Miért nem képes szépen sétálni?! Teljesen kétségbeestem.
Minden kipróbáltam! a húzogatós módszert, a hátrafordulósat a fojtónyakörvet a retriever pórázt... Itthon gyönyörűen jón de ha az utcára megyünk leszarja ha megfullad... Járunk kutyasuliba de ott nem igazán ezt tanítják neki. Ez ilyen alap elvárás. A parancsokat szépen végrehajtja.
Próbálunk minden nap sétáltatni dehát annyi inger éri, és nem tud betelni vele..
Fojtósból a szöges kell...2 nap, és sétál majd ahogy kell.
persze ez fajtafüggő is, meg hogy mennyi idős, mert egy kölyöktől még nem lehet csodát várni...ezt csak végszükségre írom.
Esetleg a haltit lehetne még megpróbálni, na azzal 100%, hogy szépen fog sétálni. Ez olyasmi, mint a lovaknál a kötődék, a kutya a fejére kell rárakni, ha elkezd húzni, akkor a fejét húzod vissza. Állateledel boltokban kapható.
Köszönöm a válaszokat :)
A retriever pórázról is azt írták hogy 100% hogy szépen fog jönni de... az elfehéredett ujjaim nem erről tanúskodtak...
amúgy egy 10 hós sharp.
Figyelj, ha lovaknál működik ez a módszer, akkor a te kb 20 kilós kutyádnál is fog :) Egy próbát megér nem igaz?
Nagyon sok kutyát láttam, amelyek mániákus gazdirángatók voltak, haltival úgy sétálnak mint a kisangyal.
Retriever pórázból sem mindegy, hogy milyet veszel, mert a vastag semmire sem jó, sajnos boltokban nem igazán kapni jót. Lehet az is, hogy nem megfelelően használtad.
Persze a nevelést nem helyettesíti, de én javasolnám az ivartalanítást.
A legjobb barátnőm golden retrievere volt ilyen, ahogy kiléptek a kertkapun azonnal elkezdett szagolni, és szinte fel sem emelte az orrát a földről, annyira koncentrált a szagokra. Ha szuka kutya volt a közelben, akkor mindenféle nevelés csődöt mondott.
Annyira bekattant a rengeteg ingertől, hogy szinte semmivel sem lehetett visszazökkenteni, vagy a figyelmét felkelteni.
A műtét után ez teljesen megszűnt. Persze talán az is közre játszik, hogy időközben felnőtt, komolyodott (most lesz 5 éves)
De korábban, ha tüzelő szuka volt 1 kilométeres körzeten belül, akkor a kutya teljesen kikészült. Most az sem érdekli, ha 3 tüzelő szuka áll körülötte:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!