Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babával probálkozók. Mi a...

Babával probálkozók. Mi a véleményetek azokról akik nem vállalják a felelősséget és elvetetik? Mi meg eveket várunk hogy egyáltalán legyen?

Figyelt kérdés

Nem értem én ezt!!! Mert van hogy az embernek kiszakad a gumi és becsúszik egy baba, de akkor vállalja a "hibát "ahogy őkszokták mondani és "bakapták a legyet".De akkor viszont ideje felnőlni és vállalni a tettét.!Nagy felelősség de segit egy nőnek felnőlni éretebb lenni.Nagy felesősség de mégnagyobb boldogság!Én nem értem meg őket!Talán éppen azért ,mert én is azok sokakba tartozom akik szeretnének de nem akarjönni a gólyabácsi!!!!!

Fájdalmas ez!Aztsem értem hogy pl. van valakinek 1 babája és elveteti a 2.-at!Kérdem én miért?Anno dédimnek nemlehetett gyermeke ,így mamámat örökbe fogadta!És mikor mamám terhes lett a 3. gyermekével elakarta vetetni és dédim lebeszélte róla hogy ha elfér it 2. akkor elfér 3 is!Végül is jobb mint megölni!

Ha pl. valakinek nincs meg anyagi helyzete akkor adja olyan szülőknek akiknek nemlehet babája .

2009. máj. 30. 20:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az utolsó válaszolóval, ilyen esetekben úgy gondolom nincs más olyan megoldás, ami ennél jobbnak minősíthető. A másik, hogy aki 14-15 évesen esik teherbe, annak nem kell még felnőnie. Egy babától senki nem válik felnőtté. Egy olyan anya lesz belőle, aki egész életében a babáját fogja okolni azért, amiért az ő gyermek és fiatalkorának vége szakadt. És máris az anya gyermek kapcsolat zavarainál tartunk, aminek nagyon rossz következményei vannak, pl.: depressio, hospitalizáció stb. Soha sem lesz jó anya, valószínű vagy abban a tudatban él, hogy a baba a hibás és ezt fel is vállalja, vagy tudat alatt okolja a babát, de nem vállalja el és ezért bűntudatot ébreszt magában és végig sírja a napjait, elkezd inni stb... Hidd el egy baba senkit nem tesz felnőtté és nem is kell, hogy azzá tegyen.
2009. máj. 30. 21:01
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A baba nem csak az anyagi helyzettől függ, sőt, attól függ a legkevésbé. A legszegényebb családokban a legnagyobb a szeretet. Nem kényelemről és hízásról van szó, de ha valaki akár a lelke mélyén is, de nem akarja azt a babát, sosem fogja tudni szeretni. És ami a legborzasztóbb, hogy ezt már a baba az anya hasában is érzi. Szeretet nélkül pedig szörnyű lehet felnőni.
2009. máj. 30. 21:04
 13/26 A kérdező kommentje:
azért legtöbb nőnek jön az anyai ösztön és szeretni fogja.de még azt az esélyt sem adja meg se magának se a gyereknek hogy megprobálja...
2009. máj. 30. 21:08
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát igen,ez egy kényes kérdés!Van ismerősöm,aki 1 évben többször is elmegy abortuszra,mert azt mondja nem nagy dolog!Hát szerintem ennek nincs lelke!És tényleg más meg éveket vár babára,legalább egy összejöjjön!Hát eléggé fura helyzet ez az élettől!Hát ez van,sajnos!Eléggé szomorú!De ne add fel,biztos neked is nemsokára összejön a baba és bodog kismama leszel!Sok sikert!Kitartás!

2009. máj. 30. 21:09
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki sját maga kell hogy eldöntse, tud-e és mikor gyereke vállalni. Sokak szerint egyáltalán nem lenne szabad a jelenlegi társadalomban gyereke szülni - mert ugyse lesz szép, kielégitö élete. Más meg pár évente szül, hogy ne kelljen dolgoznia, kapja a gyed-et és ennyi elég neki, a gyerekekkel meg nem törödik.

Ez mindenkinek magánügye, és senki nem szólhat bele és ez igy van jól.

2009. máj. 30. 21:12
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Amikor egy nő belekerül egy olyan helyzetbe, hogy nem vártan terhes lesz, iszonyatos nagy felelősség hárul rá. És hiába az anyai ösztön, ha nem boldog és szenved. Ilyenkor választania kell, hogy 2 életet vagy akár apával együtt 3-at, (ha az nem hagyta cserben) tesz boldogtalanná egy életen át, vagy önmagát teszi csak lelki sérültté és boldogtalanná örökre. Persze ez azokra nem vonatkozik, akik felelőtlenül 3 havonta járnak abortuszra, bennük se ösztön, se bűntudat, se felelősség. Hidd el, nem mindenki felelőtlen, aki ezt teszi és hidd el élete során ezerszer megbánja még a döntését.
2009. máj. 30. 21:13
 17/26 anonim ***** válasza:
62%
Az én véleményem, hogy MINDEKINEK joga van az élethez, és annak a pici kis emberkének a pociban, DOBOG a pici szive!!!!!!!!!!! De jó lenne, ha itt is M.o.-n is betiltanák az abortuszt!!!! Nyugodtan pontozzatok le!!
2009. máj. 31. 00:23
 18/26 A kérdező kommentje:
igy igaz de jó is lenne...én is ezt várom!
2009. máj. 31. 00:28
 19/26 A kérdező kommentje:
és annak az anyának ha lehet igy fogalmazni aki elakarja vetetni a gyermekét igen is nincs joga. csak azért mert ő igy kiván dönteni.
2009. máj. 31. 00:29
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, ez egy kemény etikai kérdés. Csak kérdéses, amit az egyik válaszoló leírt, hogy pl, azok a nők, akiket megerőszakolnak mitévők legyenek? Igazatok van nektek is, hogy betiltanátok az abortuszt és igaza van azoknak is, akik fent írták a véleményüket. Nehéz dönteni és egyik döntés sem helyes pl. az említett helyzetben.
2009. máj. 31. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!