Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyakorlott vagyok, de ennyire...

Gyakorlott vagyok, de ennyire problémás lenne az ébredési hőt mérni? A digitális lázmérő mennyire pontos? Egy kissé csalódtam.

Figyelt kérdés

A ciklusaim hőjét edddig is "rendeltetésszerűen" a hüvelyben mértem jelzőhangig (egy időben, ébredést követően mozgás nélkül stb.).

Eddig első mérés és kész...

Viszont ma azt tapasztaltam, hogy egymás után többször megmértem, 3 alkalommal 3 eredményt kaptam, mégha csak 1 tized fokok is az eltérések.

36.9 volt az első mérésem értéke, majd 36.7 és 36.8.

Most akkor melyik?

Hááát azért nem mindegy!

Arra is igyekszem odafigyelni, hogy ugye a hüvely egy hengeres alakú szerv, körkörösen érintkezzen a hőmérő.

Minél beljebb mérem, annál magasabb a hő...

2009. máj. 24. 07:45
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

De most komolyan! Számítsak átlagot, hogy egymás utáni mérésből melyik volt több?

SEGÍTSETEK, mert akkor át kell írnom a görbémet! Melyik a reális. A legelső mérés, vagy utána... a többször ugyanaz?

Eddig 1-2 alkalommal volt hasonló tapasztalatom, s megmondom őszintén, inkább a kisebb hőt jegyeztem, mint az első magasat. Pedig ez utóbbival jobban jártam volna.

Nem hinném, hogy a dig.lázmérőm rossz lenne!

Használjak higanyosat?

2009. máj. 24. 07:50
 2/16 anonim ***** válasza:
Én is tapasztaltam, hogy egymás után közvetlenül mértem hőt (bár én a babámnál) mást mutatott. Szerintem egy bizonyos időnek el kell telnie, hogy pontos adatot mutasson (higanyosat le tudod rázni, de a digitálisnál kell kis idő mire visszaáll az alaphőre). Vérnyomásmérővel is más adatot kapsz, ha közvetlenül rögtön mérsz. Ha hüvelyben mérsz, akkor próbáld meg mindg ugyanolyan mélyen mérni, akkor tudsz majd viszonyítani az adatokhoz.
2009. máj. 24. 07:55
 3/16 A kérdező kommentje:

Erre figyelek is, hogy kb. egy helyen mérjem a hőmérő hosszából ítélve!

Melyik értéket vegyem az eddigi néhány mérésnél alapul?

Az elsőt?

2009. máj. 24. 08:06
 4/16 A kérdező kommentje:
Hihetek az első méréseknek?
2009. máj. 24. 08:09
 5/16 anonim ***** válasza:

szerintem a hőmérőzésnél nem az a lényeg h mennyi a hő hanem h legyen viszonyítási alapod pl: ha nem azért méred a hőd mert azt szeretnéd megtudni h sikerült e a baba hanem csak a peteérésed figyeled nem hiszem h számít az érték legyen egy összehasonlítási és viszonyítási alapod amiből következtetni tudsz h meg volt e a peteérésed.

szerintem mindíg az első érték számít hisz jól mondta az előttem szóló

2009. máj. 24. 08:39
 6/16 A kérdező kommentje:

A ciklus elejétől indulva azért mérem, hogy mikor van a peteérés, ez után pedig diagnosztikus jellege van, ami mutatja a tüszőrepedés idejét, s utána az esetleges sárgatest képződés, progeszteron szintet, majd következtetni lehet, hogy volt-e megtermékenyülés, később beágyazódás.

Minden részfolyamat fontos, mert a cél, hogy baba legyen, persze!

Nagyon fontos lehet 1-1 fok is!

2009. máj. 24. 08:45
 7/16 A kérdező kommentje:
És nem utolsó sorban, hogy várjam-e a menzeszt, vagy inkább tesztelni készüljek.
2009. máj. 24. 08:46
 8/16 Grófházy ***** válasza:

Szia!

A higanyos jobb!

a digitálissal sem csipogásig kell mérni!

Én higanyost használok,5 perc,nyelv alatt.Ehez képest a hüvelyi hő 1-2 tizeddel több.Ne mérd egymás után többször,mert a különböző értékek miatt megzavarodsz.

A higanyosat is este le kell rázni,és ez az első mozdula reggel.

Nekem bejött

niki

2009. máj. 24. 09:33
 9/16 anonim ***** válasza:
én is váltani fogok higanyosra. a digitális össze vissze mér, amugy nem értem miért a csipogás után is kell mérni? kiprobáltam többször, hogy hagytam még csipogás után, de sosem ment már feljebb utána.
2009. máj. 24. 10:20
 10/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy minél beljebb méred, annál magasabb értéket fogsz kapni a hüvelyben. Ez teljesen normális. Ahogy az előzőek tanácsolták, próbálj meg mindig ugyanolyan mélységben mérni. Szájban ez könnyebben megoldható, mert vannak viszonyítási pontok: nyelv, fogak. Én ott mérem. Egyszer volt csak, hogy kétszer mértem egymás után, két különböző értéket kaptam. Végül átlagoltam, de azóta soha nem mérem kétszer. Szerintem már attól is felmehet a hőm, hogy kipislogom a szememből az álmosságot...
2009. máj. 24. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!