Sok gyomorsav és terhesség?
Figyelt kérdés
Nekem olyan problémám van, hogy eléggé sok a gyomorsavam, ami miatt eddig kivizsgálás nem történt, viszont most már lassan lehet , hogy rászánom magam. Folyton hányingerem van és érzem, hogy ég a nyelőcsövem. Van már két kislányom, akikkel nem volt még ez probléma a terhesség alatt, viszont volt egy 3. terhességem fél éve, ami vetéléssel végződött, de ott már a 6. héten elviselhetetlen volt a sav, éjszaka nem tudtam aludni, nem bírtam enni, nagyon rosszul voltam. Olyanok válasza érdekele, akik hasonlóan hozzám sok gyomorsavval küzködnek és hogy terhesség alatt mit tudtak tenni ellene. Attól félek, hogyha elmegyek belgy-hoz azt mondja, hogy először ezt kell rendbe tenni és utána jöhet a baba, viszont a babára meg már nem bírok éveket várni, főleg, hogy ritkán van esélyünk összehozni a férjem miatt, aki külföldön dolgozik és ritkán jár csak haza. Előre is köszi a válaszokat!2009. jún. 7. 09:51
1/12 anonim válasza:
Szia! Szerintem ha terhesség nélkül folyton hányingered van és ég a nyelőcsöved jobb lenne ha valóban elmennél egy tükrözésre. Mert ha esetleg fekélyed van, azt kezelni kell mindenképp, ill. ha H. pylorit találnak akkor komplex kezelés kell kombinált antibiotikummal, ami valóban jobb lenne ha terhesség előtt megtörténne. Egyébként a 6-12. hétig nekem is szörnyű gyomorégésem, refluxom volt, ráadásul hányingerrel és nem tudtam enni. A háztartási kekszt nem használt. Renniet ettem, kb. félóránként is akár, meg gyömbéres üdítőt ittam, az segített kicsit. Én belosztályon dolgozok, gastroenerológusok közt, szóba jött ha már nem bírom szedjek Quamatelt, sőt egy kolléganőm Lansonet szedett ami már komoly savtermelődés gátló gyógyszer, és semmi baj nem lett a babával. Igazából ártalmatlan gyógyszerek, csak nincsenek bevizsgálva terheseknél. Jó egészséget!
2/12 anonim válasza:
Nekem is refluxot diagnosztizáltak még a terhesség előtt két évvel és gyomorsavcsökkentőt is szednem kellett. Túl sokat nem segített, minden reggel szenvedtem. És ami a legmegdöbbentőbb, az az, hogy mikor terhes lettem, elmúltak a tünetek. Mondjuk szülés után megint visszajöttek, de a terhesség 9 hónap szünetet jelentett.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Második válaszoló , jó neked, hogy elmúlt arra a 9 hónapra, azért az nagy dolog. Bárcsak nekem is igy lenne. Gyomortükrözés neked is volt? Első válaszoló, ha nem gond, lenne még egy-pár kérdésem, látom te járatos vagy a témában.
2009. jún. 7. 14:58
4/12 A kérdező kommentje:
Meg a szakmádba is vág. Abbahagytam a kávézást, mert azután mindig fokozotabban éreztem, gondolom ez jó. A tejet is javasolják, hidegen, az tényleg jót tesz? És egyébként soha nem fáj a gyomrom, ha fekélyem lenne, akkor nem kéne fájnia? Nekem csak ez az iszonyatos hányingerem van, meg a nyelőcsőégés, de az se mindig.
2009. jún. 7. 15:00
5/12 anonim válasza:
Szia, első vagyok. Nagyon jó hogy elhagytad, a kávé fokozza a savképződést. A tej csökkenti a savat. Igen a fekély fájni szokott, rendszerint, kivéve ha valaki fájdalomcsillapítót szed rendszeresen, mert akkor nagyon alattomosan alakul ki és súlyos következményei lehetnek. Nekem a hányinger nem tetszik, nem illik a képbe, nem típusos tünete a refluxnak.
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ma voltam gyomortükrözésen, mivel én is kórházban dolgozom szereztem egy protkós időpontot. Vettek mintát a végbélből és a gyomorból. MIndent épnek talált, csak van egy minimális felmaródás a nyelőcsövemen és azt mondta , hogy az okozhat hányingert. Most kaptam Controlocot és azt kell szednem még nem jön meg a szövettan és utána ha nincs semmi gond, akkor kapok olyan savlekötőt, amit szedhetek, ha esetleg teherbe esek. Ha komoly a baj, akkor sajnos le kell mondanunk egy időre a babaprojiról.
2009. jún. 9. 21:09
7/12 A kérdező kommentje:
Ja a diagnóziusomnak azt irta, hogy gastro-oesophagias reflux, oesophagitissel.
2009. jún. 9. 21:10
8/12 anonim válasza:
Szia!
Első vagyok. Gastrooesoph. reflux-az a savas visszaáramlás, mert nem zár jól a gyomorszáj, oesophagitis-nyelőcsőgyulladás a sav okozta felmaródástól. A mintát szerintem H. pylori kimutatásra vették. A Controloc-ról annyit hogy nagyon jó gyógyszer, de pl. húgom nem bírta, mert attól volt hányingere, inkább a gyengébb Quamatel 40-et szedi. Minden jót!
9/12 anonim válasza:
Igen, volt gyomortükrözésem is. De nálam például úgy derült ez ki, hogy fájt a hátam és azért mentem orvoshoz. Előtte volt egy csúnya megfázásom, azt hittem tüdőgyulladás. Egyből elküldött a háziorvos tüdőszűrésre, ahol mindent rendben találtak és ott mondta az orvos, hogy valószínűleg a gyomrom miatt van és kisugárzik a fájdalom. A babaprojekt kezdetekor egy csomószor vetődtem vakvágányra. Jöttek a reggeli rosszullétek még hánytam is. Már úgy örültem, hogy most tuti összejött a baba, de sajnos csak a gyomrom volt. :-( Nekem is Quamatelt írtak, meg még volt egy fehér dobozos másik, nem emlékszem már a nevére. Hála istennek a kisfiam már 8 hónapos és azóta sem jött vissza a probléma. Szurkolok, hogy összejöjjön a picúr! Második voltam.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát nem bánnám, ha nem lenne semmi komoly, mert nem akarok még éveket várni a babira. És egyébként mennyi idő, mire rendbetesz ez a gyógyszer? Remélem nekem nem lesz hányingerem még ennél is jobban, most két hétig kell szednem csak ezt az erős gyógyszert, utána gyengébbet kapok, amivel teherbeesés alatt sincs gond. Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyit segítetek!
2009. jún. 11. 12:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!