Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miután elhatároztátok, hogy...

Miután elhatároztátok, hogy babát szeretnétek, hogy bírtátok, hogy ne gondoljatok rá, vagy ne görcsöljetek rajta?

Figyelt kérdés
Irodai munkát végzek és elég sok a meló, de nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe hogy milyen jó lenne már babásnak lenni.
2009. máj. 25. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nem tudsz tenni ellenne! :)

Ez személyiségfüggő. Én az első párhónapban nem görcsöltem rá, de azért sokszor eszembe jutott hogy na hátha már van babó. a rágörcsölés inkább több hónapinyi sikertelenség után kezdődik!

Ha tudod, próbáld tudatosan távoltartani magatól az ilyen gondoltaokat! - persze ez lehetetelen! :)

2009. máj. 25. 15:19
 2/8 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után jött össze a baba?
2009. máj. 25. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ennyi a gond, az belefér! Mindig is eszedben lesz, hogy de jó lenne már...

A görcsölés szerintem ott kezdődik, ha valaki állandóan hőmérővel kel és fekszik, és a peteérés után 3 nappal már jeleket keres magán.

2009. máj. 25. 15:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem is személyiségfüggő. Én egyáltalán nem foglalkoztam a témával, ha eszembe jutott, akkor inkább olyan vonatkozásban, h' de jó, h' ezt vagy azt még megtehetem, és nem kell a terhesség miatt visszafognom magam. Összességében a legjobb két hónapom volt az addigi életemben. Ezen kívül fontosnak tartottam, h' a férjemmel se ez legyen a fő, vagy egyetlen téma, h' ne kényszerként élje meg. Szerintem sokan ott követik el a hibát, h' az elhatározást követő hónapban azonnal teherbe akarnak esni, ha nem megy, akkor rögtön jön a hőmérőzés, az ovulációs mikroszkóp, férj leteperése peteéréskor, vitaminok és gyógyteák stb. Félreértés ne essék, nem azokról beszélek, akik évek óta próbálkoznak. Az természetes, h' foglalkoztat nap mint nap, csak próbáld egészséges keretek között tartani, mert különben pont a babára várás öröme veszik el.
2009. máj. 25. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok:

egy éve próbálozunk és még nem jött össze! De rágörcsölés nincs tartósan szerencsére. van aki már első hónaptól ezen agyal 24 órát, szerencsére itt még nem tartok!

2009. máj. 25. 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első nekünk rögtön összejött. A férjem morgott is miatta, hogy ennyit a szabad szexről. Most próbáljuk a másodikat, és nem akar sikerülni. Hát egy kicsit engem is bánt. Bár még szoptatok, lehet, hogy ezért. De már mérem a hőm. Ez kényszeres? Szerintem még ez sem gáz, ha nem tudtok minden másnap együtt lenni, akkor nem árt belőni az időpontot.
2009. máj. 25. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az első pár hónapban minden nap órákat töltöttem el a különféle babás oldalak tanulmányozásával, és minél többet olvastam, annál jobban görcsöltem rajta. Ma milyen a nyákom, miért nem olyan, ahogy olvastam, miért nem megy fel a hőm, jókor voltunk együtt?, stb. Most már a 9. hónapba lépünk, hogy nem sikerül, ezalatt az idő alatt lenyugodtam. Persze még mindig foglalkozom a témával, de már nem szorul össze a szívem irigységemben, ha kismamát látok. Próbálok arra összpontosítani, hogy nekem is legyen végre pocakom, de már nem nézegetem magam görcsösen. Elkezdtem orvoshoz járni, ez is adott egy kis megnyugvást.

De mint azt az előttem szólók is írták, ez mindenkinél más és más. Természetes, hogy gondolsz rá, de meg kell találni az egyensúlyt, hogy ne csak ekörül forogjanak a gondolataid.

Sok sikert a projekthez! :-D

2009. máj. 25. 18:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Annyiran görcsösen nem vagyok rajta a dologon, hogy hőmérőzzek, meg ilyenek, csak nagyjából az időt számolom. elkezdtem szedni az Elevitet (90 db-os) is, de miután elfogyott abbahagytam. Egy hónapig teáztam, de már azt sem. Jövő héten megyek dokihoz, majd mond valamit.
2009. máj. 27. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!