Az Inzulinrezisztencia az amikor valakinek magas a cukra?
nem
ez még csak a magas cukorszint előtti állapot
amikor próbálkozik a szervezet, hogy több inzulinnal
viszi le a cukrot
PCO-ról itt olvashatsz :)
Kedves utolsó!
Nem, nem más sajnos. A PCOS alapbetegsége az inzulin rezisztencia.
Az én laboros papíromon nem rövidítik. Rendesen ki van írva : inzulin 0 perces, inzulin 120 perces.
Ha sima vérvételed volt, akkor ezt nem nézték, ne is keresd. Erre külön terheléses vérvétel van. Éhgyomorra vérvétel, majd 5 percen belül meg kell inni egy cukoroldatot, és két óra múlva újra vérvétel.
Csak endokrinológus kérheti, egyetlen más doki sem. Sem nődoki, sem háziorvos, és ők nem tudják kiértékelni sem a leletet. Ha gyanús, hogy neked ilyen problémád van, endodokit keress fel.
Sokféle tünete lehet, lekem pl hajhullás, hízékonyság (kevés kaja mellett is híztam, így aztán hogy ne nőjek bálnaméretűre, olyan keveset ettem, hogy egy macska éhen halt volna tőle!), a lányom folyamatosan tele van pattanásokkal.
És persze látszólag minden rendben, de mégsem jön a baba.
Igen.
Bár nekem nem adott, mert szerinte én rendben voltam, ezért magán endodokihoz mentem. Azóta is oda járok, nem bízom az sztk-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!