Volt már úgy valaki, hogy spontán terhes lett, missed ab-ja volt és utána nem sikerült teherbe esnie, vagy csak nhosszú idő után?
Az első sikertelen lombik után magánszorgalomból mentem endokrinológushoz. Két hónap volt a várólista, a lombik után is várni kellett a következőig, így kihasználtam az időt, és kemény diétába és mozgásba kezdtem. Le is adtam 15 kilót. Ezzel együtt még mindig jelen volt az IR, és a pm alulműködés. Az endodokim azt mondta, két hónapig védekezzünk, addigra beáll a pajzsmirigyem rendesen. Még 5 kiló szó szerint leugrott rólam a gyógyszerek hatására, azóta engem is állandóan lesoványoznak, pedig szerintem most vagyok jó, csak nem ehhez szoktak hozzá. :-) Tényleg nem könnyű diétázva nem fogyni. :-) Ráadásul mikor meglátják, mit és mennyit eszem, lesajnálóan néznek rám, és meg vannak győzödve róla, hogy nem vagyok normális. A konyhás lányok, amikor kérem a fél adag kaját, állandóan többet akarnak tenni a tányéromra, mindig kérnem kell, hogy vegyék le a fölösleget, köszönöm szépen, de nem az ára miatt kérem a felet... :-))
És hogy teljes legyen az örömöm, még laktóz intoleranciám is van, hogy tejes dolgokat se ehessek. Most még vastablettát is szedek, amit éhgyomorra, minimum két órával az előző étkezés (kv és tea is számít!!!) és egy órával a következő előtt kell bevenni, amit így nagyon pontosan kell belőnöm a három óránkénti evések közé. :-(
Szépen betartottuk a két hónapot. Már megvolt az előjegyzés a következő lombikra, és akkkor pozit teszteltem az első próbálkozós hónapban. Azonnal kaptam utrót, és 6 hetesen szívhangot láttunk az uh-n. 7 hetesen is, szépen növekedett. Rá két hétre ugyanakkora volt, és nem volt szívhang. :-(
Nem tudjuk mi volt a baj. És azt sem, hogy azóta miért van a barnázás. Még stimulált ciklusban is elhúzódó a vérzésem, uh nem hormon probléma lehet. Voltam mindenféle vizsgálaton, (genetika, leiden, véralvadási dolgok, lapar, méhtükrözés), most már elvileg minden rendben. És mégis problémás a ciklusom azóta, és nem sikerülnek a lombikok sem. Most kisírtam a háziorvosomnál egy laborvizsgálatot, hátha vmi gyulladás (továbbra is hullik a hajam, már alig van), mert rendes vérképet sosem néznek nálam, csak a hormonokat. És a barátnőmnek is volt hasonló jellegű problémája, neki kivették a manduláját, és még abban a hónapban babás lett. Azóta már megszült. :-)
Én is rákérdeztem a dokimnál, nekem a koromra fogta, és hogy véletlen egybeesés. Én sem hiszem ezt el. :-((
De mivel a műtét után egy évvel volt a méhtükrözésem, és nem találtak semmi elváltozást ezzel kapcsolatban, nem tudok mit tenni. :-( Én nem szedek semmi hormondolgot, eddig nem akartam bekavarni a lombikba, most meg még hat a hormonturbó így egy hónappal utána. Egyszer voltam uh-n a lombikot követő ciklusban, 4 méretes tüszőt látott a dokim épp megrepedés előtti állapotban. Akkor nagyon reménykedtem, mert még nem tudtam, hogy az az oldalam esélytelen. :-(
Az endodokim pedig nézi a hormonjaimat a panaszok miatt, de eddig nem talált semmit. Most nagyon várom mi lesz majd a vérkép eredményem, hátha abból kiderül valami. Ha igen, majd megírom, hátha közös a problémánk.
Kedves Manka!
Nálad mi újság van? Nálam még mindig semmi. A helyzet változatlan. És már nagyon elegem van, hogy senki nem tud semmit segíteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!