Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jogosult vagyok táppénzre?

Jogosult vagyok táppénzre?

Figyelt kérdés
Ma voltam orvosnál, aki mondta, hogy 4-5 hetes terhes vagyok. A helyzet az, hogy ondtam neki, hogy olyan helyen dolgozok, ahol napi 8 órákat kell állnom és többször 20-30 kilókat kell emelnem. Mondta, hogy kiír táppénzre, mivel a terheléstől fájni szokott a hasam és mondta, hogy nekünk szeretne jót. A bökkenő csak az, hogy csak négy hónapja dolgozok itt. Előtte volt egy munkahelyem, de csak két hónapig. Előtte suliba jártam, leérettségiztem, érettségi előtt meg három évet tanultam fodrásznak, ahol mindent fizettek utánam, mint egy rendes bejelentett munka után. Azt szeretném megkérdezni, ha valaki kellően ért ehhez a dologhzo. Mi számít bele a munkaviszonyomba és jogosult vagyok-e táppénzre? A válaszokat előre is köszönöm! Egy 23 éves kismama.
2012. márc. 6. 18:45
 1/2 anonim ***** válasza:

A munkaviszonyba a 4 hónap, és az előtte 2 hónap számít bele.

Jogosult vagy táppénzre, de csak 50% lesz, és csak 6 hónapig fogod kapni - addig, amennyi időt biztosításban töltöttél. Még ha hamarabb kezded is a tgyást, legalább egy hónapra pénz nélkül maradsz:(

A tgyáshoz-gyedhez biztosan elég lesz a biztosítotti időd, egyrészt azért, mert abba a suliból 180 nap is beleszámít, illetve azért, mert a táppénz alatt is él a munkaviszonyod.

Már lejárt a próbaidőd? És a munkaviszonyod határozatlan időre szól?

2012. márc. 6. 19:14
 2/2 A kérdező kommentje:
A próbaidőm lejárt,az csak egy hónapig volt érvényes.Konkrétan az van a szerződésemben,hogy addig vagyok ott,ameddig egy másik dolgozó vissza nem jön.Csakhogy az az illető azóta is ott dolgozik,csak másik beosztásban.Szóval kicsit érdekes ez az egész szerződés.
2012. márc. 7. 03:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!