Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 23 eves vagyok a ferjemmel...

23 eves vagyok a ferjemmel ikreket szeretnek de a gond h nm volt senkinek a csaladban se nekem se a paromnak. Az lenne a kerdesem h mit tegyunk h ikreink legyenek, egyaltalan lehet tenni valamit ennek erdekeben?

Figyelt kérdés
Vagyis az en nagymamamnak voltak ikrei de szuletesuk utan meghaltak.
2012. jan. 7. 16:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem az iker kérdést még gondoljátok át alaposan.

Én nem akartam ikreket, pedig benne volt a pakliban, mivel az édesapám iker. 2 év sikertelen próbálkozás után, Clostyl szedésével hirtelen hárman lettek a pocakomban, jött az ijedség, mit csinálok 3 gyermekkel, és a sors megoldotta, a 12hetes UH előtt bevéreztem és már csak ketten voltak. A terhességem ez után kifejezetten jó,teljesen problémamentes volt. Tervezett császár 37.héten. Azután a kisebbik gyermekemért küzdöttek a koraszülöttön. A mási egészséges de nagyon gyenge. Hazaérkezésünk óta vannak a kisebbikkel(aki azóta már a nagyobbik lett) gondok. Utána egyedül vagy a két egykorú gyermekkel, mert a férjed későn ér haza. Oldj meg mindent, ami az egy gyermekeseknek sokkal, de sokkal könnyebb. Csak a boltba való bejutásól beszélek, nem másról.

Ha én most választhatnék, akkor inkább két gyermek kis korkülönbséggel. De ezt adta a sors és elfogadom, nagyon szeretem őket, még ha sok gond is van velük, de minden megteszek-teszünk értük.

Egyébként a véleményem: az ikerszülés rizikós minden tekintetben, tényleg valahol egy rendellenesség. Az emberi anya 1 gyermek kihordására van "tervezve". Tenni nem tennék semmit, hogy kettő legyen, de ha úgy lesz akkor elfogadtam.

2012. jan. 10. 12:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik baba sérült lett, mert az ikerterhesség miatt koraszülöttek lettek.:(

Ez nem törvényszerű, de nagyon sok ikerpárral találkoztam akik közül az egyik, vagy mindkettő beteg, persze van sok egészséges is, de sokkal nagyobb a sérülési arány mint az egyes terhességnél.

Ezt mérlegelni kell szerintem. Ha a természet úgy akarja, hogy ikrek legyenek, akkor nem nagyon tehetsz ellene semmit, de direkt gyógyszerrel ezt akarni? Hát, nem tudom....furcsa egy gondolat.

2012. jan. 10. 14:41
 13/15 anonim válasza:
Én is hallottam arról, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után, ha nyomba belekezd az ember a gyerek"készítésbe" akkor nagyobb az esélye hogy ikrek legyenek. Méghozzá ezt egy nőgyógyásztól hallottam. Na de nem véletlenül van az, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 3 hónapot kell várni a gyerekkel. Szóval nem lesz valami baja a babának, ha nem várjuk meg azt a 3 hónapot?
2014. jan. 22. 07:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem kell várni, ez már egy elavult nézet. Annyi, hogy lehet, hogy kicsit elvékonyodik a méhnyálkahártya a fogamzásgátlós időszak alatt, de amúgy genetikai rendellenésséget nem okoz.
2014. jan. 22. 09:16
 15/15 anonim ***** válasza:
ikreket sikerült szülni?
2022. jan. 1. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!