Miért nem estem teherbe az elmúlt 1,5évben?
Vannak olyan nők, akik állva szeretkeznek, és terhessek lesznek. Vannak, akiknek ez nehezebb. Az nem azt jelenti, hogy betegek, csak több kell nekik. Ha szex után nem fürdesz meg, fekve maradsz egy órát (nem mozogsz), akkor sokkal több az esélyed, hogy teherbe ess.
Gondolom, ti szex után megfürödtök. (kimosod a hüvelyed) Ami nem baj! Sőt! Így a jó! De ezzel kimosod az ondót is.
Az, hogy az alap hormonvizsgálatok és az ultrahang nem mutatott semmit, nem jelenti azt, hogy te rendben vagy. Pl petevezeték elzáródást csak átjárhatósági vizsgálattal lehet megállapítani, tünete nincs. És el sem tudom képzelni, milyen más okból kifolyólag néztek neked nemi hormonokat, ha nem meddőségi kivizsgálás miatt. Az ultrahang vizsgálatoknál pedig speciálisan azt a területet nézik, amire panaszod van. Ha pl a vesédet nézegetik, attól még simán lehet egy rakás ciszta a petefészkedben, vagy akár epeköved is, nem fognak centiről centire végigvizsgálni.
Ezek csak az alapdolgok, még számtalan más oka lehet annak, hogy nem estél teherbe. Esetleg a párod spermájával is lehet baj.
És az is lehet, hogy több gond is van, nem zárják ki egymást.
Ha megírnád, milyen hormonokat néztek, és milyen ultrahang vizsgálatod volt, az segítene a találgatásban. :-)
saját laikus véleményem lapján lehet,hogy van mégis gond,ha ennyi ideje nem estél még teherbe...Főleg,hogy fiatal is vagy.
2ismerősöm is van,aki "nem akartunk még gyereket,de nem védekeztünk" mellett több évig nem esett teherbe.Most már meddőségi központba járnak vizsgálatokra.
Szerintem,ahogyan Manka is leírta előttem nem biztos,hogy a kivizsgálás erre irányult.Ha aggódsz emiatt menjél el nőgyógyászhoz és konkrétan az erre irányuló vizsgálatokat kérd!
Én nem vagyok egy ezocica, (ezoterikus cica :-)) de lehet, hogy azért sem, mert párod nem akar gyereket. Egyszer olvastam egy interjút meddőségi szakorvossal, és ő mondta, hogy van, hogy ilyen pszichoszomatikus okok miatt nem fogan meg a baba, ha pl. az egyik fél nem szeretné.
2. A barátnőm 1,5 évvel előbb házasodott, mint én. Úgy voltak, mint te, hogy nem védekeztek, de különösebben nem szerettek volna babát. Mi kezdettől akartunk babát. Őt megnézte egy nődoki, nem túl alaposan, és azt mondta, minden rendben, és ezzel el is intézte az ügyet, vár a babára. Én elmentem sok-sok pénzért sok-sok vizsgálatra, kezeltek, és sikerült is a baba, de mondjuk ki tudja, hogy a vizsgálatok miatt-e, a lényeg, hogy még fiatal vagy, de majd, ha már szeretnétek, induljatok el valamerre.
Leírom, hogy miket néztek, de igazából én sem nagyon tudok belőle kimenni:
NA,K,FE,GT0,GT030,GT60,GT90,GT120,HBA1CM,HBA1C,KARB,CREA,EGFR,CYSC, ASAT, ALAT, GGT, ALP, CHOL, TRIG, HDL, LH, FSH, INZ,.
És a petefészkeimet nézték éppen azért mert 1x kimaradt a vérzésem és azt hittem, hogy baba elmentem a dokihoz, megvizsgált és mondta, hogy semmi bajom nincs, teljesen épek az ováriumok, mind2-ben van érett tüsző és valószínűleg a stressz miatt maradt el
Szia!
Ezek közül az LH és az FSH ami hormon. És ezek ciklusfüggők, amiket ciklus 3-ik napján van csak értelme nézni, és kb egyformának kell lenniük. Szóval nem vagy hormonálisan kivizsgálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!