Ha valaki terhes lesz, mennyi idő után (hány hónaposan) kap kiskönyvet?
Figyelt kérdés
És ugye jól tudom, hogy után lehet menni szülési szabadságra? És ez egyébként hogy működik? Tulajdonképpen mit takar a szülési szabi? Még nem vagyok terhes, de szeretnék és érdekel a téma!2008. ápr. 22. 08:05
1/6 anonim válasza:
Nekem a 7.héten derült ki, elküldött a doki laborra, ahol meg állapítják a vércsoportodat, mert az szükséges, és a lelettel együtt mentem a védőnőhőz, és a 9.hétbe már ki is állították. De gondolom ha a doki már tuttira látja az embriót, szív verrésel, akkor el küld labrra, és az eredménnyel már mehetsz is a védőnőhőz. Grat a babóhóz. 39 hetes kismama
2/6 anonim válasza:
Bocsi nem olvastam végig a kérdésed.Dehogy lehet menni szülési szabira. A szülési szabidat a szülés előtt 4 héttel igényelheted,addig csak táppénzre mehetsz.
3/6 anonim válasza:
A szülési szabival kapcsolatban igaza van az előttem szólónak.
Kiskönyvet pedig a védőnő állít ki akkor, amikor már orvosilag bizonyított a terhességed.
4/6 anonim válasza:
általában, ha bebizonyosodott az élő terhesség / van szívhang, ez kb. a 7.héttől hallható /, akkor kell menned a védőnőhőz, ő állítja ki a kiskönyvet.és akár egyből kérheted magad táppénzre.ha igazoltan terhes vagy és úgy vagy táppénzen nem rúghatnak ki.a szülési szabadság 168nap.ebből 24napot a várható szülés ideje elött ki lehet venni.
remélem segítettem
itt olvashatsz a táppénzről, gyedről , gyesről, mindenről.
sok sikert a babához
5/6 anonim válasza:
6-10. hét között adják ki legjobb tudomásom szerint!
Gratula!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még nem vagyok kismama - sajnos - csak érdekel a téma, mert remélem hamarosan szükségem lesz ezekre az információkra! Köszönöm még 1x!
2008. ápr. 22. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!