Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van olyan, aki missed ab után...

Van olyan, aki missed ab után nem várt 2-3 hónapot az újabb babával?

Figyelt kérdés
CSak azért kérdem, mert már most nagyon türelmetlen vagyok..
2012. jan. 26. 20:42
1 2
 11/16 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Sorozatos vetélés hátterében többnyire hormonprobléma van, ritkább esetben véralvadási problémák, vagy szervi elváltozás. Hormonokat tudsz nézetni magán endokrinológusnál, inkább egy kis plusz kiadás, mint még egy baba elvesztése szerintem. Ezzel egy lehetséges hibaforrást ki lehet zárni. Ha pedig van a családban trombózis hajlam, azt a háziorvosodtól kért beutalóval (nekem először belgyógyászatra kellett, onnan adták az igazi beutalót a vérvételre) meg tudod csináltatni. Leiden mutáció szűrése nyálmintából teljesen maszek alapon egy jónevű magánlaborban 5000Ft volt nekünk. Ha a nődokid nem foglalkozik veled, kerüld meg. :-)

2012. jan. 28. 05:32
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél. Anyukámnak már volt trombózisa és szed véralvadásgátlót is, vagyis szúrja magát vele.

Még egyszer köszönöm a segítséget.

2012. jan. 28. 18:13
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem missed ab. után 6 hét pihit javasolt a doki, közben meg is volt az első vérzésem. Mikor a 6 hetes kontrollon mindent rendben talált, egyből terhes lettem, problémamentes terhességem volt. Szerintem az idő, amit a dokik javasolnak függenek attól, hogy hányadik héten volt a műtét (nekem kb. 9 hetesen), mert minél kisebb a terhesség, annál hamarabb regenerálódik a szervezet is.

Nagyon szurkolok, hogy mielőbb egészséges kisbabád lehessen!!! :)

2012. jan. 31. 11:05
 14/16 anonim válasza:
Nekem 3 hete volt missed ab-om. Valaki 1 hónap várakozási időt javasol, valaki többet. Véleményem szerint minden az adott szervezettől függ. Ha jól érzed magad a bőrödben, és elmúltak a barnás folyás napok, tehát semmi problémád nincs, start :) Remélem mihamarabb sikerül. A vitaminokat is szedd, az is nagyon fontos, elősegíti a regenerálódást is, és miharabb biztosítja az egészséges szervezetet. Én is nagyon türelmetlen vagyok, folyton a napokat számolom. És már alig várom, hogy elöntsön ismét a boldogsághormon... egy élet növekszik bennem,az én kis életem... :) Drukkolok :) tiszta szívből
2012. jan. 31. 21:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, 3 hónapot javasolt a doki. Én magamon láttam, miért: az első ciklus még szinte nem is volt, a másodiknál viszont a lábamon folyt, a matrac is elázott, stb. A harmadik már normális volt, most már újra ugyanannak érzem magam, mint aki voltam. Szerintem mostanra van már normális (és friss!) méhnyálkahártya.

Viszont amikor a dokimat az okokról kérdeztem (klinikai genetikai tanácsadóban is dolgozik) akkor azt mondta, hogy különbséget kell tenni a missed ab. és a vérzéses, görcsölős vetélés között. A missed-nél a baba nem fejlődik, a terhesség fennmaradna - ezért leginkább genetikai okok lehetnek a hátterében. A vérzéses, görcsölős történetnél pedig a terhesség akar megszűnni valami miatt (akár stressz, fáradtság, hormonális problémák, véralvadási gondok, stb).

Persze ez nem szentírás, de nekem logikus és érthető. Én inkább a genetikai kivizsgálásnak néznék utána, hogy addig is teljen valamivel az idő. (De lehet, hogy a sugárzás is belejátszott...)

2012. jan. 31. 21:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Bocs, de nem értem, milyen sugárzás?
2012. jan. 31. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!