Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Merckformint szedők?

Merckformint szedők?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan gondban vagyok hogy Február 19 én kezdtem szedni a merckformin 500 ast, este szedek egy felet . Kicsit több mint 1 hónapja szedem .Enyhe Pcos-ra irták fel ( 2:1 Lh Fsh arány ) .Eddig 42 napos volt a ciklusom minden hónapban..Most az utolsó mensim Február 27én volt meg szintén 42 napra jött meg ez is. Most vagyok a 29. napon és néhány napja enyhe feszülés, mensi szerű érzés van lent". Ezenkívül feszül a mellem néhány napja. Azt szeretném kérdezni hogy a merckformin 1 hónap alatt vissza is állítja a cilust 42 napról 29-30 napra ? Azt hittem több hónap kell hozzá .Ma a fehérnemümöm enyhe rózsaszin maszat volt de olyan mintha elis állna. Vagy lehet holnapra menstruáció lesz belöle nem tudom. Azt nem hinném hogy terhesség lenne a háttérben hisz most kezdtem el szedni a gyógyszert , és csak 3 szor voltunk együtt a hónapban :tegnap-25.-én ,12-én,és 8.-án. Csak nem tudom hová tenni ezt a furi "hasfájást, a rózsaszin maszatot és a mellfeszülést. Kérlek ha vannak tapasztalataitok vagy van ötletetek irjátok meg mi lehet ez. Köszönöm !
2012. márc. 26. 18:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy bal oldalon a kiegészítő kezelés címre kattints, ott ír a fogamzásgátlókról!
2012. ápr. 27. 20:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen ezt olvastam én is korábban...de annyira utálom hogy ahány orvos, annyi félét mond. Gyakorlatilag azzal magyarázták, hogy a fog.gátlóval felszívódnak a cisztáim, a merckforminnal meg az inzulin szintem jön rendbe. Az meg, hogy nem magától van peteérésem, és megszakításos vérzésem van, kit izgat. Később, ha nem jön össze a baba, akkor is gyógyszeres kezelést adnak, peteérés elősegítőt...

Köszi a gyors választ!

2012. ápr. 27. 21:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Nos, az én saját véleményem a következő.

A fogamzásgátló lehet, hogy segít a tüneteken, mint pl a pattanásos bőr, vagy szőrösödés. De a túlsúlyon általában ront, vagy túlsúlyt okoz. Igen, megvonásos vérzés van, de sok esetben a többi hormonértéken ront a fogamzásgátló. Lehet, hogy a ciszták felszívódnak, de ez csak átmeneti állapot.

A merckformin az inzulinszintet szabályozza, ezáltal a peteérést segíti elő hosszútávon. Ha van peteérés és tüszőrepedés, van ciklus, így nem alakulnak ki a ciszták. Én úgy gondolom, ha egy nő nem akar gyereket, de a későbbi terveiben szerepel a babavállalás, akkor a hármas kezelés a megfelelő kezelés és nem a fogamzásgátló. Mert attól, hogy van ciklus, egy teljesen egészséges nőnek is több hónap alatt sikerülhet a baba, nemhogy egy pcosnak.

Ha nem akarsz/akartok szenvedni majd, amikor a babaprojektbe belekezdetek, jobb a hármas kezelés.

Nekünk 4 sikertelen inszem után a következő hónapban, amikor rá sem gondoltunk, akkor sikerült a kicsit összehozni.

27hkm

2012. ápr. 27. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!