1 éve nem múló hüvelygyulladásom van. Rendszeresen járok dokihoz, de sajna nem múlik el. Okozhat ez meddőséget? Milyenek a teherbeesés esélyei?
Tenyleg nem kotozkodom, de lathatatlanul, hogy adhattok kezelesi tanacsot... ez nem fog vezetni semmi jora.
Kedves kerdezo, a gyulladas okozhat meddoseget, de van esely mindenre. Nagyon fontos, hogy kikezeld magad. A gombas fertozes mellett rengeteg masfajta fertozes letezik, amit kulonfele bakteriumok es virusok okozhatnak. Ha jol vettem ki a szavaidbol, nem Pesten jarsz orvoshoz. Mo.-on nagyon elavult ilyen teren a nogyogyaszat sajnos, videken nem hiszem, hogy teljes kivizsgalast tudnak csinalni, hiszen pesten is ritka. Szoval, el kell menned egy olyan maganrendelobe, ahol vegeznek ilyen vizsgalatokat. Mivel a gyulladast valamilyen fertozes okozza, amit nagyon nem valoszinu, hogy gomba okozza, kulonben, ki lett volna kezelve, gondolom, azzal kezdte az orvosod. Nagyon konnyu es egyszeru a megoldas, elvegzik a vizsgalatokat, kiderul, mi all a hatterben, megfelelo gyogyszeres kezelest kapsz es ennyi. Ajanlom a www.g1intezet.hu oldalon dr. Szell Andrast, o foglalkozil ilyenekkel, a baratnomon segitett, aki nagyon sok ideig szenvedett szinten. Kerd meg, hogy minden letezo bakteriumot, virusra vizsgaljon neg, amit lehet kerni. Nem lesz olcso, az biztos, ha mindent megvizsgaltatsz, de meglesz az eredmenye. Sok sikert!
A kulonfele kurak es egyeb tanacsok, amit kaptal, kiegeszitesnek jok max., de a bacikat nem fogjak kiirtani.
Elozo vagyok, azert irtam, hogy nem lehet igy kezelesi tanacsot adni, mert a nogyogyasz is ugy irhatna ki a kezelest gyulladasra, ha megjott a laborbol a vizsgalati eredmeny... Sajnos, sok orvos egybol kiir valami gombaelleni szert vagy szeles spektrumu antibiotikumot, ami nem biztos, hogy pont jo az adott helyzetben. A gyullafas is valtozik, a bacik meg agreszivabba valnak es, ha van is eleinte javulas, elobb utobb eldurvul a helyzet es rosszabb is lehet.
Egyebkent, nagy valoszinuseggel a gyulladasod miatt nem esel teherbe, de nem jelenti azt, hogy medfo vagy! Kezeltesd ki magad elotte mindenkepp, hiszen, ha teherbe is esel, a fertozes nagyon veszelyes lehet a babara nezve. Attol fugg, hogy milyen bakterium all a hatterben, okozhat vetelest, kiraszulest, illetve szulesnel a baba elkaphatja es kulonfele komolya egeszsegugyi problemai lehetnek. Nem muszaj oda menned, amit en irtam, ott az orvos mikrobiologus es pont a nogyogyaszati fertozesek a profilja, de szamos mas maganrendeloben is kerheted a kivizsgalast, csak hozzaerto emberhez kell menni, hogy ki ne hagyjon egy fertozest sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!