Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 1 vagy 2 gyermekes anyukák,...

1 vagy 2 gyermekes anyukák, hogyan oldottátok meg?

Figyelt kérdés
Mikor babát terveztetek,nem féltetek a sok emelgetéstől,stb? Gondolok itt a másik gyerkőc cipelésére vagy épp munkahely,akinek olyan volt.
2012. jan. 22. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem, dehogy. Az ilyesmi csak akkor veszélyes már, ha túlvagy a második,harmadik hónapon. Onnantól kell jobban vigyázni.
2012. jan. 23. 08:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Én a 4. emeleten lakom, és mikor a második született, még nem tudott járni az első, tehát 9 hónapon át fel kellett cipelni.

És még vele együtt mindazt, amit vettem a mindennapi élethez. Nem volt más választásom. Egészséges terhességet nem veszélyezteti a tesó.

2012. jan. 23. 09:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem feltem, nem is igazan gondoltam erre. Pedig nalunk nagyon kicsi volt a korkulonbseg, 5 honapos volt a fiam, amikor megfogant a masodik fiam.

Gondolhatod, hogy ott nem volt valasztas: emelnem kellett.

Mondjuk en odafigyeltem arra, hogy hajolva ne emeljek, inkabb guggolva es karbol emeljek, izombol, de csak huzva-vonva.

Ezek fontos dolgok.

Amugy ha hozza vagy szokva az emeleshez, akkor joval kevesbe terheli meg a szervezetedet.

Peldaul nekem a nagyobbik gyerek most 20 kilo, a kisebbik 15 kilo, siman megemelem oket kulon-kulon, de egyutt is a kettot, ha elalszanak a kocsiban, akkor beviszem oket.

Baratnom meg nehezebb tolem vagy 15-20 kiloval (nem O vastag, hanem en vagyok vekony) es majd megszakad, ha felemeli valamelyik gyereket. Eleve rosszul emel, hajolva es inkabb csak huzza oket, plusz a karja sincs hozzaszokva.

Az en karom meg mar olyan, mintha kb gyurni jarnek ra hetente 4szer.

Szoval sok fugg attol, hogy benne vagy es hozza vagy szokva, vagy hirtelen kell ezt-azt emelni.

2012. jan. 23. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Eszembe sem jutott az ilyesmi. Az elsővel sem feküdtem egész nap az ágyban csak azért, mert babát várok. Ugyanúgy én jártam vásárolni, felhordtam a cuccokat, meg sokszor a kutyát is fel kellett cipelnem a másodikra.

A másodiknál meg aztán végképp meg sem fordult a fejemben ez. A babakocsink 15 kg, a kisfiam akkor már kb. 13 volt. És volt, hogy együtt voltam kénytelen felcipelni őket valahová. Oké, az tényleg durva volt, de az ilyenek, mint betenni a fürdőkádba, etetőszékbe és onnan kivenni, meg sem kottyantak.

Viszont arra rászoktattam a kisfiamat már a 2. terhességem előtt jóval, hogy nem cipelem az utcán. A bölcsi jó 2 km-re van és bizony sokszor elsétáltunk oda, vagyis ő motorozott. 1x-1x felemeltem közben, de az, hogy km-eken keresztül én cipeljem, szóba sem jöhetett.

2012. jan. 23. 10:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Első terhességem veszélyeztetett volt. feküdnöm kellett. utána elvetéltem. most megint babát várok. dokim mondta még egy felmosós vödröt sem emelhetek fel. ennek tudatában vágtunk neki a babaprojektnek. már a fogantatás előtt elmagyaráztam fiamnak, én nem emelhetem fel! megértette, így könnyű dolgom van! most 3 éves, ezért örülök a "nagyobb" korkülönbségnek. ha kisebb lenne fiam, akkor meglennék lőve... amúgy ha emelnem kell valamit, akkor szintén karizomból teszem, ahogy azt már előttem leírták. de igyekszem kerülni minden nehezet! mert csak 2 kilóig emelhetnék...

ha nálad minden rendben van, lesz , akkor nyugodtan emelhetsz!

2012. jan. 23. 11:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hát a nehéz munkához hozzá vagyok szokva,mert 4 éve fizikai munkát végzek,akkor talán így nem lesz gond. Csak attól féltem én,hogy inkább a beágyazódás körül kell odafigyelni,de akkor ezek szerint azt nem befolyásolja?Persze az ember odafigyel!!!

Akkor még egyszer: a megtapadást és a beágyazódást nem befolyásolja a fizikai munka? (persze odafigyelés mellett!)?

2012. jan. 23. 21:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. szerintem de! épp az elején kell odafigyelned, ne emelgess!!! nekem is elején kellett jobban figyelnem,mint most a 16.héten! ha megoldható, próbáld kerülni ha nem is beágyazódáskor, hisz azt nem tudni biztosra mikor van, de amikor + teszteltél akkor viszont behúzni a kéziféket!!!! sok sikert!
2012. jan. 24. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!