Merckformint szedők?
Igen ezt olvastam én is korábban...de annyira utálom hogy ahány orvos, annyi félét mond. Gyakorlatilag azzal magyarázták, hogy a fog.gátlóval felszívódnak a cisztáim, a merckforminnal meg az inzulin szintem jön rendbe. Az meg, hogy nem magától van peteérésem, és megszakításos vérzésem van, kit izgat. Később, ha nem jön össze a baba, akkor is gyógyszeres kezelést adnak, peteérés elősegítőt...
Köszi a gyors választ!
Nos, az én saját véleményem a következő.
A fogamzásgátló lehet, hogy segít a tüneteken, mint pl a pattanásos bőr, vagy szőrösödés. De a túlsúlyon általában ront, vagy túlsúlyt okoz. Igen, megvonásos vérzés van, de sok esetben a többi hormonértéken ront a fogamzásgátló. Lehet, hogy a ciszták felszívódnak, de ez csak átmeneti állapot.
A merckformin az inzulinszintet szabályozza, ezáltal a peteérést segíti elő hosszútávon. Ha van peteérés és tüszőrepedés, van ciklus, így nem alakulnak ki a ciszták. Én úgy gondolom, ha egy nő nem akar gyereket, de a későbbi terveiben szerepel a babavállalás, akkor a hármas kezelés a megfelelő kezelés és nem a fogamzásgátló. Mert attól, hogy van ciklus, egy teljesen egészséges nőnek is több hónap alatt sikerülhet a baba, nemhogy egy pcosnak.
Ha nem akarsz/akartok szenvedni majd, amikor a babaprojektbe belekezdetek, jobb a hármas kezelés.
Nekünk 4 sikertelen inszem után a következő hónapban, amikor rá sem gondoltunk, akkor sikerült a kicsit összehozni.
27hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!