Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy mondjam el anyámnak?

Kushina-Chan kérdése:

Hogy mondjam el anyámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves vagyok és ugy gondolom érett már egy gyermek vállalásra. Nos a problémám az hogy 5 hetes terhes vagyok, de ezzel semmi baj csak hogy annak ellenére teherbe estem hogy védekeztünk. Igazából a tudattal semmi bajom sincs :) szeretnék kisbabát :) párom is :))

de édesanyámmal nem tudom hogyan beszéljem meg. eléggé megértő de ugyanakkor nagyon ki tud kelni is. nem tudom erre hogyan reagálna. félek töle. hiába vagyunk aránylag normális viszonyba. késznek érzem magam de valahogy nem tudom...mire számitsak tőle...kérlek segitsetek. nyugtassatok meg..

2012. jan. 27. 15:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23 éves vagy, ha magatoknak szülöd (értsd nem apelláltok a szülők anyagi segítségére), akkor nem lesz semmi gond.
2012. jan. 27. 15:15
 2/18 anonim ***** válasza:
Van munkád, vagy anyukád tart el? Mert ha nem az anyukád tart el, akkor nem kérdés. Elmondod neki, aztán vagy tetszik neki, vagy nem. Ha ő tart el, hát akkor bizony muszály leszel végighallgatni a véleményét.
2012. jan. 27. 15:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Mióta vagytok együtt pároddal? Együtt is éltek?

Én 31 voltam és nem tudtam, hogy mondjam el, pedig már 4 éve házasok voltunk. Aztán minden jött magától. Elmentünk együtt a párommal hozzájuk és egyszerűen elmondtam, hogy lesz még egy unokájuk. Már volt nekik 4 a két tesómtól. Egyszerűen megpuszilt, örült neki, legalábbis azt mutatta. Végül megtömött egy pár jó tanáccsal és minden folyt tovább a maga medrében. Mikor megszületett a kicsi madarat lehetett volna fogatni vele úgy örült.

2012. jan. 27. 15:18
 4/18 anonim ***** válasza:
Ja igen, és mindkettőnknek volt munkahelye, tehát saját háztartásunk volt, teljesen önellátóak voltunk és vagyunk. Így nem volt semmi appelláta.
2012. jan. 27. 15:20
 5/18 anonim ***** válasza:

Én 23 évesen várok babát, aki tervezetten érkezik majd májusban. Az én szüleim borzasztóan boldogok voltak, bár én még pszichológusnak tanulok, tehát egyetemre járok, de a férjem orvos, jó munkahellyel, és jó kilátásokkal. Hála Istennek így saját lakásba, jó körülmények közé várjuk a babát, hiszen mérlegeltünk előtte mindenféle körülményt. Nekem boldogok voltak, mikor közöltük velük a hírt, részemről pedig én nem érzem fiatalnak magam ehhez, és azt gondolom, hogy ha ti is -ahogyan előttem említették- magatoknak "készítettétek" a picúrt, akkor semmi gond - nyilván ha az ő segítségükre számítotok, akkor meg le kell ülni és megbeszélni.

Sok boldogságot hozzá!

24 hetes kismama

2012. jan. 27. 15:22
 6/18 Somnium válasza:

Felnőtt nő vagy, a te életed és a te döntésed.

Mint írtad, szeretnétek a babát a pároddal.

Tehát állj ki és mond el nyíltan a dolgokat.

Ilyen helyzetben a szülők elég megértőek tudnak lenni.

Lehet meglepődik majd,de szerintem semmi ok pánikra.

Sok sikert és jó babázást a későbbiekben :)

2012. jan. 27. 15:23
 7/18 anonim ***** válasza:

Nos, ha a pároddal egyetértetek és vállaljátok a babát, megvan rá a keret és képesek vagytok akár segítség nélkül is felnevelni, akkor teljesen rendben van a dolog.

Viszont elöször menj orvoshoz kb 7-8. héten, hogy az orvos is megerösítse a terhesség tényét. Ezek után beszélhettek anyukáddal. Esetleg megvárhatjátok a 12 hetet, mert ugye addig azért jobb vigyázni.

Ha anyukád azt látja, hogy felelösségteljesen viselkedtek, akkor ha mérges is lesz, meg fog békélni idövel.

Nálunk én 21 voltam, mikor terveztük a babát párommal és a 2. hónapban összejött. Elsö uh után leültem anyummal és elmondtam neki. Sírt, de nem örömében és kijelentette, hogy ö nem fog segíteni semmiben, ugy vállajak gyereket, hogy ezt észben tartsam, mert neki is dolgozni kell, nem tud vigyázni az unokára, míg én dolgozom. Akkor ezt én tudomásul vettem, bár nagyon rosszul esett. Hozzáteszem, nem szereti a párom, egyáltalán. Azóta összeházasodtunk és anyum megbékélt, mert látja, milyen jó apa a férjem. Mikor akartunk kistesót, kiderült, meddö vagyok. Akkoriban rengeteget beszélgettünk és elmondta, ugy gondolja, hogy jobb, hogy akkor vállaltunk babát, mert ha akkor elvetettem volna ömiatta, akkor most neki is nagyon fájna, nemcsak nekem.

Hozzáteszem, ez a meddöség csak átmeneti volt, és mikor elmondtam neki, hogy ismmét babát várok, már örömkönnyeket hullajtott.

13hkm

2012. jan. 27. 15:23
 8/18 A kérdező kommentje:
most jelen táppénzen vagyok mert beteg voltam. De munkám az van. De azzal is az a baj hogy kínaiaknak dolgozom -.-" ők meg úgy vannak vele idézem: "nem kell baba (itt mosolyogva mondja a főnököm) tudo te most van baba te itt nem dolgozni :D ) hát... és ezt akkor mondta amikor még a menzeszem (2011. dec. 22) éppen elkezdődött.csak kíváncsi voltam mit mond. szóval már ezen esetbe nincs munkahelyem. volt kolleganőm is teherbe esett de ö 20 éves volt és felelőtlenül nem védekeztek. a magyar főnök azt mondta ha elveteti visszajöhet..elvetette és nem vették vissza. erre nem mondok semmit. én részemről ezzel már nem tudok mit csinálni. 2 hétig még gondolkodhatok. igazság szerint én is és párom is akarunk,de anyám....sose tudtam ilyen komoly dologról beszélni vele :( ez szomorít el...hogy mi lesz.az abortusz gondolatától pedig irtózom.
2012. jan. 27. 15:24
 9/18 A kérdező kommentje:

jahm és ma voltam vizsgálaton én ma tudtam meg az egészet:)

párom 27 éves van munkahelye lakása azzal nincs probléma. nekem is van egy anyagi hátterem nem élek rossz körülmények között igaz még otthon de eddig mindig beadtam azt ami részemről járt! remélem hogy megérti anyukám és nem akar az abortuszra rábeszélni. köszönöm a kommenteket :) várom még :)

2012. jan. 27. 15:27
 10/18 anonim ***** válasza:
Ezt mondd : "Hadd gratuláljunk a kedves nagymamának!" és mosolyogva adj neki 2 puszit. :) Nálunk ez nagyon bevált :)
2012. jan. 27. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!