IR-re diéta? Hogy számoljátok a szénhidrátot? Hány grammot esztek testsúlykilogrammonként?
Vércukor terheléses vizsgálat után dietetikushoz kell elmenni, ő adja meg, hogy hány milligramm szénhidrátot ehetsz meg egy nap:
150-200-ig megy általában.
Nekem 175g
Nem sokat nyom a latba a testsúly.
Én 108kg vagyok, és ugyanannyit ehetek naponta, mint a keresztgyerekem, aki 50 kilós. :S
Na és akkor ezt el kell osztani 5-6 felé.
Komoly számolást és fejtörést igényel eleinte, de én is sok anyagot kaptam a diabetológiától.
Ha nincs IR-d, akkor nem szabnak meg szoros diétát, hanem azt mondják, egyél szénhidrátszegényen, és napi 1500 kalóriát.
Na most nem tudom mennyire válaszoltam teljesen, de szívesen válaszolok még, ha tudok.
Azért, mert sokan abba a hibába esnek, hogy ha szénhidrátot nem ehetek, és éhes vagyok akkor bekapok pár falat sajtot.
Viszont a sajtban rohadt magas a zsír tartalom (általában 40%)és attól viszont hízni fog az illető!
A sajt csak egy példa volt, de nagyon oda kell ezekre figyelni.
Ezért mondtam neked (első vagyok), hogy menjél el egy oktatásra diabetológiára!
Amúgy megcsináltattad a cukorterhelésedet?
IR-es vagy most konkrétan, vagy csak fogynod kellene?
Nem tiszta nekem, hogy ha az vagy,akkor eddig mért nem kellett rendbe tenni, mért csak most teherbeesésnél?
Bocs ha tolakodó voltam, csak egyáltalán nem mindegy a dolog.
Nekem azt mondták h a tejtermékeket,húst,tojást nem számoljuk.Gyümölcs zöldség is mehet viszont a gyümölcsöt számolni kell és reggel tilos mert minden napszakban más a szervezet reakciója az inzulinra.Pl.reggelire tejtermék gyümölcs tilos!pl. tk. kenyér felvágottal.Én sajtot is szoktam enni bár nem sokat de inkább camembert egyél ha szereted abba semmi ch nincs szinte.Napi 5-6x étkezés nekem 160gr szénhidrát az elosztása reggeli:40 tízórai:20 ebéd:50 uzsi:20 vacsi:30 utóvacsi:20(ha nagyon nem bírod!)
ja és rajtam is még kb. 6-7kg felesleg van.Ha nem vagy megelégedve az orvosoddal akkor ajánlom Pesten az MM-et ott nagyon profi endokrinológusok vannak és odafigyelnek a diétára is.Remélem mindenre válaszoltam.Milyen gyógyszert is szedsz?Mennyi volt az inzulinod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!