Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-re diéta? Hogy számoljátok...

IR-re diéta? Hogy számoljátok a szénhidrátot? Hány grammot esztek testsúlykilogrammonként?

Figyelt kérdés
Bocsi, hogy itt teszem fel a kérdést, de többektől olvastam itt, hogy IR-esek. Plusz, teherbeesés miatt kéne rendberakni az IR-em. A doki csak annyit mondott, diétázzak, viszont sok helyen olvastam, hogy a szénhidrát mennyisége nagyon fontos.
2012. jan. 13. 22:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Pff.. ez érdekes..pedig nem ártana tudni és pár hónap múlve csinálni egy kontrollt,hogy jó-e Neked a gyógyszer.Egyébként én is Merkfor.-t szedek csak XR-t 750 mg este.Joghurtot ne egyél mert nagyon nagy inzulinválaszt vált ki.Helyette én norbis csokipudingot szoktam enni pár db. cukor stop keksszel de csak uzsonnára.
2012. jan. 15. 13:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Akkor van róla papírod ,hogy mennyi a vércukrod éhgyomorra, és terhelésre, vagy nincs?

Mert csak abból tudhatod meg, hogy van-e IR-ed!

Ha endokrinológushoz jársz, akkor gondolom PCOs-t állapítottak meg nem? És az járhat inzulin problémákkal, de azt ki kellene vizsgálni.

Megint bocs, hogy értetlenkedem, csak nálam mindezt elvégezték a pajzsmirigy vizsgálattal együtt.

2012. jan. 15. 14:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen van PCOS nekem sincs pedig IR-es vagyok.Bocsi nem beledumálni akartam csak tájékoztatni.Kedves kérdező meg kellene tudnod mennyi az inzulin.
2012. jan. 15. 14:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem kaptam meg a leletet az endokrinológustól arról, hogy mennyi volt a vércukor meg az inzulin! Csak a szakvéleményt, hogy IR-em van, amit a háziorvosnak kellett adnom, hogy felírhassa a mek-et. Kérdeztem, hogy van-e PCO-m, de az endokrinológus azt mondta, hogy nem. Rákérdeztem a nőgyógyászomnál is, és ő is azt mondta, hogy nincs PCO-m. 6 hónap múlvára hívott vissza az endokrinológus kontrollra. Addig nem tudom meg az értékeimet.
2012. jan. 15. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Ilyet még nem is hallottam! :O

Figyi, ha nem küldtek diabetológiára, akkor nem hiszem, hogy gondod lenne a vércukroddal.

Hiszen, ha azzal baj lenne, és nem kezelnének, akkor komoly bajod is lehetne :S

Na, többet nem is írok, csak ámulok, és bámulok.

Akinek gondja van a cukrával, annak feltétlenül tudnia kéne pl hogy mennyi a vércukra, stb...

Szóval nem téged hibáztatlak, nehogy félreértsél, hanem a dokikon ámulok!

A körzetid amúgy tud beutalót írni egy terheléses vércukorra. Ha kíváncsi lennél az értékeidre!

2012. jan. 15. 15:55
 16/17 A kérdező kommentje:

Hát, ilyen az SZTK-s orvos.... Gondolkodom, hogy elmegyek valam magándokihoz. Jövő héten kérek beutalót a körzetitől egy újabb terheléses vércukor és inzulin vizsgálatra, aztán kiértékeltetem egy dokival, akit érdekel is az eredmény, és ad átfogó tanácsokat...

Köszi a válaszokat! :)

2012. jan. 15. 16:28
 17/17 anonim ***** válasza:

szuper.

de figyi, nem kell ezért magándoki.

a terhelésest visszaviszed a körzetihez, és ha nem jó, akkor ad beutalót dietetikushoz!

ez a legjobb szerintem :)

írd meg majd, hogy mi lett, kíváncsi vagyok most már nagyon :)

2012. jan. 15. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!