Kistesónak mennyi esélye van jönni szoptatás alatt?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy három hónaposom, nyáron már nekiállunk a tesó-csalogatásnak (igen, ilyen kicsi korkülönbség a terv). A pici még csak anyatejes, egyenlőre védekezünk. Májustól terveztem a hozzátáplálást, július -augusztustól a tesót. Ennyi idő elég lenne a regenerálódásra? Ha még mindig szoptatnék akkor, attól még összejöhetne a tesó? Ha igen, olyankor abba kéne hagyni a szoptatást? Mennyi esélye van szoptatás közben, hogy összehozzuk? Volt már, akinek sikerült?
2012. febr. 9. 14:10
1/7 anonim válasza:
Unokatesóm kisfia 8 hónapos volt, amikor sikerült nekik a kistesó. Ő is szoptatott, és nem védekeztek, és még meg sem jött neki, úgyhogy van arra esély, hogy szopi mellett is betalál a kistesó. :)
Ő utána nem olyan sokkal abbahagyta a szoptatás, mert nagyon feszült, fájt olyankor a hasa. De nem mindenki hagyja abba a szopit ilyenkor.
2012. febr. 9. 14:22
2/7 anonim válasza:
Most várom a 3. babát. Az első és a második gyerekem szoptatása alatt abszolút nem volt peteérésem (mensim sem). Mindig akkor volt először peteérés, amikor már abbahagytam a szopit, és eltelt két hónap. Így az 1. és 2. között 22,5 hónap van, most a 2. és 3. között 23,5 hónap lesz (bár itt lehetett volna 21 hó különbség is, csak nem akartuk, nekem jobban bejön a 2 év inkább)
De ez én vagyok, neked lehet hogy lesz peteérésed, lehet hogy hamarosan meg is jön neked, de lehet hogy még meg se jön, már terhes is leszel egy kóbor peteéréstől.
2012. febr. 9. 14:24
3/7 anonim válasza:
Mi is nagyon kicsi korkülönbséget szerettünk volna, így nem is védekeztünk szoptatás alatt. Nekem sem volt peteérésem.11-12 hónap múlva jött meg, és rá a második hónapban jött a tesó.Már úgy hogy egyáltalán megfogant. Így 22 hónap lesz közöttük. Hallottam olyat is, akiknek szoptatás alatt simán összejött. Szóval lehetséges, hogy sikerül. Mondjuk akár abba is hagyhatod a tabletta szedését. Max. ha rögtön sikerül, Ti nagyon szerencsések vagytok :-)))))))))
2012. febr. 9. 14:30
4/7 anonim válasza:
Mi is kis korkülönbséget terveztünk, és meg is kaptuk! Kisfiam 4 és fél hónapos volt, amikor teherbe estem a kislányommal. A "nagyot" 5,5 hónapos koráig szoptattam (akkor mentem el a másik terhességgel dokihoz, aki Utrogestant írt fel, ami mellett nem lehet szoptatni).
2012. febr. 9. 15:48
5/7 anonim válasza:
Lehetséges. Egyik ismerősöm most fedezte fel, hogy a második babájával már 20 hetes terhes... az elsőt még szoptatja (7,5 hónapos), ő meg abban bízva, hogy így nem lesz terhes nem aggódott. A szülés óta meg sem jött neki. Szóval bármi lehet :)))
2012. febr. 9. 17:23
6/7 anonim válasza:
Nekem például nem sikerült.
Engem is biztatott itt mindenki,aztán jött a csalódás.
Én azt mondom inkább arra készülj,hogy majd szoptatás után sikerül,mert a többségnél így van.
2012. febr. 9. 19:36
7/7 anonim válasza:
Mi is kicsi korkülönbséget akartunk, egyáltalán nem védekeztünk de nem jött össze. 9 és fél hónapos volt a kislányom amikor abbahagytuk a szopit, következő hónapban terhes lettem, úgyhogy nálunk a szopi akadályozta a terhességet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!