Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség alatt szétvált...

Terhesség alatt szétvált hasizommal (4 h. u. szélességű rectus diastasis) vállalhatok még egy babát?

Figyelt kérdés
Van olyan időszak mikor eléggé érzékeny a "dudor" és eléggé fáj.3 hónapja fogyókúrába kezdtem jelentős túlsúly miatt és azóta elmúlt a fájdalom,nyárra tervezzük férjemmel a kistestvért,de nem vagyok benne biztos,hogy így vállalható a baba.A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
2012. febr. 13. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy szétvált hasizom?
2012. febr. 13. 19:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt egy orvostól kellene megkérdezned. Ő biztosabbat tudna mondani.
2012. febr. 13. 19:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Elsőnek: azt jelenti, hogy a hasfali izomzat középső része elgyengült, a kétoldali egyenes hasizmok egymástól eltávolodtak(szétváltak).

Kérdező, én úgy tudom, hogy ez nem kizáró ok a terhességre, de érdemes lenne azért megkérdezni a dokidat, mielőtt belevágtok a kistesó-projektbe:)

2012. febr. 13. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen lett a hasam:(( Én megkérdeztem és a doki szerint nem gond, lehet. Nyilván ennek is vannak fokozatai és mindenképp mutasd meg orvosnak.
2012. febr. 13. 21:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is éreztem a szülés után jó pár hónapig, hogy szétvált, de nekem magától rendeződött. Anyukámnak viszont még 10 évvel a szülés(ek) után is úgy volt, és mégis van tesóm, szóval szerintem nem kizáró ok, de doki azért lásson mielőtt babát vállalsz.
2012. febr. 14. 10:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,kissé megcsúszva írtam mert elromlott a gépem. Beszéltem az orvossal,azt mondta keressek fel egy sebészt,mert ki kell zárni egy esetleges sérv gyanúját,mert az okozhat gondot. Ha sérvem van akkor ajánlja a műtétet,mert a kizáródás nagyon valószínű,de ha "csak" a rectus diastasis van akkor nyugodtan vállalhatunk még egy babát :) További szép napot Nektek!!! :)
2012. febr. 22. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!