Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megas TSH szintel mit lehet...

Megas TSH szintel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
nekem 3,84 a TSH szintem, elvileg 1 körül jö a babához, ezt az orvosom is kicsit magasnak tartja, de nem kaptam semmit rá, viszont mi babát szeretnénk, mikorra változtathat ezen az általa javasolt "életmódváltás"? Akkor addig nem is lehet babánk?
2012. jan. 9. 18:07
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp kérdezz meg egy nőgyógyászt erről.

Nagyon fontos dolog ez tudom, mert én is benne vagyok. Kiderült, hogy a pajzsmirigyem nem úgy működik, ahogy kell...már gyógyszert is szedek rá. Utánanéztem elég alaposan a dolgoknak és babát csak akkor célszerű vállalni, ha a pajzsmirigyhormon termelés a normál tartományba esik.

Nálam mondjuk az szerencsés, hogy időben kiderült, mert babavállalásról még néhány évig szó sincs...azonban 4-5 év múlva én is szeretnék babát. Addig azért van idő "regenerálódni", és remélem nem lesz gond.

Sok sikert Neked :)

2012. jan. 9. 18:16
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Más orvoshoz nem mész el? Endokrinológushoz?
2012. jan. 9. 18:17
 3/29 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, a válaszod, nőgyógyász-endokrinológusnál voltam, az én értékem normál tartományban van, de ez már majdnem a felső érték, viszont ő 1 közelinél tartaná normálisnak. Most utána néztem a neten, és láttam, hogy a babavállaláshoz is az 1 közeli a jó érték. Így azért az a kérdésem, hogy azon kívűl, hogy többet mozgok, és egészségesen kajálok(amit a doki ajánlott) mit lehet tenni??? Én eddig is egészségesen ettem csak a mozgás ami hiányozhat, de könyörgöm akkor a nők szerintem több mint a fele nem is szülhetne soha, vagy tévedek?
2012. jan. 9. 18:21
 4/29 A kérdező kommentje:

Kedves 2. téged csak most olvaslak, így gondolom megkaptad a választ:), tehát a dokim szülész-nőgyógyász és endokrinológus. A labor főorvos ismerős, látta a papírjaimat, szerinte ez rendeben van. Mondjuk ő csak azt nézte, hogy normál tartományban van-e, és ugye abban van....

Szerintetek keressek másik endokrinológust?

Nem szednék feltétlen gyógyógyszert, de ha ez befolyással van tényleg arra, hogy a baba össze jöjjön, akkor kipróbálnék kezdetnek valami teát, vagy gyógynövényt, ha van!!!!

2012. jan. 9. 18:29
 5/29 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Hát szerintem ezen az életmódváltás nem segít, csak gyógyszer.

Keress endokrinológust, ő valóban ért a hormonokhoz, és erre az értékre fel is fogja írni a gyógyszert. Addig, amíg nem lesz 2 alatt a TSH-d, elég kicsi a valószínűsége, hogy teherbe esel. Persze mindig vannak kivételek, de elég valószínű, hogy nem Te vagy az. Különben már babás lennél.

Erre nincs "természetes" gyógymód, ne kezdd el állítólagos csodaszerekkel kezelni magad, mert nem fog használni, és lehet hogy még árt is. És csak megy az idő...

Egyébként nekem L-thyroxin-t írtak fel. Ez azt a hormont tartalmazza, amit a csökkent működésű pajzsmirigy nem tud előállítani. Három havi adagom komoly 140Ft-ba kerül, szóval még csak azt sem lehet rá mondani, hogy ezzel akarják a gyógyszeripart fellendíteni. :-)

2012. jan. 9. 18:31
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok: nekem prolaktin-gondom volt, és csak gyógyszerrel lehetett helyrehozni. De ahogy meglátták, hogy mi a baj, azonnal adtak rá kezelést. Én azt is elmondanám ennek, hogy a babavállalásban gátol. Ha ő azt mondja ezek után is, hogy akkor maradjatok ennyiben, akkor konzultálnék másikkal is.

Őszintén megmondom neked, nem vagyok biztos abban, hogy pusztán életmódváltással tudod befolyásolni a hormonjaid bármelyikét... igaz, én csak biológus-szemmel nézem ezt, nem orvos-szemmel, úgyhogy nem akarok észt osztogatni, csak nekem ez nem lenne megnyugtató.

2012. jan. 9. 18:32
 7/29 Manka68 ***** válasza:
Bocsi, lemaradt, hogy annál természetesebb módszer nincs, mint hogy egy hiányt pótolunk. :-) És a te szervezetedből most egy hormon hiányzik, mert a pajzsmirigyed nem tudja "legyártani".
2012. jan. 9. 18:35
 8/29 anonim ***** válasza:
49%
Nem, neki úl sok van belőle :) de ezt is le kell nyomni. Csak mondom, én a mikéntjéhez nem értek...
2012. jan. 9. 18:36
 9/29 Manka68 ***** válasza:

Kedves utolsó!

A TSH az nem az a hormon, ami hiányzik, hanem a pajzsmirigy SERKENTŐ hormon, amit azért adagol túl a szervezet, mert a pajzsmirigye nem reagál rendesen. A pajzsmirigy által előállított hormonok a T3 és a T4.

2012. jan. 9. 18:41
 10/29 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy azért adagolja túl, mert nem reagál rá a pajzsmirigy. A hipofízis elülső lebenye termeli, akárcsak a prl-t, tehát pl. hipofízis-adenóma esetén is túltermelődik!
2012. jan. 9. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!