Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy mondjam el anyámnak?

Kushina-Chan kérdése:

Hogy mondjam el anyámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves vagyok és ugy gondolom érett már egy gyermek vállalásra. Nos a problémám az hogy 5 hetes terhes vagyok, de ezzel semmi baj csak hogy annak ellenére teherbe estem hogy védekeztünk. Igazából a tudattal semmi bajom sincs :) szeretnék kisbabát :) párom is :))

de édesanyámmal nem tudom hogyan beszéljem meg. eléggé megértő de ugyanakkor nagyon ki tud kelni is. nem tudom erre hogyan reagálna. félek töle. hiába vagyunk aránylag normális viszonyba. késznek érzem magam de valahogy nem tudom...mire számitsak tőle...kérlek segitsetek. nyugtassatok meg..

2012. jan. 27. 15:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

vááá a barátnőd azért vetette el a gyerekét, hogy visszavegyék???az nem semmi,nagyon durva!!!

Szerintem ne agyalj ezen ennyit, főleg, hogy a párodnak van munkája,lakása!

Ha anyukád nem örül neki,akkor legyél erős, tarts ki a pici mellett, majd megenyhül mikor megszületik és meglátja:)

2012. jan. 27. 15:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Jó, hogy ilyen jó viszonyban vagy az anyukáddal és adsz a véleményére, de neked kell eldöntened, hogy a ti helyzetetek és szerelmetek készen áll-e egy gyermek jövetelére. Ha adott minden feltétel akkor ne azon aggódj, hogy anyukád túl fiatalnak érzi-e még a nagymamalétet vagy hasonló... Én 21 évesen szültem nemrég. 3 éve önnálló független háziasszony vagyok. Párommal saját lábunkon állunk. Direkt fiatalon szerettem volna szülni és párom 6 évvel idősebb nálam, már egy ideje szeretett volna... Nekem fontos volt a főiskola befejezése is hozzá. Úgy gondoltam, hogy a mi lakásunkhoz és háztartásunkhoz nekik nincs befolyáltságuk. Mosolyogva jelentettük be a picur érkezését ők pedig kitörő örömmel fogadták. Párom szülei már idősebbek, de elváltak. Röhelyes az volt, hogy ők problémáztak azon hogy nagyszülők lettek, holott ők milyen fiatalok:D:D:D: Hát ötvenakárhány évesen ....miközben a 44 éves szüleim alig várták, hogy babázhassanak...Meg is született a kislányom akit mind a 4 (apai ágon az elvált nagyszülők miatt még 2 pótnagyszülő) imád, ajnároz és alig tudom beosztani a hetet, hogy éppen ki mikor akar jönni babázni.

Nálunk az elv az volt ,,amíg az én kenyeremet eszed...". Én 18 évesen érettségi után gondoltam egy merészet és tanulmányaim mellett dolgoztam és 100%osan önnállóan tartottam el magamat. Független önnálló döntéseket hozok azóta is és a lehető legboldogabb életet élek ami számomra bármikor is megvalósúlhatott. Ez pedig azt igazolja, hogy jól döntöttem.

Ha minden feltétel adott egy babához, ne egy rajtatok kívülálló személy döntsön. Ketten vállaltok gyereket, a ti flelősségetek, a ti élményetek és gondotok. Nem egy tinédézser vagy aki teherbeesik odahaza és a szülei nyakába akarna gyereket szülni....

2012. jan. 27. 15:43
 13/18 anonim ***** válasza:
2012. jan. 27. 15:49
 14/18 anonim ***** válasza:
Az, hogy ez a véleménye a fönöködnek, nagyon szomorú, de ha elmész táppénzre veszélyeztetett terhesként, nincs mit tennie, védett vagy, ugy tudom. De az OEP-nél mindennek utána tudsz kérdezni. Persze, ha be vagy jelentve.
2012. jan. 27. 16:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy elsőre kiakad az anyukád, de egy kis idő múlva nagyon boldog lesz, és segíteni fog. Higgy nekem! Tapasztalat!

Van bejelentett munkahelyed? Akkor nem rúghat ki, mert terhes vagy! Menj betegállományba. Ha elmondod a nődokinak ki fog írni! A kínai meg nem tehet semmi!

Ha nincs nem mehetsz Tgyásta. Vagyis, ha jól tudom akkor majd egy évet kell biztosítottnak (vagyis dolgozónak) lenned, hogy jogosult legyél.

De lehet, hogy tévedek.

2012. jan. 27. 16:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Figyi, 23 éves vagy, nehogy már anyukád abortuszra kényszerítsen, hiszen te is, meg a párod is szeretnétek a babát. Nem értem, hogy miért ilyen negatív a hozzáállásod, hiszen ahogy írtad, jó körülmények közt élsz, párodnak is van munkahelye, lakása. Hát költözz hozzá, legyetek egy pár, később pedig egy család! Szerintem biztosan örülni fog neki anyukád, vagy esetleg van bármilyen olyan ok, ami miatt negatívan kellene hozzá állnia? Ha pedig most esetleg nem is örülne, biztos, hogy ha megszületett, akkor megszereti, így megy ez ;)

Munkahely: Ha be vagy jelentve, akkor nem rúghat ki, menj el táppénzre. Ha nem vagy bejelentve, akkor több szempontból is rossz a dolog, mert ugye kirúghat, hiszen nem tudsz elmenni táppénzre, illetve a járulékokhoz sem lesz meg a kellő időd. De mivel írtad, hogy most táppénzen vagy, gondolom valamennyire csak be vagy jelentve?!

Lényeg a lényeg, mond el anyukádnak, mond el azt is, hogy ti nagyon örültök neki, és szeretnéd ha melletted állna. Nem hiszem, hogy negatívan fogadná! Sok sikert, boldog babavárást!

2012. jan. 27. 19:21
 17/18 A kérdező kommentje:

NAGYON KÖSZÖNÖM ^^

MEGTÖRTÉNT AZ ELMONDÁS. IGAZ A KÁVÉ LEFÖTT ^^ DE MÁR ANYA AZT MONDJA HOGY KELL EGY NŐGYÓGYÁSZ AKI ELKISÉR EZEN A FOLYAMATON :D ÉS MA MEGÖLELT MOSOLYOGVA:)) SZTEM AHOGY FOGADTÁK ANNYIRA ÖRÜL IS NEKI :) NEM LESZ ITT BAJ :) MINDENKINEK NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT. :)

SOKAT SEGITETT :)))

A munkahely be van jelentve már a táp pénzes papíromat leadtam de tovább iratom magam táppénzen :) és igenis ! ENGEM ÉS A PÁROM SEMMI NEM TÁNTORÍTHAT EL HOGY ELVETESSÜK :D ISTEN ŐRIZZ...köszönöm ^^ boldogok leszünk :D

2012. jan. 30. 15:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy ilyen jól fogadta édesanyád a hírt!

Látod, ilyen egy jó szülő!

Igenis legyél táppénzen és kívánok Nektek sok boldogságot!

Boldog babavárást!

14 hetes kismama

2012. jan. 30. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!