Ha 0 rh+ a vércsoportom a páromnak meg 0 rh- az milyen veszélyt jelent, terhesség esetén rám és a babára? (összeférhetetlenség ezt olvastam, de nem értem)
szerintem pont fordítva lenne gáz, ha Te negatív vagy, ő meg pozitív. Mert akkor a baba pozitív a hasadban (vegyes párnál mindenképp) de Te meg negatív vagy, amivel az övé nem fér össze, ezért betolakodóként kezeli a szervezeted..
Ha hülyeséget írtam, javítsatok, de nekem kb ilyet magyarázott a doki
Semmit nem jelent, akkor kellene gondolkozni, ha te Rh- lennél. Így semmi ilyenről nincsen szó.
Orvos kismama
Semmit.
Akkor jelentene veszélyt, ha te lennél -, és a baba +.
Ebben az esetben ugyanis a te szervezeted "idegen testnek" érzékelné a babát, ami ellen villámgyorsan elkezdene ellenanyagot termelni - így a második babád, aki szintén negatív, kilökődne.
Ennek elkerülése érdekében ezt az ellenanyagot megkapod szülés után, és így a szervezeted a következő babánál sem ismeri fel a problémát, és nem löki ki.
Kicsit tudománytalan a magyarázat, de nagyjából ez a lényege.
Nem kell aggódni!
RH- vagyok, a férjem+.
Terhesség alatt 3× nézik.
Szülés után kapni fogsz Anti-D-t.
A babára nem veszélyes, esetleg hangyányit besárgulhat…
Mind a 3(!) babám - lett (a dokim szerint ennek 1/ a millióhoz az esélye).
Jól írták,annak van kockázata,ha az anya rh-.
Én az vagyok az első gyerekem rh pozitív lett és kaptam andti d-t.
A második az én vércsoportomat örökölte így nem kellett semmit tenni.
Terhesség alatt egyébként fokozottan nézik az ilyen kismamák értékeit a vérből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!