Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Dohányzás-gyermekvállalás?

Dohányzás-gyermekvállalás?

Figyelt kérdés
A párommal lassan babát szeretnénk.Sajnos én dohányzom és így félek beleváni.Ha abba hagyom a cigizést a próbálkozások előtt,akkor lehet ebből gond a babával?Esetleg valami károsodhatott bennem a cigi miatt amitől nem lehet baba?
2012. márc. 1. 18:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%
mi mind a ketten bagóztunk, és már 30 fölött voltunk, mikor összehoztuk a babát, egyetlen alkalommal nem védekeztünk, és megfogant :) és makkegészséges azóta is hálistennek, most 2,5 éves
2012. márc. 1. 22:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Kicsit lehet éretlenül írtam a kérdést.Nem azt mondom hogy nem tudnék leszokni a gyerekem érdekében,mert igen is lefogok!Csak mivel a cigi a véremben van,így félek hogy baja lesz a babának.Nem vagyok nagy cigis,naponta csak pár szál.Remélem olyan károkat nem okozott bennem hogy nem lehet baba.
2012. márc. 2. 06:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !!
2012. márc. 2. 06:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, ha ezen aggódsz már most, akkor tedd le a cigit még mielőtt terhes leszel! Az a legjobb, úgyis kell idő (nem is kevés), amíg a szervezeted kitisztul és akkor tuti nem lehet gond emiatt!
2012. márc. 2. 07:33
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

A dohányzásról való leszokás megkezdődik az utolsó cigaretta elszívásával. A szervezetben ezután nagyon fontos dolgok történnek:

- elkezd ürülni a nikotin a szervezetből, fél óra múlva felére, egy óra múlva negyedére esik vissza a szintje a vérben.

- az erek nikotin miatti összehúzott állapota enyhül, tehát kitágulnak, ezáltal esik a vérnyomás és a pulzusszám. (5 perc)

- ahogy kiürül a nikotin, egyre jobban telítődik a vér oxigénnel, jobb lesz az egész szervezet oxigénellátása. (20-30 perc)

- javul az íz és szagérzékelés (24-48 óra)

- javul a fizikai teljesítőképesség, szexuális és nemzőképesség. (néhány nap)

- csökken a köhögés. (néhány nap)

- fokozatosan ürül a szervezetből a méreganyag, emiatt minden szerv működése javul. Csökken az agyvérzés, szívinfarktus veszélye. (2-3 hónap)

- kilenc hónap után az egykori dohányzás nem veszélyezteti a magzat életét.

- felére csökken a szívinfarktus és a gyomorfekély esélye (1 év múlva a dohányzókéhoz képest)

- a tüdőrák valószínűsége is a felére csökken. (5 év)

- mindenféle daganat előfordulási esélye a nemdohányzókéval azonos. (10 év)

- a szívinfarktus kockázata olyan, mint a nemdohányzóké. (15 év)

Én elég sokat dohányoztam,és akkor tettem le mikor pozitív lett a teszt. A babám makk egészségesen született!

2012. márc. 2. 10:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Még fiatal vagyok (19),már dolgozom és a párom is.Nagyon szeretnénk babát így majd pár hónap múlva bele is vágunk.
2012. márc. 2. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!