Volt már úgy valaki, hogy spontán terhes lett, missed ab-ja volt és utána nem sikerült teherbe esnie, vagy csak nhosszú idő után?
Én így voltam. 2 nagyon fiatal baba után 3 évvel megint teherbe estem, az 13 hetesen ért szomorú véget. Utána még egy 1,5 hónapra a műtét után megint terhes lettem, de az is elvetélt.
Nálam az egyik ok a kóros vashiány, amit (ez a másik) nem figyelt eléggé az orvos.
Én már lemondtam a természetes útról, de lombikot meg nem szeretnék...
Ne járj így! Sok sikert neked!
Lehetne, ha csak simán nem vinnék be elég vasat. De az a baj, hogy nem tudom feldolgozni, és nem tudják, miért. Gyerekkorom óta vizsgálnak. Se a folsavat, se a vasat, se a B vitaminokat nem tudom hasznosítani rendesen, mint a víz, egyszerűen átmegy rajtam.
Pajzsmirigy-problémák mellett is lehet szépen kihordani egy-két babát, kolléganőmnek sikerült 3-at szülnie, pedig neki elég komoly volt a gond. Hogy pontosan mi, azt nem tudom... Neked is kívánom, hogy sikerüljön!
Szia!
Nekem másfél éve volt missed ab-om, azóta semmi...
Pedig volt lombik is. Pajzsmirigyem, IR-em kezelve. Azóta voltam méhtükrözésen, laparoszkópián. A tükrözéskor találtak problémát, amit megoldottak, de az is kiderült, hogy elzáródott a petevezetékem az aktív oldalamon, a másikon pedig nincs spontán peteérésem. A műtét előtti vérvétel szerint én is vashiányos lettem, de nem szóltak semmit, csak láttam a leleten. Először pezsgőtablettával próbálkoztam, aztán béres vastablettával. Most kaptam végre rendes vasat a háziorvosomtól, de vérvételem majd csak május elején lesz, akkorra kaptam időpontot. Bár a meddőségis dokim szerint a vashiány nem befolyásolja a teherbeesést.
A missed ab óta nekem lerövidült a ciklusom, és hosszan barnázok előtte is, utána is, de nem foglalkoznak vele. :-(
úgy néz ki, nekünk a spontán baba már kizárva, és lombikból is már csak egy lehetőségünk maradt. Most megpróbálok utánajárni, hogy mi baj lehet még. De a dokik eléggé ellenállók.
Szerintem egy méhtükrözésre, laparra neked is érdemes lenne elmenned, ha van gond, kiderülhet, és talán segíteni is tudnak rajta.
Ha a műtétedet elrontották volna, az már azonnal kiderült volna. Olyan előfordulhat, hogy elzáródik utána a petevezeték, de ez nem számít orvosi hibának, és ezt ki lehet deríteni.
A lombikot miért nem akarod? Az nem egy rémisztő valami, hanem babásodást elősegítő csúcstechnika. :-)
Bocsi, most látom, hogy az egyik válaszoló nem akar lombikot, nem te.
A pajzsmirigy gondokról annyit, hogy ha kezelve van, akkor tényleg lehet babásodni, de ha nincs, akkor az bizony komoly gondokat okozhat. De ha a vizsgálatod már megvolt, akkor jó úton haladsz. :-)
Az a válaszoló vagyok, aki nem akarja a lombikot... :)
2 oka van. 1: nem szeretném azt a hercehurcát, amit a kolleganőm megcsinált, és sajnos hiába. Állandóan orvosokhoz járni, sok-sok pénzt öltek bele, és nem lett baba. Ráadásul a kapcsolata is ráment :( Ez elég rémisztő példa volt számomra, bár tudom, hogy vannak jó példák is, mint unokatesóm. Neki lombikból lettek 3-as ikrei, gyönyörű gyerkőcök, már 7 évesek, makkegészséges mind. 2: vallási okok. Ha nem akar jönni, akkor sem fog, ha teleszedem magam bogyókkal, vagy beavatkozásokat végeznek rajtam. Jön az, ha jönni akar. Ha meg nem jön, hát fejet hajtok a magasabb akarat előtt.
Kedves Manka!A missed ab-al végződő terhességed spontán jött létre vagy lombik volt? Én nem zárkózom el a lombik elől, de mi még ott nem tartunk. Nekem az első terhességem spontán összejött, csak missed ab lett a vége 1 éve. Azóta barnázok mensi előtt meg olyan más lett a ciklusom. Az unokatesómék kb 5 éve próbálkoznak babával, és az első lombiknál össze is jött nekik! :-) Igaz, még csak 2 hónapos körül lehet, de legalább terhes, mert eddig az sem jött össze nekik. Kíváncsi leszek mit mond a doki, pajzsmirigy, vagy IR? De az elég durva, hogy nálad mind2 kezlve van és még így sem jön és még így is barnázol??? Mi lehet a baj? Másik barátnőmet is ma műtötték, körbenéztek a petefészkei körül, meg a méhében, de semmit nem találtak. Átfúváson is voltak.
Várom már, hogy valamit mondjon a dokim, mert diétázok ,de elég vékony vagyok amúgy is, és már megszólnak, hogy rosszul nézek ki meg ilyenek. Szerintem nem, de mindegy! :S Szóval jó lenne pár kilót összeszedni, de ha IR-es vagyok, akkor muszáj a diéta. Ördögi kör ez az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!