Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon szeretnék kisbabát!...

Nagyon szeretnék kisbabát! Lehetséges-e?

Figyelt kérdés
Ezen a héten kedden (most vasárnap van) vettem be az utolsó fogamzásgátlómat. Pénteken megbetegedtem, és körülbelül hétfön abba is marad a menzeszem.(nekem általában 3-MAX4nap) szóval szerdán kéne elkezdenem az uj levelet, de mivel már abbahagytam ugye értelemszerüen nemfogom. Szóval holnaphoz egy hétre hétfőtől van-e rá sansz, hogy teherbe tudok esni ilyen gyorsan?!
2012. febr. 19. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
3 hónap szünetet szoktak javasolni a nődokik a gyógyszer abbahagyása után, h a hormonok rendesen kitisztuljanak a szervezetből, de min 1 hónapot. Addig másképp kell védekezni. Egyébkén a legnehezebb teherbe esni a menstruáció előtti és utáni 5 napban. De nem lehetetlen.
2012. febr. 19. 16:41
 2/8 Harangozó Sára ***** válasza:
A mai modern fogamzásgátlók, 1 hét alatt már kiürülnek a szervezetből, de mivel a fogamzásgátló alatt nem valódi menzeszről beszélünk, hanem megvonásos vérzésről, ezért ajánlatos megvárni az első valós menzeszt, ehhez már könnyen lehet viszonyítani.
2012. febr. 19. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:
25%

nem esel teherbe, mert a gyógyszer mg véd. ha múlt hét kedden hagytad abba akkor vasárnap, meg kellett már jönnie, és igen szerdán v kedden kezded a következő levelet, tehát azt értelmezem h abb se hagytad, mivel megvan akkor nem is szeded.

és igen 3 hónapot ajánlanak h ürüljön a gyógyszer, ezt tarts be addig gumis védekezés

2012. febr. 19. 17:12
 4/8 Harangozó Sára ***** válasza:
75%
A 3 hónapos szünetet már nem kell tartani a mai modern fogamzásgátlóknál,minden terhességem előtt csak egy ciklust vártam meg a gyógyszer abba hagyása után, mégis egészséges babáim születtek.
2012. febr. 19. 17:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 1 tablettát elfelejtettem bevenni és teherbe estem. Aggódtam, hogy nem lesz e baja a babámnak, de a dokim szerint annyira minimális hormonok vannak a mostani fogamzásgátlókba, hogy nem okoz kárt a babába.

Viszont ha terveztem volna a babát, akkor szerintem 2 hetet én is vártam volna.:)

35hkm

2012. febr. 19. 17:34
 6/8 A kérdező kommentje:
Na én ugy értettem az egészet,hogy mivel abbahagytam lassan egy hete,most van ez a vérzés amit még ugye a fogamzásgátló csinál,és nem holnaptól akarok probálkozni,hanem egy hét mulva hétfötöl..elolvastam rengeteg blogot,és azt irták,többen is,hogy nem kell 3 honapot várni,még orvosi bejegyzést is olvastam erről,és ugye vannak esetek akik egy elfelejtésétől is teherbe estek..viszont mikor én elakarok kezdeni probálkozni,akkor már 6 napja nemvagyok védett(mert 4nap mulva azaz szerdán kéne elkezdenem a következő levéllel,amit nemfogok) és neten annak is utánajártam,hogy a peteérésem 2.án lessz pénteken,és hogy előtte 2-3nappal már érdemes probálkozni..
2012. febr. 19. 17:50
 7/8 Harangozó Sára ***** válasza:
Ha olyan fogamzásgátlót szedtél, ami blokkolja a petesejtek érését, akkor nem lehet ilyen pontosan meghatározni a peteérést, mert lehet, hogy beletelik 1-2 hónapba, hogy visszatérjen a peteérésed, sőt sajnos van olyan is, amikor csak orvosi segítséggel (gyógyszerrel) tér vissza a normális ciklus.
2012. febr. 19. 18:28
 8/8 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Tényleg nem kell várni semmit, a nők egymást ijesztgetik csak ezzel a várni kell x hónapot dologgal. Az orvosoknak meg sokszor már nincs kedvük vitatkozni, így rájuk hagyják..

Amikor a megjött a vérzésed, onnantól számold a ciklusodat, ugyanúgy, mintha nem is szedtél volna előtte tabit. A gátlás alól felszabadult petefészkek kicsit még túl is pöröghetnek, lehet hogy nem csak egy petesejted érik majd. :-) Ha 28 napos a ciklusod, akkor kb 14 nap körül van a peteérés. De nyugodtan belevághattok a dologba, amint a vérzésed elmúlik, baj nem lehet belőle, és így nem fogod lekésni az ovut. :-) Ne kezdj már most számolgatni, figyelni a testedet, csak szeressétek egymást a pároddal minél többször. Mielőbbi babásodást kívánok!

2012. febr. 19. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!