Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vélemény a görbéimről?

Vélemény a görbéimről?

Figyelt kérdés

ez az első mérésem

[link]

ez a múlt havi

[link]

és a mostani is itt van még csak az lején vagyok

[link]

ez lesz a titedik hónap próbálkozás :( endo orvoshoz 2 hónap múlva megyek

2012. máj. 11. 08:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Őszinte legyek? Nagyon csúnya görbe:( Pajzsmirigy probléma vagy PCo lehet a háttérben. Abszolút nincs peteérésed sem.
2012. máj. 11. 08:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát én inkább magánorvoshoz mennék,az gyorsabb,és alaposabb! Én is vártam 3 hónapot rossz TSH-val,mire bekerültem az sztk-ba! Kiderült,hogy alul működik a pajzsmirigyem! És nem is volt sokkal olcsobb! Elmentem körzetihez,benzin! Bementem laborba,időpontot kérni,benzin! Elmentem vérvételre,benzin! Vissza leletekért,benzin! Aztán vissza körzeti a leletekkel,benzin! Baj van! Beutaló endokrin rendelésre! Vissza sztk időpont,benzin! Aztán vizsgálat 4 hónap múlva kb. 3 perc,benzin! Szedjen jódot,az helyre rakja válasz az orvostól! Irány gyógyszertár! Benzin,jódid tabletta! Aztán vissza körzeti orvos,vittem a leleteket endokrin-ról! Benzin! 3 hónap múlva kontroll,elmenni körzetihez beutalóért,aztán be időpont,aztán vérvétel,és 3x rosszabb eredmény! NA ITT LETT ELEGEM! Miután a körzeti orvosom felvilágosított,hogy így nagyon nehéz lesz teherbe esnem,és nagy a spontán vetélés kockázata,és nagyon nagy az esély rá,hogy nem lesz egészséges a baba,és megkért ne essek teherbe,amíg nem hozzák helyre,én meg már 29 voltam,így kerestem egy magánorvost Fehéráron! Első kezelés,pár nap múlva időpont,elmentem (1. vizsgálat) 8000.- 150.- a gyógyszer 100 szem,napi 1! 3 hónap múlva kontroll,(minden további vizsgálat) 6000.- az eredményem teljesen normális,sőt,közölte a doktornő,hogy már nincs akadálya a babának,hajrá! Ja,és fél órát voltam bent,alapos kivizsgálás,és minden kérdésemre válaszolt! MOSOLYOGVA! :) Legközelebb 5 hónap múlva találkozunk... Bár a baba még nem jött össze december óta,de megnyugodtam,hogy megtettem érte,amit kellett! Neked is ajánlom,hogy ne várj,mert ha ilyen alacsony a hőd,lehet neked is alul működik,és ha neked kevés a hormonod,akkor akkor a babának már abszolút nem jut! :( Ez csak egy jó tanács,és tapasztalat!
2012. máj. 11. 08:38
 3/10 A kérdező kommentje:
valahogy gondoltam hogy nincs pém :'( köszi a választ
2012. máj. 11. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
megkerdezhetem hol mered a hodet? mert ha szajban, akkor ezek a sokszor epphogy 35 koruli fokok nem tul jok, biztos hogy valami hormonproblema van a hatterben. ha meg honaljban, akkor inkabb valts szaj, vagy huvelyi meresre, az pontosabb ertekeket ad, lehet hogy a gorbe is szepul kicsit, de ezeket is mindenkeppen vidd magaddal megmutatni. endodoki valoszinuleg ebbol is sok mindent meg fog tudni allapitani elso korben. kivanom, hogy mielobb sikeruljon a baba.
2012. máj. 11. 09:02
 5/10 A kérdező kommentje:
szájban mérem higanyosal
2012. máj. 11. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:
kisvuk! Gondolod, hogy a jodid-tól lett rosszabb az eredményed???? Nekem is 3 körüli a TSH-m és szeretném magam csökkenteni, ezért gondoltam, hogy én is veszek jodid-ot. De ha esetleg amiatt lett rosszabb, akkor mégsem teszem!
2012. máj. 11. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan mitől lett rosszabb az eredményem,de az biztos,hogy a jód nem használt semmit! :( Én mondtam dr.nőnek,hogy azt szedtem eddig napi 1 szemet,és azt mondta azt abba is hagyhatom,kaptam 50 mikrogrammos Letrox-ot,és az simán beállította! A mikor mondta jöhet a baba,akkor már jók voltak az eredményeim,de megemeltük 75 mikrogrammara,mert ha esetleg összejön a pici,legyen neki is elég! :)
2012. máj. 11. 10:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Köszi a választ!!! Én inszem előtt állok, a TSH-m 3 körüli, a doki nem hajlandó adni rá semmit, meg akarja csinálni ezzel az értékkel az inszemet. De olyanokat hallani, hogy 2 alatt kell lennie a babához a TSH-nak

Akkor most felesleges az inszem?

2012. máj. 11. 10:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát ezt látod nem tudom,ebben nem tudok segíteni neked! :(

Esetleg kiírhatnád kérdésnek!

2012. máj. 11. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Lányok, ha a pajzsmirigyetek alulműködik, nagyon fontos tisztázni, hogy autoimmun alulműködésről van-e szó!

Ezt endokrinológus, belgyógyász vagy meddőségi szakember antitest vizsgálattal (egy vérvétellel) ki tudja deríteni. Ha autoimmun gyulladás áll a háttérben TILOS JÓDOT vagy jódtartalmú készítményt szedni, mert az súlyosbítja a gyulladást, így a tüneteket.

Én első perctől kezdve tudom, hogy autoimmun a PM alulműködésem, de sajnos 3 endokrinológus és 5 év (!) kellett hozzá, mire az orvos erről felvilágosított. Nem tanácsos jódozott sót fogyasztani és a multivitaminoknál (terhesvitaminoknál különösen) is figyelni kell rá, hogy ne tartalmazzon jódot.

Kérdező: ha megteheted, fordulj magánrendeléshez! Kb. 10 ezer az első vizsgálat, utána 5-6 ezer a kontroll, de megéri! Laborvizsgálatokat meg el tudod végeztetni tb-alapon is. Borzalmas az sztk-rendelés :(

2012. máj. 12. 08:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!