Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Átesett már valaki abortuszon...

Átesett már valaki abortuszon és később pedig gyereket szült? Vagy épp ellenkezőleg, h nem lehetett többet gyereke?

Figyelt kérdés

Sajnos nemrég volt egy abortuszom. Nem várt terhesség,de örültünk volna neki,csak muszáj volt elvetetnem.Mielőtt megtudtam,h terhes vagyok,erős gyógyszert szedtem,amit kismamák nem szedhetnek.A doki jobbnak látta elvetetni:(.Kicsit parázok,h amikor majd tényleg szeretnék babát,akkor nem fog összejönni. Tapasztalatok? V ismertetek valakit ilyen helyzetben?

22/L

2012. jan. 6. 16:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"Akkor meg ne te ugass le, aki nem igy vagy erintett, ha jol ertelmeztem."

Én vagyok a harmadik válaszoló. Meg az 5. is. Olvasd el, aztán majd beszéljünk róla, hogy én miért szóltam meg amit csináltál - már bocsi, de a nagy empatikus képességeiddel csak rúgtál belém még egyet - "ne te ugass le".

2012. jan. 6. 19:30
 22/32 anonim ***** válasza:

Ja, és a 18. általad igencsak lepontozott válaszoló is én vagyok.

És még mindig tartom, amit mondtam.

2012. jan. 6. 19:31
 23/32 anonim ***** válasza:

Én nem ismerek se ilyet, se olyat, de próbálj meg nem aggódni ezen. Szép és egészséges gyerekeket fogsz szülni, erre gondolj!

Ami a segítőkész hozzászólót illeti: sosem lehet 100%-ig biztos a kismama, hogy egészséges kisbabát fog a világra hozni, bármikor - az utolsó pillanatban is - történhet baj, úgy ahogy a terhesség 40 hete alatt. De az ember bízik. Viszont ha eleve senki nem tudja garantálni, hogy nem lesz káros hatása a sok gyógyszernek, amit a kritikus első három hónap 2/3-ában szedett a kismama, akkor érthető, hogy az orvos is az abortuszt javasolja, és a kismama is az abortusz mellett dönt. Nem mindenki elég erős ahhoz, hogy eleve azzal a tudattal induljon neki a babavárásnak, hogy esélyesen beteg babája születik. Ráadásul nem is lehet tudni, hogy milyen következményekkel jár a gyógyszerek szedése. Ne legyen lelkifurdalásod, kedves kérdező, azt tetted, amit tenned kellett, amit én is tettem volna a helyedben. Jó egészséget kívánok neked!

2012. jan. 6. 20:18
 24/32 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 3. es 5. valaszolo. Latom, meg mindig engem bantasz. Mivel nem irtad oda, h mar irtal, illetve, h a 3. valaszolo is te voltal, szerinted en honnan tudhattam volna? De komolyan? Oda is irtam, ha jol ertelmeztem. Kerlek szepen, ne rajtam lovagoljal, mar bocsanatot kertem, nem tudom meg mit kene tennem.

Aki meg azt irta, h sosem lehetunk biztosak abban, h egeszseges babank szuletik- ez valoban igy van. De lathatjatok, h az elso hetekben semmi nem tud karos hatassal lenni a magzatra.

2012. jan. 6. 21:47
 25/32 anonim ***** válasza:
69%
Ja, es ez lemaradt. Azt meg honnan tudod, h ki pontoz le teged? En akarmit irok, csak 70akarhany szazalek vagyok, sosem zavart, azt sem tudom hogyan mukodik ez. Neked miert fontos?
2012. jan. 6. 21:48
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 73%-os!

Én a többiekkel ellentétben, de mindenki nevében köszönöm, hogy leírtad ezt! Örülök, hogy vannak még, akik vállalva a beszólogatásokat, lepontozásokat le merik írni az igazságot, akkor is, ha az sokaknak szúrja a szemét. Persze, a kérdezőnek eső után köpönyeg, de talán más babákat még megmenthet ez az információ. Szégyen, hogy az orvosok ki merik jelenteni, hogy jobb elvetetni egy magzatot, mert hátha baj lehet, ahelyett hogy elküldenék a terhes nőket olyanokhoz, akik tudják is, hogy miket beszélni.

Én is kaptam már frászt dokitól, aki elkezdett hümmögni, amikor mondtam neki, hogy 11 hetes terhesen többször röntgeneztek, mert eltört a combcsontom, aztán altatásban operáltak is. Arra volt jó, hogy idegeskedjek egy csomót, ami többet árt a babának. Persze a babám köszöni szépen remekül van, annak ellenére, hogy néhányan hülyének néztek amiért megtartottam.

Szóval a lényeg, mielőtt valaki ilyen döntést hoz, hogy elveteti a magzatát csak mert egy kontár nőgyógyász ezt javasolta, tájékozódjon amennyire csak tud, mert lehet hogy feleslegesen öli meg a babáját!

2012. jan. 7. 00:09
 27/32 anonim ***** válasza:
73 szazalekos vagyok! Orulok, h megertetted mirol es miert irok. Ezt valoban mindenkinek tudnia kene, de foleg minden orvosnak. Sajnos az interjuban is egy olyan kismama van, aki foloslegesen vetette el, az orvosoknak koszonhetoen. Es Czeizel el is mondja: megoltek egy kis eletet, amikor nem kellett volna. Annyira orultem amikor megtalaltam ezt a cikket, es azota ahol tudom, elmondom. Lehet itt nem kellett volna, de ezert bocsanatot kertem.
2012. jan. 7. 00:16
 28/32 anonim ***** válasza:
63%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak átfutottam. Jól láttam, már itt is megy az acsarkodás? :)

Nekem 18 évesen volt egy, majd 26 és 29 évesen szültem 1-1 makkegészséges kisfiút :)

2012. jan. 7. 08:46
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Lelkiismeret furdalásom már előtte is volt kb ezek miatt,tehát ez nem sokat fokozott rajta. Mivel visszaforgatni nem tudom az eseményeket, csak annyit tudok tenni,h megpróbálom elfelejteni ezt az egésszet és bízni a legjobbakban.
2012. jan. 7. 14:06
 30/32 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ami veled történt, remélem sikerül feldolgoznod. Én is átéltem sajnos hasonlót. Ma ezt a műtétet általában vákuumos aspirációval csinálják, igen kicsit a kockázata annak, hogy a későbbiekben ne lehessen akár egy focicsapatnyi gyereked :)
2012. jan. 7. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!