Ma hagyom abba fogigátló tabletta szedését, mert babát szeretnénk. El tudnátok látnok esteleg egy pár hasznos infóval?
Mi nem vártunk semennyit. Abbahagytam január végén a tablettaszedést, szinte azonnal elkezdtünk próbálkozni. Februárban megjött időben az első gyógyszermentes vérzésem, akkor kicsit elkeseredtem. De március 24-én már pozitívat teszteltem. :)
Hogy mire érdemes figyelni? Nem tudom, én semmit nem csináltam másképp. Egyszerűen csak együtt voltunk akkor, amikor jól esett. Nem hőmérőztem, nem figyeltem a peteérést stb.
Az első és legfontosabb, ne görcsölj rá. Sokan fogják ezt írni, mert így is van. Ne várj csodát, elég kevés embernek sikerül elsőre a baba, sokaknak várni kell akár fél-1 évet is.
Mi 9 hónapja várunk és úgy néz ki hogy még egy kicsit kell is még.
Ha biztosra akarsz menni figyeld a tested, ovuteszttel nézd a peteérést és lehetőleg 2 naponta legyetek együtt ovu körül.
Várni nem kell, a mai fog.gátlókban nagyon kevés a hormon így azonnal lehet próbálkozni. (nekem a nőgyógyászom mondta)
Ja és még egy fontos dolog, ne azért szeretkezzetek mert gyereket akartok. Sok kapcsolat romlott már meg azért mert időzített szex volt a baba miatt. Szeressétek egymást! :) Sok sikert!
Várni semennyit nem kell, sőt, rögtön a gyógyszer leállítása után picit még jobbak is az esélyek.
Ami tanács? :) Hm... Ne gondolj rá sokat... :)) Nekünk hála Istennek hamar sikerült, a harmadik próbára, de az első két hónapban tiszta ideges voltam, minden gondolatom ekörül forgott. A harmadikban sokkal kevésbé, máson járt az eszem, és megfogant a pici. Hagyni kell haladni a maga útján, az első feltevés legyen az, hogy egészségesek vagytok, és jön majd a pici. :) Esetleg folsavat szedhetsz, ártani nem fog. :)
Sok sikert! :)
34 hetes kismama
Kérdezd meg a dokidtól, hogy az a gyógyszer, amit szedtél mennyi idő alatt ürül ki a szervezetedből, és annyit érdemes várni. A legtöbb ma már olyan, hogy nem kell várni, de azért van még 1-2, amivel érdemes 2-3 hónapot. :)
Nálunk is úgy volt, mint az elsőnél 1x megjött még, aztán a + teszt. :D
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!Aranyosak vagytok!Rágörcsölni nem fogunk szerintem,mert azért van időnk "gyakorolni" (23 éves vagyok) :)
Egyébként mielőtt belevágtatok a babaprojektbe voltatok kivizsgáláson vagy már csak akkor mentetek dokihoz,amikor pozitív lett a teszt?
Első vagyok. Én nem voltam kivizsgáláson (vagyis az éves rákszűrésen voltam januárban, de oda mindenképpen mentem volna).
Azt elfelejtettem írni, hogy folsavat elkezdtem szedni február első hetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!