Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért hívjátok projektnek a...

Miért hívjátok projektnek a babát? Lehet hogy azért nem jön, mert nem akar egy projekt lenni az életetekben.

Figyelt kérdés
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, sokan tényleg úgy viszonyultok hozzá, mintha projekt lenne, és nem az élet csodája. Nem bírálni akarok senkit, de elkeserít, hogy a mai világban ez is csak egy projekt.
2009. jún. 22. 11:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nem akarsz rosszat ezzel a kérdéssel, de ne köss bele a "nyelvbotlásokba". Ez csak egy kifejezés. Nem azt fejezi ki, hogy a leendő szülők csak egy projektnek tekintik a babájukat. Csak jobban kifejezi, hogy rajta vannak a dolgon, gyermeket akarnak. Csakis ennyit fejez ki és valószínüleg az ilyen szülők sokkal jobban vágynak a babára, mint az, akinek azonnal jön, hiszen ők nem élik át, milyen az, amikor nem jön azonnal a baba, hanem sokat kell rá várni. Csakis egy kifejezés, gondolj erre.
2009. jún. 22. 11:37
 2/25 anonim ***** válasza:
90%

:)

bocsi, engem mosolyra fakasztott a kérdésed :)

Mi nem használtuk ezt a kifejezést a babára soha, de tudom, hogy ez most nagyon felkapott kifejezés lett. ez, amit te írtál így, ilyen formában nem fordult meg a fejemben

13 hetes + 3,5 éves

2009. jún. 22. 11:38
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is feltűnt, olyan sokan mint egy megvalósítandó feladathoz állnak a gyerek váráshoz.

Ráadásul próbálnak tenni valamit.

És ha megvan, akkor is mindenért küzdeni akarnak, vagy tenni, vagy elenőrizni.

"Hogy tanítsam meg rágni, mikor kell adni, hol szabad szoptatni, kinek lehet megpuszilni. Mit tegyek, mit tegyek, mit tegyek..hogyan szoktassam rá a babát, hogy szoktassam rá a férjemet , hogy szoktassam rá az anyósomat..és folyamatosan küzdenek. Pedig csak engedni kellene megtörténni, és örülni mindennek.

Annyira rá an állva manapság az ember lánya az állandó küzdelemre stresszre és harcra, hogy mikor csak elfogadni kellene, és engedni, hirtelen elveszti a magabiztosságát.

Erősíteni kellene női oldalunkat, a szelídet, elfogadót, beengedőt. És kitárót. A halkat, nyugodtat, vidám énekelőset. A fenntartót, a teremtő helyett. És engedni a teremtést a férfinak. És elfogadni amit kapunk, úgy ahogy van, és megédesíteni a dolgokat, amiket kaptunk.

Nem könnyű váltani. Hiszen hosszú évekig a férfi oldalunkat pengettük az érvényesülés útján.

Pláne , szegény projektet határidőre akarják lezavarni, és mindenki zavarba jön, ha nem jön a babab terv szerint, ahogy a határidőnaplóban szerepel. Ezt mindenki úgy éli meg, mint eg yhibát, egy kihívást, és gyorsan meg akarja oldani, tenni valamit, s azonnal egy másvalamit, ha rögtön nem vezet eredményre.

DE az az igazság, hogy a gyermek: áldás. Nem lehet kikövetelni, határidőre.

És nem lehet megrendelni sem. Csak elfogadni lehet.

Helyet teremteni neki ahova jöjjön, és óvni a fejlődését, követni, de nem lehet helyette megtenni.

A gyerek is ember!!!

2009. jún. 22. 11:46
 4/25 anonim ***** válasza:
92%
Abban igazad van, hogy elég fura kifejezés, de szerintem még mindig jobb, mint a "gyerekcsinálás". Szerintem nem azért használják ezt a szót mostanában az emberek, mert projektként tekintenek a babára. Csupán egy szófordulat. És inkább humorosan kell felfogni, mint megbotránkozni rajta.Attól még ez ugyanúgy a legszebb dolog az életben. :)))
2009. jún. 22. 11:47
 5/25 A kérdező kommentje:
Gratulálok Neked, és természetesen nem azokra gondoltam, akik nem használják ezt a kifejezést.(Sajnos sokan használják.)Egyszer én is használtam, aztán elgondolkodtam rajta, hogy miről is beszélek...
2009. jún. 22. 11:47
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnos néha én is használom ezt a szót, mert már régóta próbálkozunk. Semmiféle negativ tartalmat nem jelent nálam, csupán annyi, hogy inkább azt irom, hogy babaprojekten vagyunk, mint azt, hogy gyerekcsináláson :-)) Igy szebb, nem? Persze,én csak magam nevében beszélhetek, és remélem nem azért nem jön a baba, mert meghallotta, hogy olykor-olykor igy "beszéltem Róla". Ettől függetlenül még nagyon nagy szeretettel várnánk, csak jönne már végre!
2009. jún. 22. 11:48
 7/25 A kérdező kommentje:
2-e válaszolónak ment
2009. jún. 22. 11:48
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 11:47-es. Látom, Neked is eszedbe jutott a másik szó, amit erre lehet használni. Még akkor nem láttam mit irtál, úgy látszik egy rugóra járt az agyunk :-)) 11:48-as voltam :-))
2009. jún. 22. 11:51
 9/25 A kérdező kommentje:
Én teljes mértékben a 11:46-os válaszolóval értek egyet!Tudom, hogy ez csak szófordulat, és az építési projekt szebben hangzik a házcsinálásnál, a babaprojekt, meg a gyerekcsinálásnál, de a lényeg, a felfogás, a hozzáállás ugyanaz.Végülis mindenkinek a saját dolga, hogy mit, hogyan hív, csak kíváncsi voltam a véleményekre.
2009. jún. 22. 11:53
 10/25 anonim ***** válasza:
38%

Én éppen úgy látom, hogy a nyelvhasználat mindig nagyon is pontosan követi a mögöttes tartalmakat, mutatja a tendenciákat. Érzékenyen és rögtön mutatja, amit mundjuk mérni csak körülményesen lehetne. Senki sem véletlenül használ egy kifejezést, még ha viccesen is, akkor is oka van, hogy pont azt választja az ember. Még egy szóbotlás se véletlen általában. Mind ismerjük a freudi elszólásokat. A történetek sokszor pontosan követik a "projekt"-kifejezést, illenek hozzá.

Ne vegye bántásnak senki, de nekem is feltűnt. És én is erre gondoltam, többekkel meg is beszéltem. Hogy ezért nem jön néha a gyermek. Mert ennyire figyelik. Vagy sürgetik. Vagy dolgoznak rajta. (nekem sem lenne kedvem jönni)

Nem arról beszélek, ha valakinek egészségügyi gondja van, hozza rendbe. De a gyerek nem naposcsibe a keltetőgépből, nem lehet "legyártani" időre. A léleknek választást kell hagyni, döntést.

2009. jún. 22. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!