PCO-val mikor vállalhatok babát? Teherbe eshetek valamikor egyáltalán e miatt a betegség miatt?
Bármikor vállalhatsz, amikor összejön, de számolni kell azzal, hogy nehezebben jön össze. Nem lehetetlen, van diéta, műtét.
Kezdetnek a diétát javasolnám, sokat javít.
Diéta + sport + gyógyszeres kezelés. IR-ed is van?
A barátnőmnél két év probálkozás után derült ki, hogy súlyos pco-ja és IR-ja van. Kb. egy év gyógyszeres kezelés után + diétával spontán lett terhes. Azóta pedig már boldog kismama. Ez a fajta betegség jól kezelhető, úgyhogy fel a fejjel.
3,5 éve vizsgáltak ki kórházban, megállapították a PCO-t. Diétáznom kellett, fogytam 26kg-t 1 év alatt. Metet nem kaptam, a mai napig sem értem, hogy az endokrinológus miért nem írta fel, IR-em is van.
A lényeg, hogy valamivel több mint 2 éve azt mondta a doki, hogy még ne akarjak gyereket (a nagy súlyfelesleg miatt), különben sem jönne össze spontán. Mindezt 1 hónappal az esküvőnk előtt! A fiúnk már a pocakban volt a lagzinkon-csak később derült ki számunkra-mivel nekem akkoriban csak minden 2. hónapban jött meg. Most próbálkozunk újra, de már kapom a metet-hála a nőgyógyászomnak.
Ne add fel, össze fog jönni a baba!
A harmadik választ írtam.
Nekem nem volt vészes a túlsúlyom
(172 cm
és 71 kg voltam). Viszont a nőgyógyász javasolta a diétát és a cukormentes étkezést. Kb. fél év alatt fogytam 11 kg-ot. Clostilbegyt-t szedtem később.
Semmiképp ne add fel és ne keseredj el, mert lehetnek kisbabáid.
Én az első babámmal a hatalmas túlysúly és PCO mellett második hónapban teherbe estem. Ha minden jól megy, akkor most is babát várok... Holnap tesztelek. :)
A diéta és a mozgás nagyon-nagyon sokat segít!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!