintem ezen dilemmákat felváltja mindíg egy másik. Ettől is lesz egyrészt édesanya, édesanya.

Nem tudom tudtam e a válaszommal segíteni.

Minden szépet és jót kívánok mindenkinek

2012. máj. 17. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:
helló! a párom 23 éves én 21 vagyok,10 hónapja próbálkozunk.Nem gondoltam hogy ilyen nehéz összehozni egy babát,a dilemák bennem is megvannak.Néha elbizanytalanodom.Ilyen fiatalon gyereket vállalni?Biztos hogy ezt akarjuk?A párom ilyenkor mindig megnyugtat hogy nem leszek egyedűl ő is itt van :) De ez minden hónapban így van.Kicsit összeomlok mikor megjönn a havim de utána arra gondolok lehet hogy így jobb.Ne értsd félre akarom a babát de félek,talán majd elmúlik akkor ha itt lesz közöttűnk :)
2012. máj. 17. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Ja, hát igen, még ez is. Ma 10:00 órás válaszoló vagyok.

Következetes leszek? Meg fog bennem bízni? Okosan fogom nevelni? Nem rontom majd el? Képes vagyok egészséges (lelkű) felnőttet nevelni belőle?

Az élet egyéb területein is nagyon parás vagyok. Mindenen stresszelek, görcsölök, és sajnos sokszor az is eszembe jut, hogy nem ártok-e neki jobban, ha egy ilyen anya gyereke lesz, mint amilyen én leszek? Ilyen stresszelős, idegeskedős. Közben pedig a gyerekek szeretnek, értek a nyelvükön, jól bánok velük. Az életem rendben, párkapcsolatom rendben, munkahelyem rendben. De néha, mikor szétnézek a lakásban, és kupit látok, arra gondolok, úristen, mi olyan rendetlenek vagyunk, hogy szülhetnék ide egy gyereket? Vagy pl. elfelejtek venni valamit a vacsorához, és aznap nem azt főzök, hanem bekapunk valami mást, amit találunk, arra gondolok, hogy te jó ég, milyen felelőtlen vagyok, hogy szülhetnék én így gyereket?

Úgy érzem, meg nem lévő akadályokat gördítek saját magam elé. Én ezt értem, és fel is fogom, de akkor meg is érkeztünk az eredeti kérdéshez: így szüljek gyereket?

2012. máj. 17. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi is hónapokkal ezelőtt megbeszéltük a párommal hogy májusi menzeszem után hozzákezdünk a tesóhoz,már alig vártam a májust és a vérzésemet,erre tegnap múlt el és most szabályos gyomorgörcsöm van attól hogy estére védekezés nélkül fogok szexelni(valószinüleg fogok szexelni:-))az én fejemben is dübörögnek a gondolatok hogy mi lesz ha...pedig tudom hogy minden oké lesz,a többi gyerköcömnél is átestem ezen és minden rendben volt,van.
2012. máj. 17. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!