Gyakorlott vagyok, de ennyire problémás lenne az ébredési hőt mérni? A digitális lázmérő mennyire pontos? Egy kissé csalódtam.
A ciklusaim hőjét edddig is "rendeltetésszerűen" a hüvelyben mértem jelzőhangig (egy időben, ébredést követően mozgás nélkül stb.).
Eddig első mérés és kész...
Viszont ma azt tapasztaltam, hogy egymás után többször megmértem, 3 alkalommal 3 eredményt kaptam, mégha csak 1 tized fokok is az eltérések.
36.9 volt az első mérésem értéke, majd 36.7 és 36.8.
Most akkor melyik?
Hááát azért nem mindegy!
Arra is igyekszem odafigyelni, hogy ugye a hüvely egy hengeres alakú szerv, körkörösen érintkezzen a hőmérő.
Minél beljebb mérem, annál magasabb a hő...
De most komolyan! Számítsak átlagot, hogy egymás utáni mérésből melyik volt több?
SEGÍTSETEK, mert akkor át kell írnom a görbémet! Melyik a reális. A legelső mérés, vagy utána... a többször ugyanaz?
Eddig 1-2 alkalommal volt hasonló tapasztalatom, s megmondom őszintén, inkább a kisebb hőt jegyeztem, mint az első magasat. Pedig ez utóbbival jobban jártam volna.
Nem hinném, hogy a dig.lázmérőm rossz lenne!
Használjak higanyosat?
Erre figyelek is, hogy kb. egy helyen mérjem a hőmérő hosszából ítélve!
Melyik értéket vegyem az eddigi néhány mérésnél alapul?
Az elsőt?
szerintem a hőmérőzésnél nem az a lényeg h mennyi a hő hanem h legyen viszonyítási alapod pl: ha nem azért méred a hőd mert azt szeretnéd megtudni h sikerült e a baba hanem csak a peteérésed figyeled nem hiszem h számít az érték legyen egy összehasonlítási és viszonyítási alapod amiből következtetni tudsz h meg volt e a peteérésed.
szerintem mindíg az első érték számít hisz jól mondta az előttem szóló
A ciklus elejétől indulva azért mérem, hogy mikor van a peteérés, ez után pedig diagnosztikus jellege van, ami mutatja a tüszőrepedés idejét, s utána az esetleges sárgatest képződés, progeszteron szintet, majd következtetni lehet, hogy volt-e megtermékenyülés, később beágyazódás.
Minden részfolyamat fontos, mert a cél, hogy baba legyen, persze!
Nagyon fontos lehet 1-1 fok is!
Szia!
A higanyos jobb!
a digitálissal sem csipogásig kell mérni!
Én higanyost használok,5 perc,nyelv alatt.Ehez képest a hüvelyi hő 1-2 tizeddel több.Ne mérd egymás után többször,mert a különböző értékek miatt megzavarodsz.
A higanyosat is este le kell rázni,és ez az első mozdula reggel.
Nekem bejött
niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!