Azt hiszem, terhes vagyok. Most mit tegyek? Teljesen kétségbeestem!
4. hónapja szedtem a fogamzásgátlót, amiről anya is tud. Viszont a 4. levél végén nem jött meg a megvonásos(ma van a szünet 6. napja, mindig a 2. napon jött meg), gondoltam csinálok a tesztet, hogy megnyugtasson. Erre pozitív lett... Ma reggel csináltam.
Fogalmam sincs, mit csináljak. Nem tudom, egyáltalán hogyan hozzam szóba itthon, meg a barátomnak sem tudom, hogy mondjam el, mert még csak fél éve járunk. Bár elvileg én vagyok neki a nagy ő, de hát ki tudja..
Szóval segítsetek légyszi, nem tudom, mit tegyek, annyira kétségbeestem.. :'(
17/L
Képtelen vagyok hányni, szóval ez nem volt rizikó. Viszont hasmenésem sem volt, 1x sem! Vagyis hát 1x, az első levél utáni szünet 3. napján, az is csak 1x. Írom egy naptárba, direkt ezért.. És mindig 20:40-kor vettem be, percre pontosan.. :(
Még anyának is félek elmondani.. Előbb inkább barátomnak mondom, aztán meglátjuk..
Köszi a válaszokat..
Szia
Igaz en mar 28 eves leszek, fejnel vagyok es van egy kislanyom, de nagyon ertem mirol irsz.Leitom, hogy velem mi tortent.
17.5 eves voltam amikor elvestettem a szuzessegem.El is kezdtem fogamzasgatlot szedni rogton (anyukam tudta nelkul irattam fel orvossal).Egyszer csak nagyon rossszul voltam es allandoan vereztem.Elmentem nogyogyaszhoz es mindenfele dolgokat hozzamvagott magyarazat nelkul.....ilyen szavakat hallottam csak...terhesseg, ciszta, daganat, vervetel, teszt stb stb.....mar ott a vizsgalo szeken bogtem, hogy ugy banik velem mint egy idiotaval.....
osszeszedtem amgam el talakoztam a baratommal es leultunk megbeszelni a dolgokat...O 8 evvel volt nalam idosebb igy eleg jol kezelte a szitut es batoritott, hogy beszeljek anyukammal.
Iszonyuan feltem!! beultunk a szobamba....anyukam mar tudta, hogy gaz van.....elmondtam neki mindent es vartam a pofonokat...ehelyett oleles es batoritas jott.Kivancsian nezegette a fogi gatlomat es eljott velem az orvoshoz az eredmenyert.Kiderult, hogy nem vagyok kismama csak egy antibiotikum zavart be es semmi bajom nincs.
Ezt csak azert irtam le, hogy en is nagyon feltem elmondani, de nagy unszolas aran elmondtam es azonnal megkonnyebbultem.Anyukad meg fog hallgatni!! kerj tanacsot, kerdezd meg, hogy o mit tenne....mond el, hogy Te mit szeretnel.....biztos lehetsz benne, hogy segiteni fog mindenben amiben tud, hiszen neki Te vagy a legfontosabb a vilagon!!
Drukkolok es minden jot kivanok!!
Valaki kérdezte, hogy a barátom hány éves. 22.
Anya mindig hangoztatta, hogy védekezzek, mert ha terhes leszek, akkor oda megyek a gyerekkel, ahova akarok, de itthon nem maradhatok.. És be szokta tartani a "fenyegetéseit":(
Kérj tanácsot a tini nőgyógyászaton! Egy olyan felnőttnek elmondani a terhességet, akiben bízol, jó gyakorlás az éles helyzetre. Itt felvilágosítást kaphatsz a terhességről, de az abortusszal és az örökbefogadással kapcsolatban is. Így talán könnyebb döntened, s szüleid is látják, hogy felelősségteljesen próbálod kezelni a helyzetet.
Legyen egy terved, amivel eléjük állsz! Gondold át, mit fogsz mondani, különösen, ha nem tudod, hogyan fognak a hírre reagálni. A biztonság kedvéért beszélj egy rokonoddal, barátoddal, akiben megbízol, hogy fogadjon be egy kis időre, ha otthon elszabadulnak az indulatok. Noha csak nagyon extrém esetben teszik ki a szülők terhes gyereküket az utcára, legjobb ha felkészülsz erre az eshetőségre is, ha úgy érzed, van esély rá.
Amilyen hamar csak lehet, mondd el szüleidnek, ha kiderül, hogy tényleg állapotos vagy. Válassz egy nyugodt időpontot, és ültesd le mindkettőjüket. Ha úgy érzed, édesapád nehezebb eset, először beszélj az anyukáddal, és ő majd segít az apukád "kezelésében". Ez a legfontosabb első lépés mind a saját, mind a baba szempontjából.
Bizonyára lesz számos kényes kérdésük, és kifejezik csalódottságukat, de jobb túlleni rajta. Ha az első sokkon túlvannak, biztosan tudni fogják, milyen bátorság kellett ahhoz, hogy el merd nekik mondani. Ne feledd, sokkal csalódottabbak lesznek, ha később kiderül, hogy nem bíztál bennük, mástól tudják meg, vagy észreveszik rajtad a terhesség jeleit.
Hangsúlyozd, milyen nehéz helyzetben vagy, és szükséged van a támogatásukra. Mondd el, mi történt, Te hibáztál, mert nem védekeztél, vagy védekeztetek, de a módszer nem volt hatékony. Ha már döntöttél, mondd el, miért így. Hallgasd végig az álláspontjukat, talán van olyan meglátásuk, amire eddig nem gondoltál.
Kérd meg a gyermeked apját, hogy legyen veled. Elvégre nem magadtól lettél terhes! Te is menj el vele, mikor ő jelenti be otthon a hírt. Higgadtan hallgassátok meg a szülők véleményét, s együtt talán könnyebb lesz kitalálni, mi legyen a következő lépés.
Ha a baba megtartása mellett döntesz, a szüleid valószínűleg meg lesznek ijedve, hiszen még Te is gyerek vagy- legalábbis az ő szemükben. Legyen terved arra, mi lesz veled a jövőben, hogyan fejezed be a sulit, miből tartod el
a babát.
Figyelembe kell venned, hogy a társadalomban a tini terhesség nem olyan elfogadott, mint az idősebb lányoké, valamint, hogy a kamasz anyák gyermekei általában kisebb súllyal születnek, és gyengébben teljesítenek az iskolában. Csak kevés anya tudja befejezni a sulit, és még kevesebben jutnak főiskolára, egyetemre. Persze nem kell, hogy a statisztika rád is érvényes legyen, hiszen ha szüleid vagy más családtagod, barátod elég segítséget nyújt, képes leszel befejezni az iskolát.
Szeretnek
Igen, nehéz elmondani a szülőknek, hogy Te vagy a barátnőd terhes, de ha túl későn árulod el, az azt jelenti, hogy nem kaptok meg időben minden támogatást, akár a baba megtartása, akár a terhesség megszakítása mellett döntesz. Először biztosan mérgesek és kétségbeesettek lesznek, de ekkor is emlékezz rá, hogy nagyon szeretnek, s ezért aggódnak érted. Semmi olyat nem tudsz tenni, ami ezt megváltoztatná.
Szia! Na mi a helyzet??
Elmondtad már valakinek? Teszteltél???
Szorítok!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!