Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát? De miből? 40. 000...

Babát? De miből? 40. 000 Ft-os fűtésszámla, hiteltörlesztés.

Figyelt kérdés
max 2 év múlv szeretnénk babát, de nem tudom miből engedhetnénk meg magunkank:( a fizetésünk arra elég, hogy hónapról-hónapra megéljünk. Lakásunk ugyan van, de felesben a testvéremmel. Ha mindketten úgy döntenénk, hogy külön élnénk, akkor hitelt kéne felvenni...de még azt sem tudom miből törlesztenénk azt...így hogyan vállaljunk be egy gyereket párommal?? Szeretnénk annak a babónak mindent megadni.........
2008. ápr. 11. 06:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi is baromira szerettünk volna már babót a férjemmel,de hitel,hónapról hónapra élés,én még tanulok.Aztán egyszer csak nem jött meg.Úgy döntöttünk,hogy megtartjuk a kicsit,és azért csak-csak megélünk valah.Rájöttünk,hogy ha arra várunk,hogy minden jó legyen sosem lesz babánk.Amúgy okos átcsoportosítással,még a lakásunkra is tudunk költeni,ami ráfért...
2008. ápr. 11. 06:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
nem a pénz számit hanem egészséges legyen
2008. ápr. 11. 07:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is van lakástörlesztőnk, de babát is szeretnénk. Szerintem gondold át még egyszer! Mi már a babát tervezzük, szerintem nektek is menni fog! hányan élnek egy lyukban többen? Másnak is sikerült! Nektek miért ne sikerülne??? :) Én szorítok!
2008. ápr. 11. 07:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha már megfogant az a pici nem kéne ezen filózni. 9 hónapotok van arra, h szépen lassan mindene meglegyen a picinek. Valamint ügyesen, de ki lehet mindent gazdálkodni! Menni fog! Ne így fogd fel.
2008. ápr. 11. 08:00
 5/14 anonim ***** válasza:
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy mi albérletben lakunk.Most várjuk a 2.babánkat! A párommal mind2en egyetemre járunk,ami fizetős mindkettőnknek.Nekünk is van hitelünk, igaz nem lakástörlesztő.Havi 180 e ft-ból élünk meg hárman, úgy hogy csak a lakás rezsije 70e.Mégis mindig mindenre jut , és nem éhezünk! :) A gyereknek is megvan mindene! Szóval ha arra vártok hogy majd jobb lesz...szerintem mindent bele!!
2008. ápr. 11. 08:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha arra vársz,hogy legyen egy házad/lakásod(hitel nélkül),legyen egy jó kocsid,egy kis megtakarított pénzed,akkor kb. 60 évesen szülhetnél.Hidd el,hogy mindene meglesz a picinek,ha vannak szülők ők is biztos tudnak majd valamit segíteni!Mi is végiggondoltunk mindent,és úgy döntöttünk,hogy belevágunk.Szerintem ne féljetek!Szurkolok Nektek!
2008. ápr. 11. 10:02
 7/14 anonim ***** válasza:

Mi a babaprojekt mellett döntöttünk, pedig én még tanulok, csak a férjem dolgozik, és nem is keres sokat. A nyakunkba vettünk egy lakáshitelt is, 25 évre, elég nagy részlettel. De nekünk ez volt a feltétel, hogy legyen hova megszülessen majd a picink. Hogy mit tudunk neki megadni, az sok mindentől függ, az ember előre nem láthat ennyi mindent, de a szeretetet azt meg tudjuk neki adni, és ez a lényeg! Az a csöppség szeretetre éhes, nem plüssmacira, nem is üveges babakajára, nem is hétnyelvenbeszélő babakocsira...

Én azt mondom, ne féljetek a hiteltől, ha úgy érzitek, hogy a kapcsolatotokban itt van az ideje egy kis utódnak, akkor vágjatok bele.

Örömteli döntést kívánok mindkettőtöknek!

2008. ápr. 11. 12:48
 8/14 anonim ***** válasza:
Nálunk sem rózsás a helyzet,mi is lakáshitelt fűzetünk még 17 évig,ráadásul rokkant nyugdijas is vagyok:(Ami külön anyagigond.De a baba úgy döntött most akar érkezni,és mi úgy döntötünk örömmel várjuk.Össze tehesük kezünket,hogy egy ilyen szép ajándékot,és örömöt kaptunk az életől,hogy babánk legyen.Mert sok pár vágyik babára,és nem jönn össze:(Szóval nagyon,nagy örömez,és az idő minden próblémát megold!
2008. ápr. 11. 14:06
 9/14 anonim ***** válasza:
szia..látom mindenki leirta a valoságot..talán én még jobban meggyözhetlek..egy korai kalandbol 16 évesen teherbe estem.a sulit abba hagytam,pénzt nem kerestem csak párom.még is ilyen tökéletes lányzot aki ma már 4 éves nem is kivánhatnék..17 évesen gyerek mellett lakásom lett..és bár a házasságom tönkre ment most 21 évesen boldogan élek..dolgozok biztos hátterem van..ezt mind baba mellett teremtettem meg.a szüleimnek nagyon sokat köszönhetek..de büszke vagyok arra hogy ezt elértem.a jelenlegi párkapcsolatmban szeretnék szülni egy kistesot...és csak szeretném hogy tudd hogy töletek függ mikor lesz gyereketek.hisz tanulni,dolgozni,lakást venni majd bármikopr tudsz..de történhet bármi és gyereked meg nem lehet mindig...sok sikert
2008. ápr. 11. 14:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha arra vártok, hogy ideáisak legyenek a körülmények, akkor sosem lesz gyereketek.

Egy dolog biztos: Ha nem is álltok valami fényesen anyagilag, ha meglesz a babátok, érte minden felmerülő problémát meg fogtok tudni oldani akár tűzön-vízen át is!

2008. ápr. 11. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!