Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megas TSH szintel mit lehet...

Megas TSH szintel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
nekem 3,84 a TSH szintem, elvileg 1 körül jö a babához, ezt az orvosom is kicsit magasnak tartja, de nem kaptam semmit rá, viszont mi babát szeretnénk, mikorra változtathat ezen az általa javasolt "életmódváltás"? Akkor addig nem is lehet babánk?
2012. jan. 9. 18:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
A prl jó, tényleg. Én kikérdezném egy másik doki véleményét erről.
2012. jan. 9. 20:12
 22/29 anonim ***** válasza:
A koleszterin nem hinném, hogy befolyásolja.
2012. jan. 9. 20:13
 23/29 A kérdező kommentje:
remélem, senki nem maradt ki a mancsosztásból, tényleg sokat segítettetek, nagyon köszönöm!!!! Azt hiszem tényleg megkérdezek egy másik dokit! És így már tuti, hogy ez a hónap nem eredményes:(
2012. jan. 9. 20:16
 24/29 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is magas volt a TSH-m,tehát alul működött a pajzsmirigyem sztk,endokrinológus,szedje tovább a jódot........3 hónap múlva konntroll,még magasabb! Én ez után egy nagyon jó orvoshoz mentem Szfváron,és kaptam letrox-ot,50 mikorogrammost! 3 hónap múlva kontroll,és jé,normális az eredmény! Így közölte a doktornő,hogy most már indulhat a baba project,csak akkor megemeljük 75 mikrogrammara,hogy a babának is legyen elég,és még lejebb menjen ez a szint! Tehát nem kell nagy dologra gondolni,nekem ilyen egyszerűen be lett állítva,ő tudja mi kell nekem,én pedig bízom az orvosomban,mert magán orvos,minden kérdésre válaszol,ha kell fél órát beszél erről a dologról! Szerintem menj el magán orvoshoz! Vagy annál voltál?
2012. jan. 9. 20:19
 25/29 A kérdező kommentje:
Magánnál, csak jót hallottam róla, jól utána olvastam a neten, még itt is megkérdeztem tud-e valaki valamit róla, pozitív válaszok jöttek.... eddig 22 ezernél tartok és 2 vizsgálat volt, sokat beszélgetett velem, és nem sajnálta az időt, mindent megpróbált elmagyarázni, de most hogy megnéztem, a neten, ami a kezdődő p.mirigy alulműködését jellemzi rám mind igaz és részben azért is mentem hozzá:( rádaásul pont ahogy írják, az ft4 a normál érték aljához közelít koleszterin emelkedett és a tsh-is, akkor nem értem, ő ezt miért nem érezte kezelendőnek:( Keresek másik orvost....
2012. jan. 9. 20:33
 26/29 anonim ***** válasza:
Szfvárra nem tudsz bejönni? Vagy nem a közelben laksz? Én is 2x voltam a dokinál,és az első 8,az összes többi vizsgálat 6! Hát nem mindegy! Bár nekem hormon vizsgálatom nem volt!
2012. jan. 9. 21:14
 27/29 A kérdező kommentje:
Pesten lakom, szóval a különbség vissza jön az üzemanyagon, azért köszönöm:)
2012. jan. 9. 21:33
 28/29 anonim ***** válasza:
A TSH érték belgyógyászati szempontból 1 és 4 között normális, de elvileg a populáció nagy részének 1 és 2 között van, és az is biztosnak tűnik, hogy fogamzási szempontból az a jó, ha 1,5 körül van. DE. A te értéked nem rendellenes. Nekem is 3 fölött volt, az egyik doki felírt rá gyógyszert, szedtem is, a másik pedig azt mondta, hogy ilyen értéknél még tök felesleges, mert csak ellustítja a pajzsmirigyet, így abba is hagytam. Én mindenféle gyógyszer nélkül estem teherbe 3 fölötti értékkel. A terhesség 12. hetében már 6 fölött volt, akkor kaptam gyógyszert rá, ami le is vitte. De itt most egy nagyon jó endokrinológushoz járok, aki azt mondta, hogy a 4 alatti értékre ő se adott volna alap esetben, mert az normális, viszont nézni kell hozzá T3, T4 és Anti TPO szintet, mert ha azok magasak, akkor kell a gyógyszer. Életmódváltás ezen tudtommal nem segít, de gyógyszerrel könnyen és rövid idő alatt rendbe lehet hozni.
2012. jan. 10. 13:40
 29/29 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: én Bp-en járok ehhez az endokrinológus dokinőhöz, nagyon jó fej szerintem, és ért is nagyon hozzá, ha szeretnéd a nevét és számát, szólj és elküldöm.
2012. jan. 10. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!